Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Do malého obýváku se vešla i kuchyň. Interiéru pomohly pestré vzory

  1:00aktualizováno  1:00
Mladí manželé si koupili starší byt, který nedávno prošel kompletní rekonstrukcí. Nyní je čeká zařizování. Neví si ale rady s malým obývacím pokojem a kuchyňským koutem. Mají rádi barvy, líbí se jim retro styl a světlejší dřevo. Bojí se ale vše sami nakombinovat.

Jídelní stůl i odkládací stolky jsou navrženy z béžového laminátu. | foto: Vizualizace: Ideal interiéry

Čtenáři chtějí mít v kuchyňském koutě klasickou linku s volně stojící lednicí, jídelní stůl pro čtyři osoby, pohodlnou pohovku a menší skříňku s televizí. Líbí se jim netradiční kombinace, lehce ve stylu retro, nikoli však výrazné barevné plochy na stěnách. Vše chtějí spíše pastelové.

Neradi mají červenou a fialovou. Jejich další podmínkou byl dekor světlého dřeva na podlaze a zachování původních masivních dveří, které jsou bíle nalakované. Návrhu zařízení obývací kuchyně se ujali designéři ze studia Ideal interiéry.

Výrazná obývací kuchyň

Kuchyňskou linku jsme situovali ke stěně u vstupních dveří do místnosti. Hned z kraje je volně stojící lednice, dále již následují klasické spodní a horní skříňky s praktickými výklopy.

V dostatečné vzdálenosti je umístěný jídelní stůl, pod lehce zkoseným stropem jsme navrhli pohovku a dva malé odkládací stolky. Závěsná skříňka na TV je na protější stěně. Televize je ukotvena na posuvném rameni, a tak se dá dobře natáčet.

Co se týče barevnosti, zvolili jsme na kuchyňskou linku neutrální odstíny. Spodní dvířka jsou krémová, horní mají béžovou barvu. Pracovní deska je ve velmi jemném dekoru Arkosa.

Obklad za linkou bude ze skla potištěného navrženým vzorem, kde se vyskytují doplňkové barvy žlutá a petrolejově modrá. Tyto barvy pak dominují pohovce, kde jsou jakoby nahodile na mnoha vzorech. Jídelní stůl i odkládací stolky jsou navrženy z béžového laminátu.

Televizní stolek je v příjemném dřevěném dekoru, o odstín světlejší je vinylová podlaha. Jídelní židle i lednice jsou ve žlutém odstínu a rozehrávají zajímavou hru barev.

Autoři: , pro iDNES.cz




Nejčtenější

Obývací pokoj zůstal na stejném místě, pouze k němu přibyl kuchyňský kout.
Rekonstrukce panelákového bytu za 800 tisíc. Z původního nezůstalo nic

Hana si koupila v Novém Jičíně panelákový byt 2+1 velký 52 metrů čtverečních. Značně omšelý a s umakartovým jádrem mlel z posledního. Proměny se ujaly...  celý článek

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však protáhla, a přestože ještě není stoprocentně...  celý článek

Přes atrium vstupuje do interiéru spousta denního světla i slunce.
Jak to dopadne, když stavební úřad dva roky odmítal plochou střechu

Všechno mohlo dopadnout špatně. Dva roky stavební úřad odmítal povolit plochou střechu, a tak mezitím na vedlejší parcele vyrostl velký dům, který zastínil...  celý článek

Nejvýraznějším prvkem pokoje je omyvatelná velkoplošná tapeta s mapou světa a...
Útulné doupě za 60 tisíc korun ovládla zvířata a tapeta s mapou světa

Manželé chtějí pro svého syna dětský pokoj inspirovaný safari. Útulné doupě musí mít ale praktický základ, s kterým bude chlapec dále růst. Rodiče si na...  celý článek

Další z rubriky

Výhled na Bratislavský hrad využili architekti maximálně: díky kryté terase jej...
Z oken domu vidí na Bratislavský hrad. Dveře tu jsou ale neviditelné

Architekti, kteří dostali za úkol navrhnout interiér novostavby rodinného domu v Bratislavě, měli použít maximum integrovaných nábytkových modulů, aby...  celý článek

Dům stojí na pozemku o výměře sto padesát metrů čtverečních.
Vybojovali pozemek velký 150 metrů čtverečních. Bydlí se jim skvěle

Mladá indonéská rodina si na Jávě postavila dům, který je kompletně navržený v oblíbeném skandinávském stylu. Jeho dřevěná konstrukce a vtipně vtělená zahrádka...  celý článek

Přestavěli starou traktorovou garáž na nové rodinné sídlo.
Stará dobrá Amerika. Z garáže pro traktory je nostalgické rodinné sídlo

Manželé Charlie a Tracey Brownovi se přestěhovali z rušného Seattlu blíže svým rodinným kořenům. Klidné místo našli nedaleko jezera Chelan na severu státu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.