Do soutěže o nejlepší recept z trouby se tentokrát výrazně přihlásili muži, i když do desetičlenného finále se probojovala obě pohlaví ve stejném poměru. Mezi první šestici se však probojovali hned čtyři muži.
Poměrně vyrovnané byly ve finále i "suroviny": čtyři sladká pokušení, tři pokrmy z masa, jedna sýrová specialita a dvakrát ryby.
Právě z nich vzešel i konečný vítěz. Tím se stal suverénně se 602 hlasy Michal Šafařík z Brna, který si svůj vítězný recept přivezl jako vzpomínku na pobyt na Sicílii. Recept naleznete v tomto článku.
Soutěžící na druhém místě, Renáta Šafaříková z Ostrovánek, za svůj estonský kringel získala 222 hlasů, třetí místo se 150 hlasy obsadil Josef Drábek z Čerčan u Benešova se svými dvojctihodnými koláčky.
Čtvrté místo získala pomalu pečená kachna s francouzským chlebem, páté pečená ricotta s olivami a sušenými rajčaty a šesté plněná vepřová panenka.
Vítěz získal parní troubu AEG, dalších devět finalistů pak kulinářský kurz v hodnotě 3 250 korun ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina společnosti Cooking Time s. r. o. v Krocínově ulici v Praze pod vedením vynikajících šéfkuchařů v čele s Riccardem Lucquem, Radimem Gerlichem či Radkem Hasmanem.
Právě v této škole si budou moci vyzkoušet vaření v páře, protože studio je vybaveno spotřebiči AEG. Každý si zde do konce listopadu 2013 může vybrat takový kurz, jaký mu bude vyhovovat nejlépe, a to z nejlepší řady Perfect dinner, jinak výhra propadá.
Odměnu však získali i ti, kteří dali soutěžícím svůj hlas. Jejich odměnou za aktivní "příspění" k soutěži je speciální sleva ve výši 15 % při nákupu sortimentu AEG v internetovém obchodě Alza.cz. Všem účastníkům děkujeme!