Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zanedbaný byt se dočkal totální proměny. Děti z něj konečně odešly

  1:00aktualizováno  1:00
Manželé plánují kompletní modernizaci svého bytu 3 + 1. Děti se odstěhovaly, a tak nastal čas na změnu. Největší starost jim dělá kuchyň a koupelna s toaletou. Touží po kuchyňském ostrůvku s pracovní plochou. Jídelní stůl chtějí mít v obývacím pokoji. Z bývalého dětského pokoje bude pracovna.

Z obývacího pokoje zmizel pracovní kout s počítacem. Vzniklo tak místo pro jídelní stůl. | foto: Vizualizace: Kateřina Mlejnková

Pro čtenáře jsem navrhla kompletně nový interiér. Základní barevnou paletu tvoří dezén šedého dubu, který jsem použila na podlahu, dveře a nábytek. Ten jsem pro zjemnění doplnila o smetanovou barvu na stěnách a čistě bílou na nábytku. Dále jsou pak použité jednobarevné textilie převážně v bílé a tmavě fialové barvě.

Do předsíně a chodby jsem umístila komody pro uložení obuvi či jiných drobností, za dveřmi nechybí věšáková stěna a zrcadlo. Dekoraci tvoří obrazy a velké vázy.

Proměna bytu 3+1

První pokoj slouží jako ložnice, zde je postel s úložným prostorem a velkým čalouněným čelem. Vedle okna jsou dvě vyšší komody-prádelníky, u dveří prostorná šatní skříň.

Z bývalého dětského pokoje se stala pracovna. Na přání čtenářky jsem do ní umístila šatní skříň a rozkládací pohovku vhodnou pro občasné spaní. Zbytek prostoru zabral pracovní stůl a nízké komody pro uložení dokumentů.

V prostorné kuchyni je bílá linka do "L" v kombinaci se sklem a nerezem. Uprostřed je pracovní pult s barovým sezením. Celou jednu stěnu zdobí fototapeta. Kuchyň je zařízena tak, aby v ní nic nepřekáželo a vše bylo schované a uložené.  

Podobně je řešený i obývací pokoj s rohovou pohovku a nábytkovou stěnou. Vešel se sem i jídelní stůl. Použila jsem minimum dekorací.

PROMĚNA BYTU

Na bydleni@idnes.cz pošlete:

  • plánek bytu nebo pokoje
  • foto původního stavu 
  • požadavky na změnu
  • oblíbené barvy a styly
  • finanční možnosti

Vybavení koupelny se odvíjelo od umístění kotle, který nelze přemístit. Namísto vany jsem zvolila sprchový kout, díky tomu vzniklo víc prostoru pro uložení hygienických předmětů a kosmetiky.

Na oddělenou toaletu jsem umístila malé umyvadlo. Prostor jsem nijak nedekorovala, převažují smetanové velkoformátové obklady v kombinaci s mozaikou, která je u sprchového koutu a také na obezdívce nádrže.

Interiér bytu o velikosti 73 metrů čtverečních je navržen v jednotném tónu, který dává prostor vyniknout jednotlivému nábytkovému vybavení a materiálům.

Autor: pro iDNES.cz



Nejčtenější

Padesát let bydlí v jednom domě. Čtvrtá rekonstrukce stála 10 milionů

Dům prošel postupně několika rekonstrukcemi. Za poslední čtvrtou proměnou stojí...

Miloš Drapač se v malém dělnickém domku na Náchodsku narodil a dosud v něm žije. Dům prošel postupně třemi...

Dům v bývalé chatové kolonii je promyšlený do posledního detailu

Přízemí ve skle, patro ve dřevě – to je základní výtvarný koncept fasád. Šikmo...

Návrhy Jiřího Zábrana se vyznačují jednoduchostí a svěžím myšlením na pomezí architektury a moderního sochařství. Ale...



Oceněná kuchyň, z níž sálá pohoda francouzského venkova

Bílá barva vyšla majitelům jako jednoznačně nejlepší řešení, je nadčasová.

V interiéru nového rodinného domu kousek od Nitry se mladému páru podařilo vytvořit velmi příjemnou atmosféru. Z jejich...

Z bývalého zámku Schwarzenbergů budou byty. Památkáři se dohodli

Vizualizace: dvůr získá uvnitř parkovou úpravu, vrátí se do něj i kašna s vodou.

V Praze je spousta vhodných pozemků pro bytovou výstavbu, a to nikoli jen zelených ploch či parkovišť. Ty některé...

Český architekt zvládl na výbornou rekonstrukci domu na Sardinii

Pro úpravy v exteriéru i interiéru použil Martin Frank šedý kámen, typický pro...

Stavba na skalnatém útesu nad mořem na Sardinii byla postavená už na přelomu padesátých a šedesátých let jako dvojdům....

Další z rubriky

Lubor s Helenou si navrhli bungalov, sedlovou střechu nařídili úředníci

Obě křídla domu se zřetelně odlišují různými materiály a barvou fasády,...

Lubor s Helenou se po prozkoumání cen bytů a starších domů v Praze a okolí rozhodli, že bude nejlepší postavit si...

Dali výpověď a odešli na samotu. Bydlí ve 12 metrů vysoké strážní věži

Věž z roku 2010 obklopuje pozemek s lesem a loukami o rozloze 65 hektarů....

Dabney Tompkins a Alan Colley si splnili sen. V americkém Oregonu si postavili dům v podobě strážní požární věže. Ze...

Žili skromně, spořili a přemýšleli. Nyní mají za Prahou senzační dům

Na útulnou krytou terasu zasvítí letní slunce až po třetí hodině. Do té doby je...

Nejdřív koupili parcelu, pak si na ní postavili zahradní domek velký 32 metrů čtverečních, dva roky v něm žili, spořili...



Najdete na iDNES.cz