Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Rekonstrukcí bytu získali větší koupelnu

  15:31aktualizováno  15:31
Čtyřčlenná rodina s dvěma malými dětmi chce upravit svůj byt ve zděném domě ze sedmdesátých let. Rádi by měli spojený obývací pokoj s kuchyní a trochu větší koupelnu. Co jim navrhl odborník?

Článek je součástí nového seriálu o rekonstrukcích. 
Pokud chcete poradit i vy s dispozičním řešením vašeho bytu, můžete poslat plánek na e-mail a třeba právě vás projektant vybere a zdarma navrhne možnou úpravu vašeho bytu.

Dále čtěte:

Než začnete přestavovat byt - ZDE

Rekonstrukce bytu: jaká vás čekají úskalí?
ZDE

Uspořádání bytu: dodržujte zavedená pravidla. Vyplatí se to! ZDE

Obytné místnosti: jak je správně uspořádat - ZDE

Rekonstrukce koupelny a WC bez chyb - ZDE

Byt o užitné ploše 71 metrů čtverečních se skládá ze tří pokojů, kuchyně, haly, šatny, lázně a WC. Navrženými úpravami získáme velký obývací pokoj s kuchyňským koutem a přístupem na lodžii, větší dětský pokoj a koupelnu.


celý plánek - ZDE

Stavební úpravy spočívají ve vybourání části původních příček a výstavbě nových. Zařizovací předměty v kuchyni a lázni se napojí na stávající rozvody v bytě.

Vysvětlivky k plánku: žlutě jsou vyznačeny bourací práce, červeně nové konstrukce.

Autoři:



Nejčtenější

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však...

Hudson Yards bude mít 16 věží a výškou překoná i Empire State Building.
Už roste. Největší projekt americké historie navždy změní Manhattan

Když se ve 30. letech 20. století v New Yorku stavělo Rockefellerovo centrum, mluvilo se o něm jako o městě ve městě....



Přes atrium vstupuje do interiéru spousta denního světla i slunce.
Jak to dopadne, když stavební úřad dva roky odmítal plochou střechu

Všechno mohlo dopadnout špatně. Dva roky stavební úřad odmítal povolit plochou střechu, a tak mezitím na vedlejší...

Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S...

Cihelná zeď natřená na bílo či zrepasované parkety odkazují na stáří domu....
Z barevného výbuchu vznikl byt plný světla a vtipných nápadů

Byt v domě ze 60. let minulého století potřeboval začít „dýchat“. Měl sice nadstandardní velikost 5+1, ale právě...

Další z rubriky

1
S bratrem mám kvůli bydlení věčné spory. Bojím se, že to nikdy neskončí

Rodiče mi darovali pozemek vedle svého domu, ve kterém bydlí společně s mým bratrem. Na mém pozemku chceme s manželem...

Pavlína Janků, Posezení. Lavoru i kanystru buď věčná chvála!
Úlovky ze smeťáku či sběrného dvora lze proměnit na designové kousky

Poničené a staré věci nemusí skončit v kamnech nebo ve sběrných dvorech. To dokazuje už pátým rokem soutěž Balakryl...

Na vylepšení kuchyně si Hanka přichystala 200 tisíc korun. Cenu nakonec musela...
Hanka touží po venkovské kuchyni. Návrhářka se kýči šikovně vyhnula

V dalším dílu televizního pořadu o bydlení se tvůrčí tým pod vedením designérky Denisy Bartošové pustí do rekonstrukce...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.