Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Početná rodina musí myslet prakticky

  14:44aktualizováno  14:44
Bydlíme v běžném panelákovém bytě 3+1 v Praze na Petřinách. Po nastěhování do bytu nastalo dilema, jak uspořádat kuchyň tak, aby bylo vše po ruce a přitom zde mohla společně vegetovat tříčlenná rodina.
panelový byt čtenáře - nová kuchyň

panelový byt čtenáře - nová kuchyň - Nová kuchyň v panelovém bytě - čtenářská soutěž | foto: Jiří Kasina

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce prosince na e-mail svůj příspěvek na téma - panelákový byt v novém kabátě.
Třeba právě vy získáte 1000, 800 nebo 500 korun!

Jelikož jsme budovali zároveň zděné jádro, které o pár centimetrů prostor zmenšilo, snažili jsme se využít plochu co nejefektivněji.

Zvolili jsme proto tvar kuchyně do U, roh vedle okna proti vchodu byl doplněn rohovým stolem se stoličkami (mají výhodu, že se dají zasunout pod stůl a nepřekáží).

Kuchyně byla zařízena ze sektorových dílů, pouze se musela uzpůsobit skříňka za sporákem v rohu, doplnit podvěšená police na mikrovlnku a seříznout deska na části pod oknem.

Ve skříňce nad sporákem je zabudována recirkulační digestoř, která má ale vyveden navíc výdech hned vedle vyklápěcího okna, takže je možné zplodiny „pouštět i ven“. Plynový přívod ke sporáku je veden po zemi za čelními skříňkami. 

K úplné spokojenosti chybí ještě dodělat horní závěsnou rohovou skříňku nad rohovým stolkem.

Autor:



Nejčtenější

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však...

Přes atrium vstupuje do interiéru spousta denního světla i slunce.
Jak to dopadne, když stavební úřad dva roky odmítal plochou střechu

Všechno mohlo dopadnout špatně. Dva roky stavební úřad odmítal povolit plochou střechu, a tak mezitím na vedlejší...



Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S...

Cihelná zeď natřená na bílo či zrepasované parkety odkazují na stáří domu....
Z barevného výbuchu vznikl byt plný světla a vtipných nápadů

Byt v domě ze 60. let minulého století potřeboval začít „dýchat“. Měl sice nadstandardní velikost 5+1, ale právě...

Hvězda filmu Kristián Oldřich Nový vlastnil víc než čtvrt století chalupu na...
Chalupáři stříbrného plátna. Podívejte se, kde to opravdu milovali

Byly jejich útočištěm, kam si odjížděli odpočinout od hektičnosti hereckého světa. Místo, které opravdu milovali, byť...

Další z rubriky

Nejvýraznějším prvkem pokoje je omyvatelná velkoplošná tapeta s mapou světa a...
Útulné doupě za 60 tisíc korun ovládla zvířata a tapeta s mapou světa

Manželé chtějí pro svého syna dětský pokoj inspirovaný safari. Útulné doupě musí mít ale praktický základ, s kterým...

Dům je krásně zasazený na rohovém pozemku v novozélandském Puhoi.
Bez dveří a stresu. Boj s rakovinou nasměroval rodinu do zelené oázy

Novozélandský architekt David Maurice hledal pro svou rodinu klidné místo. Toužil po obyčejné každodenní radosti. S...

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.