Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Panelákový byt s velkým obývákem

  11:07aktualizováno  11:07
Čtyřčlenná rodina se rozhodla pro rekonstrukci svého panelového bytu, který si nedávno koupili. Představu prý nějakou mají, ale raději chtěli vědět, jaký názor má na rekonstrukci odborník. A jak to dopadlo?

Článek je součástí nového seriálu o rekonstrukcích. 

Pokud chcete poradit i vy s dispozičním řešením vašeho bytu, můžete poslat plánek na e-mail a třeba právě vás projektant vybere a zdarma navrhne možnou úpravu vašeho bytu.

Dále čtěte:

Než začnete přestavovat byt - ZDE

Rekonstrukce bytu: jaká vás čekají úskalí?
ZDE

Uspořádání bytu: dodržujte zavedená pravidla. Vyplatí se to! ZDE

Navrženou úpravou může rodina získat velký obývací pokoj s kuchyňským koutem, větší koupelnu a celkově  se obytná plocha zvětší na úkor zbytečně velké předsíně.


celý plánek- ZDE

U dětského pokoje je navíc šatna, která může sloužit dětem jak na hračky, tak na jejich oblečení.

Vysvětlivky k plánku: žlutě jsou vyznačeny bourací práce, červeně nové konstrukce.

Autoři:



Nejčtenější

Padesát let bydlí v jednom domě. Čtvrtá rekonstrukce stála 10 milionů

Dům prošel postupně několika rekonstrukcemi. Za poslední čtvrtou proměnou stojí...

Miloš Drapač se v malém dělnickém domku na Náchodsku narodil a dosud v něm žije. Dům prošel postupně třemi...

Byt pro mladého muže, který nemá čas na uklízení a nesnáší dekorace

Chladnější dojem ze šedé kuchyňské linky či některých šedě natřených stěn...

Dvoupokojový byt v druhém bratislavském obvodu splňuje všechny praktické požadavky pracovně vytíženého majitele a díky...



Z bývalého zámku Schwarzenbergů budou byty. Památkáři se dohodli

Vizualizace: dvůr získá uvnitř parkovou úpravu, vrátí se do něj i kašna s vodou.

V Praze je spousta vhodných pozemků pro bytovou výstavbu, a to nikoli jen zelených ploch či parkovišť. Ty některé...

Z uličního „trpaslíka“ vznikl moderní dům, který oživila žlutá barva

Okno ve štítové stěně sousedního objektu muselo být zachováno, proto nebylo...

Dům se špatnou dispozicí i špatným stavem konstrukcí a nedostatkem obytného prostoru či dvojgaráž na zahradě, kam se...

Lubor s Helenou si navrhli bungalov, sedlovou střechu nařídili úředníci

Obě křídla domu se zřetelně odlišují různými materiály a barvou fasády,...

Lubor s Helenou se po prozkoumání cen bytů a starších domů v Praze a okolí rozhodli, že bude nejlepší postavit si...

Další z rubriky

Dali výpověď a odešli na samotu. Bydlí ve 12 metrů vysoké strážní věži

Věž z roku 2010 obklopuje pozemek s lesem a loukami o rozloze 65 hektarů....

Dabney Tompkins a Alan Colley si splnili sen. V americkém Oregonu si postavili dům v podobě strážní požární věže. Ze...

Lubor s Helenou si navrhli bungalov, sedlovou střechu nařídili úředníci

Obě křídla domu se zřetelně odlišují různými materiály a barvou fasády,...

Lubor s Helenou se po prozkoumání cen bytů a starších domů v Praze a okolí rozhodli, že bude nejlepší postavit si...

Toužili po domku ve větvích. Teď mají unikát, který se všemu vymyká

Organické tvary okolní přírody trumfla čistá geometrie.

Snili o bydlení na stromě, kde by v zelené koruně poslouchali šumění listů. Oslovili architekty z kanceláře Malan...



Najdete na iDNES.cz