Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Podchod je vysoký jen 130 centimetrů. Podívejte se, jak se jím chodí

  1:00aktualizováno  1:00
Čínští projektanti navrhli v městě Nan-ningu příliš nízký nadjezd. Při jeho plánování stavbu špatně propočítali a kvůli mostu vznikl podchod vysoký pouhých 130 centimetrů.

Kvůli mostu vznikl podchod vysoký pouhých 130 centimetrů. | foto: Profimedia.cz

Chodci vyšší než 130 centimetrů se musejí řádně sklonit a v této nepříjemné poloze projít celým podchodem. Ještě hůř na tom jsou cyklisté, kteří buď z kola musejí slézt, nebo si na něj prakticky lehnout.

Příliš nízký most

Chodci mají pochopitelně na projektanty zfušované stavby v Nan-ningu v jižní Číně vztek. Nečekali, že se nad chodníkem postaví nadjezd tak nízký, že pod ním vzpřímeně neprojdou.

Most byl postavený přes řeku Jung, která protéká městem. Jedna část vede i přes frekventovaný chodník na nábřeží.

"Viděl jsem spoustu lidí, kteří se málem praštili do hlavy," popisuje pro britský list Daily Mail rozčílený chodec.

Úředníci z městské radnice se ale odmítli nespokojeným obyvatelům alespoň omluvit. "Nový most je hlavním tahem přes řeku. Pokud se to chodcům nelíbí, mohou se naučit chodit jinudy," vzkázal mluvčí radnice.

Městu Nan-ning na jihu Číny se říká  také Zelené město, a to díky velkému množství tropické zeleně.

Městu Nan-ning na jihu Číny se říká také Zelené město, a to díky velkému množství tropické zeleně.

Autor:



Nejčtenější

Dvě děti do pokoje 2×4 metry nepatří. Ale kam s nimi v malém bytě?

Kuchyňský kout

Příjemná lokalita, krásný výhled, světlý byt. I to jsou důvody, proč se rodina s dvěma dětmi nechce stěhovat, třebaže...

Největší tajemství rohového domu uvidíte jen z vrtulníku. Je jeho pýchou

Rohový dům v sobě spojuje byznys a rodinné zázemí.

Do práce seběhne pár schodů, zacvičí si mezi psaním e-mailů a důležitou schůzkou a dceru nechá plavat v bazénu na...



Odešli ze světa financí a rok mýtili les. Srub mají dokonale promyšlený

Srub zaujme svou konstrukcí již zvenku.

Srub zasazený na pozemku v blízkosti lesa je obklopený volným nezastavěným prostorem a pastvinami s koňmi. Koncept...

Malý byt 1+1 za čtyři týdny pořádně prokoukl. Sluníčkově žlutá je pryč

Projekt studio připravovalo tři týdny. Samotná proměna trvala další čtyři týdny.

Byt v přízemí činžovního domu na Starém Městě volal již dlouho po modernizaci. V roce 2002 byl těžce zasažen povodní....

Jazzman Rudy Linka jezdí z New Yorku na část roku na chalupu na Šumavě

Realizaci kuchyně svěřili Linkovi Jiřímu Lukáškovi ze společnosti Sedlák...

Jeho velká cesta začala v roce 1980, kdy jako devatenáctiletý opustil Československo, aby mohl naživo poslouchat...

Další z rubriky

Odešli ze světa financí a rok mýtili les. Srub mají dokonale promyšlený

Srub zaujme svou konstrukcí již zvenku.

Srub zasazený na pozemku v blízkosti lesa je obklopený volným nezastavěným prostorem a pastvinami s koňmi. Koncept...

Novinky v zabezpečení nás chrání před zloději i naší zapomnětlivostí

Dveře Golias jsou ve 3. bezpečnostní třídy (RC3).  Jejich protipožární...

Škody za jednu miliardu. To je roční účet za vykradené chalupy, byty a domy. Objasněnost? Pouhých 23 procent. Na vině...

Architekti, kteří navrhují domy na míru majitelům i pozemkům

Dům ve Pstruží má neobvyklý půdorys, který vybíhá do tří paprsků.

Tentokrát jsme pro vás vybrali na první pohled tři rozdílné domy. Každý z nich pro jiného klienta, s jinými vstupními...

Najdete na iDNES.cz