Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Trápení s obývací kuchyní vyřešily březová překližka a 200 tisíc korun

  1:00aktualizováno  1:00
Málo okázalý severský styl je stále oblíbený a dál vítězně táhne Evropou. Líbí se i Veronice a Viktorovi, kteří se rozhodli svůj provizorně zařízený byt kompletně zmodernizovat. Proměny jejich obývací kuchyně s jídelním koutem se v dalším dílu televizního pořadu o bydlení ujala designérka Soňa Malinová.

Pořad Bydlet jako..., jehož premiéru vysílá Česká televize každý pátek, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Veronika s Viktorem chtěli původně v bytě jen nové šatní skříně. Skromný plán ale nakonec přerostl do celkové přestavby. Mladí majitelé se již vrhli na modernizaci koupelny s toaletou a nyní se zaměřili na obývací kuchyni s jídelní částí. S neútulným a velmi provizorně vybaveným prostorem si ale neví rady.

Fotogalerie

A to je úkol pro designérku Soňu Malinovou, která má nově navrhnout jídelní kout, pracovnu, kuchyni a obývací část. V interiéru by rádi zachovali hodiny, lustr z bubnu od pračky a rohový gauč. Mladý pár se dohodl na černobílé kombinaci a severském stylu. Na realizaci si připravili 200 tisíc korun.

Návrhářka v kuchyni vyměnila PVC v imitaci dřeva za šedé marmoleum. V kuchyni je nová potravinová skříň z březové překližky s koženými madly. Ze stejného materiálu je i obložení sloupu s úložným prostorem a jídelním stolem i odkladný stolek u pohovky v obýváku. 

Velkou změnou prošla kuchyňská linka. Z původní zůstala jen vestavěná trouba, podstavná myčka, samostatně stojící lednička a dlaždičkový obklad nad deskou. Nová černobílá sestava má větší pracovní plochu, místo starého odsavače par je nad varnou deskou černá komínová digestoř a horní závěsné skříňky nahradilo sedm variabilních polic. Ty se uplatnily i v nízké knihovně v obývací části.

Proměny pořadu Bydlet jako

Pracovní kout je opticky oddělený čtyřmi paravány potaženými šedou plstí a spojenými zipem, které ušila sama designérka, stejně jako na hrnčířském kruhu vytočila květináče.

Industriální svítidlo z bubnu od pračky nahradil dřevěný lustr v severském stylu, který mnohem lépe zapadá do celkového konceptu. Na stěnách visí fotografie od Liny Németh a grafiky od polské umělkyně. Pro hosty jsou připravené skládací židle. Před pohovkou s dekorativními polštáři je malý kobereček. Pokojové květiny našly místo v nově natřeném stojanu z bazaru a jsou také zavěšené v kuchyni. Návrhářka Soňa Malinová se vešla do připravených 200 tisíc korun.

Autor:



Nejčtenější

Parkoviště prodané k bytům je veřejné, majitelům to developer neřekl

Developer rozprodal parkoviště pod domem v Letňanech i s veřejným stáním....

Obyvatelé domu v pražských Letňanech koupili s bytem i parkovací stání. Jenže některým z nich developer prodal i místa,...

Za 45 dnů dokázali s chatrčí zázrak. Luxusní dvojvila je fenomenální

Dům stojí na jednom z ostrovů milionového moderního čínského města Čou-šan.

V čínském městě Čou-šan vyrostla během televizní show unikátní fotogenická vila. Architekt TianQi Guana z designérské a...



Michaela Dolinová má chalupu jak malovanou. Dřív tu žili lapkové

Žije se hlavně v prostorné světnici, kde je pohodlné posezení a jídelna s...

Usměvavá chalupářka Michaela Dolinová na nás okamžitě převedla veselou náladu. Nabídla vlastní upečené koláče a ukázala...

Postavili si bungalov. Typový dům skvěle vyladili do nejmenších detailů

Podle místních předpisů musí být v dané lokalitě pouze přízemní domy. Zástavba...

Rostislav s Petruší trénovali svoji fyzičku na schodišti do třetího patra bytového domu dlouhá léta, až jednou pohár...

Rekonstrukce bytu v činžovním domě si vyžádala půltunovou traverzu

Ze dvou pokojů vznikl pohodový obytný prostor s jasně definovanými zónami. Nové...

Tento byt se liší od většiny zrekonstruovaných interiérů. Nejde až tak o podobu, ale o přístup majitelů. Většinu věcí...



Další z rubriky

Iva s Martinem sní o úkrytu. Za 40 tisíc se dočkali i lustru z lahváčů

Mladý pár si v domě vybral pokoj po Martinově babičce, který návrhářka...

Iva a Martin jsou čerství absolventi stavební fakulty, kteří se společně s Martinovým tatínkem pustili do rekonstrukce...

Stará garsonka v paneláku je jako ze škatulky. Z lodžie je fajn terasa

Prostor je rozdělený na jednotlivé funkční zóny.

Vybydlený byt 1+kk velký 36 metrů čtverečních na pražském sídlišti prošel radikální proměnou, které se ujala kancelář...

Český zateplovací experiment. Pošlete fotky dobrého i špatného případu

Budova v Českém Krumlově prošla řadou úprav. Zateplení jí velmi prospělo.

Nedávný případ necitlivě zateplené školy v Kamenných Žehrovicích ukázal, jak dláždění dobrými úmysly může vést i k...



Najdete na iDNES.cz