Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zvětšená koupelna

  18:00aktualizováno  18:00
Rekonstrukce celého bytu začala v září. Původní starou, vlhkou a malou koupelničku s vanou a umyvadlem jsme spojili s chodbičkou a záchodem - dohromady vznikla místnost o velikosti asi 2m na 4m.

Zvětšená koupelna | foto: Lukáš Vysypal

Nechali jsme si zpracovat návrh, přičemž jsme věděli už základní věci, kde bude rohová vana, chtěli jsme dvojumyvadlo, záchod a bidet. Návrh koupelny nám ještě více otevřel oči, vyladili jsme si barevné provedení a všechny drobnosti.

Pak nezbývalo než jen čekat a dívat se, jak koupelna roste spolu s ostatními místnostmi a jak se proměňuje v teplou místnost.

Rohovou vanu jsme se rozhodli zapustit, nemusíme do vany udělat ani krok, je to velmi pohodlné a uvítají to do budoucna i děti. Vana nepůsobí tak velikým dojmem v koupelně, má 150 na 150cm. Rozhodli jsme se pro tříotvorovou baterii, která nikterak nepřekáží a je velice praktická.

Když vylezeme z vany, stoupneme si na příjemně vyhřátou podlahu a už stojíme před dvojumyvadlem, které je hned naproti vstupním dveřím do koupelny. Nad ním je vyzděná nika s velkým zrcadlem.

Na druhé straně záchod s bidetem, který je předezděný na původní zdivo, vzniká tak malý výklenek s místem pro odkládání hygieny a nad ním a vedle jsme přidělali jednoduché koupelnové skříňky. Vedle bidetu stojí prádelní koš. Pračka ani bojler v koupelně nepřekáží, jsou umístěny v technické místnosti.

Z koupelny máme radost, je praktická, teplá a navíc je v ní i dostatek světla díky dvěma malým oknům. Bohužel zatím bez dveří a obložek.

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce prosince 
na e-mail svůj příspěvek na téma - rekonstrukce 
koupelny.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

Autor:




Nejčtenější

Důležitou roli hraje i způsob pokládky a velikost spár. Například...
Jakou a kam volit keramickou dlažbu, radí architekt Jan Ranný

Přírodní kámen, dřevo a keramická dlažba patří v architektuře mezi tradiční materiály. Z této trojice se díky novým technologiím dokázala nejvíce posunout...  celý článek

Hvězda filmu Kristián Oldřich Nový vlastnil víc než čtvrt století chalupu na...
Chalupáři stříbrného plátna. Podívejte se, kde to opravdu milovali

Byly jejich útočištěm, kam si odjížděli odpočinout od hektičnosti hereckého světa. Místo, které opravdu milovali, byť nešlo o žádný přepych. Čeští umělci rádi...  celý článek

Památkově chráněná třípodlažní vila stojí na reprezentativní parcele na rohu...
Hurá dovnitř. Kubistická Kovařovicova vila v Praze se otvírá veřejnosti

Bedřich Kovařovic, stavitel a inspektor stavebních podniků, si podle návrhu architekta Josefa Chochola nechal v letech 1912 a 1913 postavit kubistickou vilu....  celý článek

Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S kolegou Josephem Longem z kanceláře LTD...  celý článek

Stěny interiéru jsou obložené nerezem, mědí či mosazí.
Nejen pivo, ale i hospody umí Češi nejlépe na světě. Svět to ocenil

České IO Studio je čerstvě držitelem nejlepšího designového ocenění na světě. Red Dot Communication Design Award 2017 dostalo za koncept moderního řetězce...  celý článek

Další z rubriky

Do pokojíčku se vešla rozkládací pohovka. Na skříni sedí návrhář Petr Šlejmar a...
Klišé nečekejte. Pokojíček pro dva kluky má nejveselejší kryt na topení

Dáša s Petrem čekají dvojčata, pro které potřebují zařídit dětský pokoj. Manželé žijí v bytě v centru Plzně v secesním domě. Proměny se ujal návrhář Petr...  celý článek

Nad Neapolským zálivem stojí ve svahu vila, kterou od roku 1680 vlastnily...
Vila stojí v Neapoli už 337 let. Proslavil ji Oscar Wilde

Nad Neapolským zálivem stojí ve svahu vila, kterou od roku 1680 vlastnily desítky majitelů. Nejslavnějším byl Oscar Wilde, který v ní pobýval se svým přítelem...  celý článek

Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S kolegou Josephem Longem z kanceláře LTD...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.