z knižní nabídky

Množství potravin, pochutin, poživatin a ingrediencí, které se objevují na našem trhu, bývá pro mnoho lidí velkým bludištěm.
Množství potravin, pochutin, poživatin a ingrediencí, které se objevují na našem trhu, bývá pro mnoho lidí velkým bludištěm. Třeba rýže - není jen jeden druh, ale také hnědá rýže, basmati, patna či pudinková rýže. Pomocníkem v labyrintu potravin a ingrediencí může být praktická ilustrovaná příručka KUCHYŇSKÉ SUROVINY A PŘÍSADY (Slovart 2000). Kniha je rozdělena do jednotlivých skupin - například zelenina, houby, příchutě, směsi k nakládání, chutney a pasty, těstoviny, nudle a knedlíky, káva, sýry či drůbež a zvěřina. Dozvíte se zde jak něco z historie, tak také to, jak se používají potraviny v kuchyni nebo jak je skladovat. Doporučená cena publikace je 199 korun.