Čtenářka miluje zelenou. V obývací kuchyni ji má na podlaze i na stěně

  1:00aktualizováno  1:00
Čtenářka potřebuje poradit se zařízením kuchyně spojené s jídelnou a obývacím pokojem. Byt je teprve ve výstavbě, a tak je možné v něm měnit příčky, rozvody vody a elektřiny, posunout dveře a udělat další drobné úpravy.

Pohovku doplnňují dva menší konferenční stolky místo jednoho centrálního, aby prostor působil vzdušněji. | foto: Ideal interiéry

Požadavkem čtenářky byla dostatečně velká a praktické kuchyňská linka, která by však nezasahovala do obývací části. Přála si jídelní stůl pro čtyři, i když jde o byt 2 + kk a bude zde bydlet jedna až dvě osoby.

Celý byt chce ladit v neutrálních tónech s jednou výraznější barvou. Její oblíbená kombinace je černá a bílá, objevit se může i dekor dřeva. Z výraznějších odstínů upřednostňuje fialovou nebo zelenou. Tuto barvu si představuje například na tapetě. Zařízení kuchyně, jídelny a obývacího pokoje čtenářky se ujalo studio Ideal interiéry.

Zařízení obývací kuchyně

Rohovou kuchyňskou linku jsme umístili na připravené místo. Příčky a dveře zůstaly zachovány, upravovat se budou pouze rozvody vody a elektřiny. Naproti kuchyňské lince stojí mělké vysoké skříně, a tak zde bude maximum úložného prostoru, jak si čtenářka přála.

Směrem k oknu a k balkonovým dveřím jsme umístili jídelní stůl se čtyřmi židlemi. V další části prostoru je větší pohovka a naproti ní nízké skříňky na televizi. Za těmito skříňkami je instalována bílá deska, která pokračuje i na boku vestavěné lednice.

Uměle jsme tak zvětšili prostor pro nábytek a šikovně zakryli bok skříně. Na desce jsou navíc přimontovány dvě poličky na dekorativní předměty. Pod druhým oknem jsou zavěšeny na stěně další nízké skříňky. Nejsou přes celou stěnu, v části je nechán prostor pro uložení dvou taburetů. Pohovku doplňují dva menší konferenční stolky místo jednoho centrálního, aby prostor působil vzdušněji.

PROMĚNA BYTU

Na bydleni@idnes.cz pošlete:

  • plánek bytu nebo pokoje
  • foto původního stavu 
  • požadavky na změnu
  • oblíbené barvy a styly
  • finanční možnosti

Kuchyňskou linku jsme zvolili v kombinaci bílé barvy a šedého dřeva. Jako obklad jsme použili sklo. Dekor šedého dřeva se objevuje také na skříňkách v obývací části, tím se prostor pěkně propojil.

Výrazným prvkem je zelená podlahová krytina. Vybrali jsem z nabídky přírodního marmolea, které se dobře udržuje a je vhodné i pro alergiky. Zelenou barvu ještě najdete na jedné stěně u jídelního koutu, kde je použitá tapeta v tomto odstínu s motivy drobných lístků. Ostatní prvky a doplňky jsou již v kombinaci černé a bílé, jak si čtenářka představovala.

Autoři: , pro iDNES.cz



Nejčtenější

Peklo se sousedem. Kůlnu přestavěl na továrnu s pětimetrovým komínem

1

Místo kůlny má soused na zahradě zděnou budovu, ve které podniká, vyrábí dřevěné suvenýry. Z komína se valí kouř a...

Obývací kuchyně ve srubu vyšla na 500 tisíc. Zábradlí muselo pryč

Obývací kuchyně v přízemí získala novou moderní tvář.

Lucie svůj srub za Prahou miluje. Ráda by se do něj s rodinou přestěhovala na trvalo. Místnosti však nejsou pro...



Dvoupodlažní dřevostavba se snadno vytápí i větrá, hluk zde nehrozí

Dům snů. Každý má vlastní představu o ideálním domě. Ten, o kterém snila...

Po letech náročné práce, za kterou se přestěhovali do města, začali pomalu plánovat návrat do tiché vesnice v nádherném...

Až se muž vrátí, ložnici nepozná. Manželka ji proměnila za 300 tisíc

Na novou ložnici si Tereza připravila 300 tisíc korun.

Ložnice Terezy a jejího manžela připomíná skladiště. Místnost je přeplněná starým nábytkem, nekvalitní manželskou...

Deset let stavěl dům z pohledového betonu. Inspiroval se v Japonsku

Výrazné vodorovné slunolamy podporují exotický vzhled domu a zároveň chrání...

Příběh tohoto domu je vyprávěním o cestě za snem, lásce k architektuře, ideálech a zejména o houževnatosti, se kterou...

Další z rubriky

Obývací kuchyně ve srubu vyšla na 500 tisíc. Zábradlí muselo pryč

Obývací kuchyně v přízemí získala novou moderní tvář.

Lucie svůj srub za Prahou miluje. Ráda by se do něj s rodinou přestěhovala na trvalo. Místnosti však nejsou pro...

Mají dům jak z anglického venkova. A uvnitř minimum věcí i nábytku

Přizpůsobivý dům. Začátkem 90. let ho začal stavět Zoltánův otec, dokončili jej...

Nevelký přízemní dům upravila a zařídila máma dvou dětí postupně tím, co bylo jejímu srdci blízké, i podle potřeb...

Peklo se sousedem. Kůlnu přestavěl na továrnu s pětimetrovým komínem

1

Místo kůlny má soused na zahradě zděnou budovu, ve které podniká, vyrábí dřevěné suvenýry. Z komína se valí kouř a...



Najdete na iDNES.cz