Vaření pod kontrolou

-
Světovou novinku na veletrhu HIT představovala sklokeramická varná deska s infračerveným varným senzorem. Ten kontroluje na povrchu hrnce správnou teplotu vařeného pokrmu. Jakmile se dosáhne požadované teploty - na výběr je pět teplotních oblastí - senzor sám přepne plotýnku na konstantní vaření. Maso se tak nespálí, máslo nepřepálí a knedlíky nerozvaří. Zvolit si můžete teplotu 60 až 70 stupňů Celsia pro rozmrazování, ohřívání a udržování teploty, 80 až 90 °C pro dovařování a dušení, 90 až 100 °C pro vaření různých pokrmů, 110 až 120 °C pro vaření v tlakovém hrnci a 170 až 180 °C pro fritování. Deska stojí 29 990 korun.

Součástí dodávky jsou i dva hrnce se speciální páskou, tu lze však dokoupit a nalepit i na vaše nádobí. Právě s její pomocí může senzor (na obrázku uprostřed) přesně určit teplotu.