Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Tragédie ji nezlomila. 14 let šetřila a za 150 tisíc má novou koupelnu

  1:00aktualizováno  1:00
Nina bydlí v rodinném domku v Poděbradech. Před lety si připravila v podkroví prostor pro luxusní koupelnu, ale osud rozhodl jinak. Nina měla vážnou autonehodu. Uběhlo čtrnáct let a teprve nyní se staveniště proměnilo v koupelnu v lázeňském stylu.

Druhá série pořadu Bydlet jako ..., jehož premiéru vysílá Česká televize každou sobotu, chce ukázat, že zásadní změny v bytě se dají udělat revolučním způsobem i bez stavebního povolení, hypotéky a bourání.

Po autonehodě musela Nina myslet na úplně jiné věci než na nedostavěnou koupelnu. Dnes má za sebou několik operací a opět je z ní energická a vitální žena, která má bohatý společenský život a ráda se setkává s kreativními lidmi. A právě letos si řekla, že přišel po čtrnácti letech čas si vysněnou koupelnu v podkroví rodinného domu dodělat.

Fotogalerie

„Rozhodla jsem se investovat do své koupelny právě nyní, každý rok jsem si dávala stranou peníze a za ty dlouhé roky je to již slušná částka,“ říká Nina. V plánu měla velkou masážní vanu, sprchový kout, oddělenou toaletu a umyvadlo. Ale vanu již neplánuje, naopak chce prostorný sprchový kout s pohodlným sedátkem. Koupelna by měla být místem nejen pro očistu těla, ale i duše. Takové malé domácí lázně.

Nina, která miluje retro a industriální styl, má na koupelnu připravených 150 tisíc korun. Část prací chce provést svépomocí a s pomocí přátel. Rekonstrukce prostoru o rozměru 14 metrů čtverečních se ujala designérka Denisa Bartošová, která se rozhodla celý původní projekt předělat.

V koupelně vybourala příčku, která bránila přístupu denního světla do místnosti. Předělala odpady i elektřinu a vytvořila relaxační prvek v podobě pohodlného sezení. Do koupelny přidala i prostorné umyvadlo zapuštěné do velké skříňky s úložnými prostory. Umyvadlová skříňka je předělaná ze staré komody. V bezbariérovém sprchovém koutě s odtokovým žlábkem je vyzděná lavička.

Koupelna je laděná do bílé a šedé barvy, kterou může Nina doplnit o oblíbenou vínovou. Na podlaze je dlažba v industriálním dekoru slzičkového plechu. Stěny se obešly bez obkladů a i ve sprchovém koutě je pouze dvojitý hydroizolační nátěr a omyvatelná bílá barva. Toaletu odděluje od koupelny jednoduchý závěs, stejný je i u sprchového koutu.

Autor:



Nejčtenější

Zachránili starý mlýn a kolem něj vybudovali soustavu rybníčků

Jednotlivé rybníčky jsou vzájemně propojené a protéká jimi potok. V těch...

Mlýn v údolí Zákolanského potoka nedaleko Okoře obklopuje soustava rybníčků. Málokoho by napadlo, že je postupně...

Snila o vaně a posteli. Na 22 metrů čtverečních se vešlo mnohem víc

Kromě úložného schodiště je v hlavní zóně umístěn žebřík, který usnadňuje...

Získat kvalitní bydlení za rozumnou cenu není na Tchaj-wanu snadné. Mladé ženě se po dostudování začalo vše točit kolem...



Milovaný dům za Prahou opustili. Postavili si lepší ve Slezsku

Dům je vzhledově téměř totožný s prvním, zděným domovem majitelů.

Aneta s Martinem neměli s bydlením problém. Žili se dvěma dětmi v pěkném zděném domě nedaleko Prahy, sousedé byli...

Starý dům dvojice umělců pracně zrekonstruovala vlastními silami

Původnímu viničnímu domku se Martinovi s Danielou podařilo vrátit jeho bývalou...

Historie bývalého viničního domku, během let rozšiřovaného a přistavovaného, sahá daleko. Levé křídlo je prý staré...

V panelákovém bytě se stal z betonu hlavní prvek rekonstrukce

Sto let starému sofa dělá společnost pevný stolek, který jako jediný kus...

Jakub na sídlišti v Krči vyrůstal. S výjimkou krátké doby, kdy bydlel v centru Prahy, tu strávil celý život. Nejdřív o...

Další z rubriky

Bydlí ve vodojemu. Dvoupokojový byt má tři podlaží a krásný výhled

Neobvyklý domov vznikl uvnitř nevyužívaného vodojemu na střeše londýnského...

Ve starém nepoužívaném vodojemu na střeše londýnského činžáku Keeling House vznikl třípodlažní byt, ve kterém dominují...

Proměna bytu: v malém 2+1 potřebuje rodina místo pro tři syny

Ložnice rodičů slouží i jako pokoj nejmladšího syna.

Pohodlné bydlení pěti lidí v bytě 2+1 je dost obtížné. Vymyslet však interiér pro rodinu, kde nejstarší dospělý syn...

Starý dům dvojice umělců pracně zrekonstruovala vlastními silami

Původnímu viničnímu domku se Martinovi s Danielou podařilo vrátit jeho bývalou...

Historie bývalého viničního domku, během let rozšiřovaného a přistavovaného, sahá daleko. Levé křídlo je prý staré...



Najdete na iDNES.cz