Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ty bláho, lapala po dechu majitelka po zhlédnutí nového obýváku

  1:00aktualizováno  1:00
Starý dům potřeboval opravy, majitelky zase hypotéku. Tři ženy v rodinném domku v obci nedaleka Kladna si už ale po zaplacení splátek nové vybavení dovolit nemohly. Obývací pokoj tak dostali za úkol proměnit designéři.

Fotogalerie

Paní Stanislava je už deset let vdova, žije s dcerou a sestřenicí v rodinném domku. A to hodně skromně, po zaplacení splátek na hypotéku jim zbývá "jen tak na živobytí".

Sestřenice, která se sem přistěhovala, se chtěla odvděčit za azyl, který zde našla. A tak rodinu přihlásila do televizní show Jak se staví sen (Prima v sobotu 22. října v 18:00). Proměnu dostali za úkol Zuzana Jančušková a Jaroslav Richter.

Bez bourání to nepůjde

Úzký obývací pokoj nenabízel právě moc místa, proto se designéři rozhodli vybourat jednu příčku. Bylo nutné strhnout i staré PVC a vyrovnat podlahu OSB deskami. Bílá výmalba a sádrokartonový podhled stropu se zapuštěnými světly poměrně malý prostor doslova rozsvítily.

Náklady

Stavební a ostatní práce    65 850 Kč
Podlaha                             21 600 Kč
Nábytek                           101 444 Kč
Osvětlení a doplňky          13 222 Kč

Celkem                           202 110 Kč

Obložkové bílé zárubně zakryly původní kovové, na podlaze se objevil bambus. Zuzana Jančušková a Jaroslav Richter však nezklamali ani tentokrát. Jejich kreace s koberci i na stropě u jedné z předchozích proměn zůstala dlouho v paměti diváků i čtenářů. Svůj neotřelý koncept tentokrát označili jako "Hybaj do obrazu".

Dlouhá úzká nudle nebyla příliš útulná.

Dlouhá úzká nudle nebyla příliš útulná.

Obývací pokoj už něco pamatoval.

Obývací pokoj už něco pamatoval.

Van Gogh by se asi divil

Základem řešení se stal systém bílých otevřených i uzavíratelných skříněk, jejichž kompozice měly vytvářet dojem "oblaků".

Skříňky byly již předem namontovány na desky pokryté obrazem Vincenta van Gogha. Ten nebyl "ukradený", ale poctivě vybraný z legální nabídky takzvaných obrazů na míru. Veselé barvy slavného díla se použily i na dvířka skříněk.

I sedačka vznikla na míru.

I sedačka vznikla na míru.

A reakce majitelek? "Panebože, ty bláho, to jsme někde jinde, to nemá chybu..." Padaly i slzy radosti.

Autor:



Nejčtenější

Výhrůžné i výchovné sousedské vzkazy se stále objevují na domovních nástěnkách...
Nejvtipnější sousedské vzkazy. Jaký druh lidí je s chutí vyvěšuje?

Odolaly nástupu mailů a sociálních sítí. Výhrůžné i výchovné sousedské vzkazy se stále objevují na domovních nástěnkách...

Možnost vidět, cítit a využívat zahradu a okolní pozemek ve velkém propojení a...
Hledání domova skončilo. Moderní chalupu si postavili v CHKO Beskydy

Příkrý svah, za zády les a výhled do malebné krajiny, manželům bylo okamžitě jasné, že tady chtějí mít nový domov....



Dům architekti umístili na parcele asymetricky k severovýchodnímu rohu, aby...
Dům na malém pozemku schovali do svahu, aby majitelé měli soukromí

Postavit dům v příměstské zástavbě Prahy není někdy jednoduché. Velikost pozemku nebývá velká, soukromí pak minimální....

Přístupovou cestu a terasu lemují záhony okrasných travin a kvetoucích rostlin.
Mají dům, ze kterého vidíte celý kraj díky velkým proskleným plochám

Snem manželského páru bylo bydlení na kopci s výhledem do krajiny, nejlépe mimo dosah lidí. Nakonec zůstali na okraji...

Na proměnu měla Tereza připraveno 25 tisíc korun. Novou postel jí zaplatili...
Tereza potřebuje nový pokoj. Stůl odmítla, pracuje v manželské posteli

Tereza miluje módu, historii a láká ji svět bohatých drapérií a paruk, ale zároveň má ráda svobodu a hlavně odvážné a...

Další z rubriky

Velkoryse pojatý prostor má celkovou rozlohu dvě stě čtyřicet metrů čtverečních.
V továrně našli manželé nový domov. Bydlí mezi rajčaty a obrazy

V australském Richmondu přestavěli starou továrnu z šedesátých let na nízkoenergetický rodinný dům. V neotřelé stavbě...

Miniaturní byt vyřešila architektka šikovně, je světlý, vzdušný a nabízí...
V malém bytě 2+kk využili každý centimetr, přesto působí vzdušně

Katka s Martinem si svůj první společný byt vlastně nadělili ke svatbě. Termín nastěhování a datum obřadu se téměř...

V této kuchyni se žije. Rodina usedá na teakové židle okolo masivního teakového...
Do bytu v domě z roku 1860 použili mix starého a nového nábytku

V malebném domě, jehož kořeny sahají až do roku 1860, v lázeňském městě Teplice se Martin narodil. Svého času dům...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.