Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Úprava panelákového bytu 2+kk

  21:46aktualizováno  21:46
Panelový byt 2+kk před rekonstrukcí (2 pokoje s kuchyňskou linkou umístěnou ve velkém pokoji v jeho zadní části). V tomto bytě byla především neúnosná úzká, a tím stísňující a nevyužitelná předsíň do L. Odstranili jsme proto panely kolem WC a vlastní WC přesunuli do koupelny, vedle vany.
Úprava panelákového bytu 2+kk

Úprava panelákového bytu 2+kk | foto: Jaroslava K.

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce září na e-mail svůj příspěvek na téma - Rekonstrukce panelákového bytu.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

HLASOVÁNÍ O NEJ... LETNÍ SÍDLO!

V koupelně jsme ponechali  stávající vanu a umyvadlo, rovněž mísu pro WC jsme nemuseli nově kupovat.

Z koupelny jsme odstranili ošklivé roury ústředního topení a nahradili je malým radiátorem. Koupelnu jsme nechali překachličkovat, rovněž celý prostor předsíně-kuchyně má dnes kachle, na které jsme položili běhouny.

Předsíň se neobyčejně provzdušnila. Vycházeli jsme z úvahy, že v bytě o 47 m2 budou bydlet 2 dospělé osoby a snad jedno dítě, takže problém společné koupelny s WC nebude příliš vadit.

Prostor po WC jsme využili pro kuchyňskou linku s dřezem. Vlastně je to deska s dřezem, pod kterou jsou všechny v úvahu přicházející instalace (pračka, myčka - dosud nepřipojeno). Nad ní jsou 2 skříňky ze stávající kuchyňské linky.

Dolní část této kuchyňské linky jsme osadili novou deskou a umístili vedle ledničky, která je v rohu. Deska poskytuje rovněž vhodný prostor pro žehlení. Přestože kuchyňská linka byla v dobrém stavu, natřeli jsme ji na bílo a osvěžili tmavomodrými nalepenými lištami. To rovněž přispělo k prosvětlení celého prostoru.

Pro vaření jsme uvažovali lehký jednoplotýnkový el.vařič, v případě potřeby je možno dokoupit druhý vařič, který však nemusí stále zabírat plochu na deskách kuchyňské linky. Původně koupený doukolový vařič jsme urychleně vrátili, byl nešikovný.

Vařič doplňuje varná konvice. Remoska na pečení, pokud není v provozu, je uschována. Přístup k šachtě (stupačky) s měřiči a uzávěry vody jsme vyřešili pohodlně odnímatelnou deskou. Abychom opticky snížili úzký prostor, připevnili jsme na všechny volné stěny police, využitelné tč. spíše dekorativně. Nevábné vstupní dveře, které by rušily rekonstruovaný prostor, jsme zakryli závěsem, jeho uchycení je přímo na dveřích.

Z velkého pokoje jsme současně nechali odříznout panel, který tvořil stěnu vedle sporáku. Ten jsme prodali.

Připojuji plánky před rekonstrukci a po ní a fotografie nového prostoru. Představa o tom, jak by měl budoucí stav vypadat, mně byla jasná při prvním vstupu do předsíně.
Podotýkám, že rekonstrukci jsem si sama navrhla a věnovala značnou pozornost "hlídání" řemeslníků.

Autor:



Nejčtenější

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však...

Přes atrium vstupuje do interiéru spousta denního světla i slunce.
Jak to dopadne, když stavební úřad dva roky odmítal plochou střechu

Všechno mohlo dopadnout špatně. Dva roky stavební úřad odmítal povolit plochou střechu, a tak mezitím na vedlejší...



Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S...

Cihelná zeď natřená na bílo či zrepasované parkety odkazují na stáří domu....
Z barevného výbuchu vznikl byt plný světla a vtipných nápadů

Byt v domě ze 60. let minulého století potřeboval začít „dýchat“. Měl sice nadstandardní velikost 5+1, ale právě...

Hvězda filmu Kristián Oldřich Nový vlastnil víc než čtvrt století chalupu na...
Chalupáři stříbrného plátna. Podívejte se, kde to opravdu milovali

Byly jejich útočištěm, kam si odjížděli odpočinout od hektičnosti hereckého světa. Místo, které opravdu milovali, byť...

Další z rubriky

Nad Neapolským zálivem stojí ve svahu vila, kterou od roku 1680 vlastnily...
Vila stojí v Neapoli už 337 let. Proslavil ji Oscar Wilde

Nad Neapolským zálivem stojí ve svahu vila, kterou od roku 1680 vlastnily desítky majitelů. Nejslavnějším byl Oscar...

Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S...

Na vylepšení kuchyně si Hanka přichystala 200 tisíc korun. Cenu nakonec musela...
Hanka touží po venkovské kuchyni. Návrhářka se kýči šikovně vyhnula

V dalším dílu televizního pořadu o bydlení se tvůrčí tým pod vedením designérky Denisy Bartošové pustí do rekonstrukce...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.