O pergolu se zasloužila celá rodina, teď si ji také všichni užijí

  1:00aktualizováno  1:00
Češi mají jasno, jak by měla vypadat domácí letní pohoda: volný čas by chtěli trávit na terase, nejlépe chráněné před sluncem i deštěm, a grilovat. Takový sen pomůže splnit jedné rodině i naše soutěž o pergolu Climax v hodnotě 150 tisíc.

Majitelé tráví na terase společně spoustu času. | foto: Archiv čtenáře

Soutěže, kde lze získat gril, terasu, markýzu či pergolu, mají vždy velkou odezvu. Vyhrát markýzu za 150 tisíc se pokusily desítky čtenářů (přišlo téměř 200 e-mailů), i když někteří svůj příspěvek pojali opravdu svérázně.

Místo zaslaného textu v rozsahu minimálně jedné normostrany (tedy 30 řádků) a osmi fotografií, což byla podmínka k zařazení do soutěže, dorazily do redakce třeba příspěvky bez fotografií nebo dokonce i pouhé tři řádky, v tomto případě naštěstí bez fotografií.

Fotogalerie

Čtenář se totiž takto přihlásil do soutěže s odůvodněním, že potřebuje ochranu před odpadky v podobě použitých hygienických potřeb, které mu na terasu odhazují obyvatelky bytu nad ním.

Řada soutěžních příspěvků bohužel obsahovala nekvalitní fotografie, případně vložené do textového dokumentu. Ani ty nebylo možné publikovat. 

Porota nakonec vybrala z 15 finalistů, jejichž příběhy byly zveřejněny, jako vítěze rodinu Kupkových ze Středočesklého kraje. Na příspěvku se podílela jak maminka, tak dvanáctiletý syn Tomáš, který dokonce vytvořil speciální komiks. Ten najdete společně s fotografiemi a textem na stránkách našeho webu. Fotografie vítězného příspěvku najdete také ve fotogalerii.

 Výhercům blahopřejeme.

Odměna v soutěži: pergola v hodnotě 150 tisíc korun

Bioklimatická hliníková pergola Espacio od české společnosti CLIMAX v sobě snoubí luxus a funkčnost. Svůj účel plní po celý rok i za nepříznivého počasí. Vybírat můžete ze stovek barevných odstínů, různých povrchů a stupňů lesku. Střechu pergoly tvoří hliníkové lamely, které je možné naklápět až po úhel 140 stupňů, a tak regulovat pronikající sluneční paprsky a teplotu pod pergolou.

Zavřené lamely do sebe dokonale zapadnou a nepropustí ani kapku vody. Střecha se ovládá dálkovým ovladačem nebo pomocí chytrého telefonu či tabletu přes inteligentní systém řízení domácnosti.

Hlavní výhody Espacia? Ochrana před nepříznivým počasím, přirozená ventilace a propracovaný systém odvodu dešťové vody schovaný do nosné nohy pergoly.

Zákazník zde má na výběr ze stovek barevných odstínů, různých povrchů a stupňů lesku. Maximální rozměr je 7×4,5 metru. Spojením jednotlivých pergol je možné docílit i několikanásobně větší plochy zastřešení. Způsob montáže a kotvení se vždy řeší podle konkrétních možností místa stavby. Bioklimatickou pergolu je možné instalovat jako samostatně stojící, nebo ji částečně ukotvit do stěny domu.

Pergolu je možné vybavit i nadstandardními prvky. Například pro zastínění z boku poslouží screenové rolety, které jsou vedeny v zabudovaných integrovaných vodicích lištách. Komfortní systém ESPACIO lze také dovybavit reproduktory, vytápěním nebo dešťovým senzorem.

Díky čistému designu, který je bez jediného viditelného šroubku, působí pergola...

Díky čistému designu, který je bez jediného viditelného šroubku, působí pergola esteticky, zejména u minimalisticky pojatých staveb.

Autor:

Nejčtenější

Totální proměna koupelny velké 4 metry čtvereční. Vana musela pryč

Danielova koupelna v bytě po babičce je jako vystřižená z katalogu z 80. let....

Ragbista Daniel zdědil byt po babičce i s koupelnou z 80. let, která vkusu mladého muže nevyhovuje. Natož potřebám...

Neměl peníze a chtěl bydlet ve svém. Postavil si dokonalý malý domek

Stavba věrně kopíruje minimalistické potřeby a nároky majitele, kromě stálého...

Finský architekt Olli Enne ještě během studií navrhl skromný domek, který lze postavit i na velmi nešikovných parcelách...

Chata v hlubokém lese dělá majitelce radost a ještě si na sebe vydělá

Velké prosklené plochy střídají plné panely jen tam, kde si je nezbytně...

Atraktivní moderní chata leží tři hodiny jízdy severovýchodně od Toronta. Majitelkou je spisovatelka a mediální...

Rodina v řadovce 4+kk. Vysněný domov zařídili architekti na jedničku

Kuchyňská sestava je propojena s obytnou místností knihovnou/policovým systémem...

Rodina s dvěma dětmi si koupila nový řadový dům v Praze. Dvoupodlažní nemovitost s dispozicí 4+kk o obytné ploše 122...

Malý byt po rekonstrukci: vtipné detaily a světlá podlaha ho zvětšily

Moderní polyuretanová stěrka prostor skvěle prosvětlila.

Byty, do nichž předchozí majitelé takřka nic neinvestovali, působí depresivně. Nicnedělání má i své výhody,...

Další z rubriky

Mají dům i terasu, přesto ještě nejsou spokojeni. Občas vadí i slunce

Dům oslovil čtenáře a jeho rodinu svým architektonickým řešením.

Žehráme, když moc prší, vadí nám slunce, pokud je ho příliš. Tak to mají lidé nastaveno. Kombinace obou problémů je...

Bezbariérový dům se pro ně stal nutností. Předem mysleli i na relaxaci

V přízemí má majitelka vše potřebné, kuchyň, koupelnu i ložnici.

Pořídit si bezbariérové bydlení na dobu, kdy člověk nezvládá chodit po schodech, bývá velmi rozumné. Zejména v případě,...

Za devět dnů měli hotovou hrubou stavbu domu, teď si už užívají

Pohled na terasu na jižní straně

Že nikdy není pozdě začít nový život nebo si pořídit nové bydlení, dokazuje i příběh čtenářky Radky. Kolem nového domu...

Najdete na iDNES.cz