náhledy
Konfitovaným kachním stehnům s karlovarským knedlíkem a červeným zelím lze jen těžko odolat.
Autor: Electrolux
Stehna osolíme, opepříme a necháme v lednici minimálně hodinu odležet. Poté je naskládáme vedle sebe do pekáčku, přidáme čerstvý tymián, celé šalotky a stroužky česneku.
Autor: Electrolux
Sádlo v hrnečku zahřejeme na 90 °C a nalijeme je na kachní stehna tak, aby byla úplně ponořená. Zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na režim horký vzduch s párou 120 °C a necháme konfitovat do měkka 4 až 5 hodin.
Autor: Electrolux
V míse smícháme žloutky, sůl, pepř, petržel, 120 g hrubé mouky a vlažné mléko. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout. Poté vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků.
Autor: Electrolux
V míse smícháme žloutky, sůl, pepř, petržel, 120 g hrubé mouky a vlažné mléko. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout. Poté vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků.
Autor: Electrolux
Knedlíky přendáme na děrovaný plech a vaříme v předehřáté troubě na režim vaření v páře 96 °C, čas 30 minut. Přidat k nim můžeme i zelí.
Autor: Electrolux
Nakonec vyjmeme konfitovaná kachní stehna z tuku, necháme okapat a vložíme je na plech s pečicím papírem.
Autor: Electrolux
Do křupava je ogrilujeme v předehřáté troubě na režim velkoplošný gril 220 °C, jen krátce, aby neztratila šťavnatost.
Autor: Electrolux
Multifunkční parní trouba zvládne i pečení s kůrkou.
Autor: Electrolux
Čištění dvířek po „prskajícím“ mase není nijak náročné, dveře trouby se dají pohodlně rozebrat a vyčistit.
Autor: Electrolux