Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Petr musí mít kuchyň, obývák, ložnici a pracovnu v jedné místnosti

  1:00aktualizováno  1:00
Do jedné místnosti je nutné vměstnat kuchyň, ložnici, obývák a pracovnu. Roli bude hrát každý centimetr a ochrana životního prostředí. Důmyslné rekonstrukce garsonky pro mladého ekologa Petra se v dalším dílu televizního pořadu o bydlení ujala designérka Tereza Polcarová.

Pořad Bydlet jako..., jehož premiéru vysílá České televize každý pátek, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Petr, který studuje ochranu životního prostředí, raději než doma tráví volný čas na kole. Svůj pidi byt zařizoval ve studentském stylu. Co zůstalo po předchozích nájemnících, doplnil tím, co bylo po ruce v nejbližším obchodě. Jenže garsonka není nafukovací a Petr se v ní necítí dobře, proto se rozhodl doslova pro bytovou revoluci.

Fotogalerie

Celý byt 1+kk má 28 metrů čtverečních, hlavní obytná místnost je velká 20 metrů čtverečních. Do ní se musí vejít postel, pracovní kout, úložné prostory se sušením prádla, jídelní stůl, kuchyň i televize s pohovkou.

Petr má rád zelenou barvu, ale neví, zda se mu bude líbit i za rok. Na proměnu má připravených 120 tisíc korun.

Designérka Tereza Polcarová se rozhodla pro radikální změnu. Většiny nábytku se zbavila a zachovala pouze některé kousky. 

Kuchyňská linka v černé barvě je ze stoprocentně recyklovaného materiálu. Stojí na stejném místě, ale voda, odpady a elektrika se musely přizpůsobit novému řešení. Nad pracovní deskou je na stěně imitace betonové stěrky ošetřené lakem, díky tomu je povrch omyvatelný.

Jídelní a pracovní část je spojená. Vznikla z původních skříněk, které posloužily jako rohový barový stůl s hlubokými zásuvkami. Sestavu doplňují dvě vysoké židle s opěrkami.

Co zůstalo po předchozích nájemnících, doplnil tím, co bylo po ruce v...
Kuchyňská linka v černé barvě je ze stoprocentně recyklovaného materiálu.

Původně zařízený byt již Petrovi nevyhovoval. Proměna ho nakonec stála 120 tisíc korun.

Z přední strany barového stolu je umístěna malá sedačka s malým pojízdným stolkem, naproti ní stojí televize a v pravém nejvzdálenějším rohu je klidová zóna s dvoulůžkem s vyklápěcím úložným prostorem. Spací část odděluje od kuchyně a barového pultu konzole.

Místo na sušení prádla tvoří dvě dřevěné konstrukce s nataženými lanky, které jsou připevněné na stěně za vstupními dveřmi. Na zdi u okna je zavěšená knihovna z modulového systému. Sestava také slouží jako noční stolek.

Zelená barva se objevuje na závěsných svítidlech, koberečku, závěsech, polštářích, svíčkách a živých květinách. Návrhářka rozpočet 120 tisíc dodržela.

Autor:



Nejčtenější

Parkoviště prodané k bytům je veřejné, majitelům to developer neřekl

Developer rozprodal parkoviště pod domem v Letňanech i s veřejným stáním....

Obyvatelé domu v pražských Letňanech koupili s bytem i parkovací stání. Jenže některým z nich developer prodal i místa,...

Za 45 dnů dokázali s chatrčí zázrak. Luxusní dvojvila je fenomenální

Dům stojí na jednom z ostrovů milionového moderního čínského města Čou-šan.

V čínském městě Čou-šan vyrostla během televizní show unikátní fotogenická vila. Architekt TianQi Guana z designérské a...



Michaela Dolinová má chalupu jak malovanou. Dřív tu žili lapkové

Žije se hlavně v prostorné světnici, kde je pohodlné posezení a jídelna s...

Usměvavá chalupářka Michaela Dolinová na nás okamžitě převedla veselou náladu. Nabídla vlastní upečené koláče a ukázala...

Postavili si bungalov. Typový dům skvěle vyladili do nejmenších detailů

Podle místních předpisů musí být v dané lokalitě pouze přízemní domy. Zástavba...

Rostislav s Petruší trénovali svoji fyzičku na schodišti do třetího patra bytového domu dlouhá léta, až jednou pohár...

Rekonstrukce bytu v činžovním domě si vyžádala půltunovou traverzu

Ze dvou pokojů vznikl pohodový obytný prostor s jasně definovanými zónami. Nové...

Tento byt se liší od většiny zrekonstruovaných interiérů. Nejde až tak o podobu, ale o přístup majitelů. Většinu věcí...



Další z rubriky

Funkcionalistický dům v Praze čekal 80 let na svou konečnou podobu

Projekt vily vznikl ještě před válkou, ale dům byl postavený až v sedmdesátých...

Funkcionalistická vila na okraji Prahy prošla před pěti lety důkladnou rekonstrukcí. Její příběh je poněkud...

Český zateplovací experiment. Pošlete fotky dobrého i špatného případu

Budova v Českém Krumlově prošla řadou úprav. Zateplení jí velmi prospělo.

Nedávný případ necitlivě zateplené školy v Kamenných Žehrovicích ukázal, jak dláždění dobrými úmysly může vést i k...

Stará garsonka v paneláku je jako ze škatulky. Z lodžie je fajn terasa

Prostor je rozdělený na jednotlivé funkční zóny.

Vybydlený byt 1+kk velký 36 metrů čtverečních na pražském sídlišti prošel radikální proměnou, které se ujala kancelář...



Najdete na iDNES.cz