Valérie je z proměny pokoje nadšená, stál 17 tisíc korun

  1:00aktualizováno  1:00
V dalším dílu televizního pořadu o bydlení se designérka Marta Kačorová pustila do proměny pokoje sedmnáctileté Valérie, která zbožňuje britského herce Benedicta Cumberbatche. Místnost by měla být po proměně stylová a slavný herec v ní nesmí chybět.

Pořad Bydlet jako..., jehož premiéru vysílá Česká televize každý pátek, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Idolem sedmnáctileté Valérie je britský herec Benedict Cumberbatch, představitel slavného Sherlocka ze seriálu televize BBC. Oblíbený Angličan se má stát tichým společníkem v jejím novém pokoji, který byl ještě nedávno pracovnou jejího dědečka.

Fotogalerie

Valérie studuje Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a má za sebou již několik drobných televizních rolí, hostuje v ostravských divadlech a na svou vysněnou filmovou roli si podobně jako Benedict klidně ještě pár let počká.

Svůj pokoj chce kompletně vystěhovat a celý moderně zařídit. Vybavení po dědovi již dosloužilo a Valérii nevyhovuje. Místnost je malá, velká skříň by zabrala většinu prostoru, pro ukládání oblečení tedy bude muset jako doposud postačit šatní stojan.

Postel, ideálně z palet, by měla být větší, aby v pokoji mohly přespávat i kamarádky, pro ně by také chtěla mít přichystaný vak a polštářky na sezení. Pracovní stůl nepotřebuje, ráda se učí na zemi, nebo v posteli. Z barev dává přednost pudrově růžové a šedé.

Pomohly palety a vyřazené šuplíky

Návrhářka na proměnu žádný finanční limit nedostala, ale bude se snažit utratit co nejméně. Zapátrala na půdě a také v dílně, kde objevila zbytky OSB desek a šest starých zásuvek, z kterých vyrobila nízký úložný prostor. Na něm se může i sedět, pohodlí poskytují polštářky.

Většinu plochy v pokoji zabrala široká postel s dřevěným rámem, čelem z palet a obložením z dřevoštěpkové desky, kterou vyrobili šikovní příbuzní. Ti ještě pod postel přidali úložný prostor v podobě tří zásuvek.

Proměny pořadu Bydlet jako

Na podlaze je položený celoplošný koberec v dekoru pepř a sůl. S šedým kobercem ladí jedna stěna a nově natřený litinový radiátor. U vstupních dveří je připevněná šatní tyč, na kterou se vejde spousta oblečení. Okno stíní závěsy v pudrově růžové.

Z původně kuchyňského stolku je po úpravě úzká toaletka, případně odkladný stolek. Židli nahradila postel.

Zeď vedle postele zdobí policová sestava vyrobená ze sedmi již vysloužilých šuplíků. Bylo nutné je obrousit, natřít, opět obrousit, aby vznikla patina, přišroubovat zajímavé úchytky a na závěr vše vkusně a chytře pospojovat do jednoho celku.

Starý drátěný pružinový (pérový) rošt z jednoho dílu vyřazeného gauče posloužil jako zajímavá nástěnka. Na zavěšení fotek a obrázků stačí použít háčky a kolíčky. Celým pokojem se prolíná symbolika oblíbeného seriálového Sherlocka, jak si to Valérie přála. Proměna vyšla na 17 tisíc korun.

Autor:



Nejčtenější

Peklo se sousedem. Kůlnu přestavěl na továrnu s pětimetrovým komínem

1

Místo kůlny má soused na zahradě zděnou budovu, ve které podniká, vyrábí dřevěné suvenýry. Z komína se valí kouř a...

Dvoupodlažní dřevostavba se snadno vytápí i větrá, hluk zde nehrozí

Dům snů. Každý má vlastní představu o ideálním domě. Ten, o kterém snila...

Po letech náročné práce, za kterou se přestěhovali do města, začali pomalu plánovat návrat do tiché vesnice v nádherném...



Až se muž vrátí, ložnici nepozná. Manželka ji proměnila za 300 tisíc

Na novou ložnici si Tereza připravila 300 tisíc korun.

Ložnice Terezy a jejího manžela připomíná skladiště. Místnost je přeplněná starým nábytkem, nekvalitní manželskou...

Deset let stavěl dům z pohledového betonu. Inspiroval se v Japonsku

Výrazné vodorovné slunolamy podporují exotický vzhled domu a zároveň chrání...

Příběh tohoto domu je vyprávěním o cestě za snem, lásce k architektuře, ideálech a zejména o houževnatosti, se kterou...

Rodina si za městem postavila vilku. Zachránila stromy i peněženku

Manželé si dům postavili na okraji severoitalského městečka Fagnano Olona.

Mladá rodina se dvěma malými dětmi si v sadu v severoitalském městečku Fagnano Olona postavila vilku, která všem...

Další z rubriky

Rekonstrukce ve 100 let starém domě bytu ublížila, teď se hledá řešení

Byt je velmi členitý, což komplikuje funkční využití jednotlivých prostor.

Předělávat byt ve sto let starém domě, který prošel před lety necitlivou rekonstrukcí, není vůbec jednoduché. To...

Nejkrásnější mlýny. Majitelé roky dřeli, aby jim opět vrátili život

Nadšení milovníci romantiky a historie často stojí za záchranou vodních a...

Nadšení milovníci romantiky a historie často stojí za záchranou vodních a větrných mlýnů v Česku i v zahraničí. Opravy...

Nejlepší dřevěnou stavbou roku 2018 se stala kancelář na stromě

Celkový vítěz soutěže, projekt Tree Office. Návrh umožňuje pracovat nebo...

Do šestého ročníku největší studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění v České republice, Stavby s vůní dřeva 2018,...



Najdete na iDNES.cz