Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

OBRAZEM: Dvě ženy utekly před internetem. Žijí spolu v jeskyni

aktualizováno 
Rozšíření internetu a mobilů přinutil dvě Francouzky k životu mimo civilizaci. Anne Cautainová a Bernadette Touloumondová léta bojují s přecitlivělostí na současné technologické vymoženosti. Život plný moderních technologií je pro ně nesnesitelný.

Současné obydlí obou žen představuje jeskyně nedaleko alpského Saint-Julien en Beauchene v hornaté oblasti jihovýchodní Francie. Kromě dvou postelí a malého stolku však nedisponuje ničím. Chybí nejen vytápění, ale i elektřina.

"Toto bude již moje třetí zima tady a věřte mi, že bych raději žila v domě a seděla před krbem," uvedla Cautaionová pro agenturu AFP. Pětapadesátiletá žena údajně trpěla nesnesitelnými bolestmi hlavy a vinu dává právě elektromagnetickému zamoření. Většina doktorů je ovšem k jejím stížnostem skeptická.

Ženy, které bydlí v jeskyni

"Neexistuje žádný důkaz o souvislosti mezi radiovými frekvencemi a přecitlivělostí," uvedla francouzská zdravotnická agentura ANSES. Onkolog Dominique Belpomme nicméně tak rozhodný není. Podle něj určité důkazy, že elektromagnetické záření může poškozovat zdraví přeci jen existují.

Vyléčení by ovšem nemělo být nijak náročné a oběma ženám by mohly pomoci antihistaminika.

Cautainová s Touloumondovou klasickou léčbu odmítají a dávají přednost přírodním metodám. Samy sebe za odpadlíky od společnosti či podivíny rozhodně nepovažují.

"Když jsem přišla do této jeskyně, musela jsem se ptát, co jsem komu udělala?" uvedla pětašedesátiletá Touloumondová, která se v minulosti živila jako letuška. "Zacházeli se mnou jako s bláznem. Přišla jsem o celou řadu přátel a moje rodina to také nedokáže pochopit," dodala.

Ženy se rozhodly se žít v jeskyni v oblasti Saint-Julien-en-Beauchene v departmentu Hautes-Alpes.

Ženy se rozhodly se žít v jeskyni v oblasti Saint-Julien-en-Beauchene v departmentu Hautes-Alpes.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autoři: ,



Nejčtenější

Padesát let bydlí v jednom domě. Čtvrtá rekonstrukce stála 10 milionů

Dům prošel postupně několika rekonstrukcemi. Za poslední čtvrtou proměnou stojí...

Miloš Drapač se v malém dělnickém domku na Náchodsku narodil a dosud v něm žije. Dům prošel postupně třemi...

Dům v bývalé chatové kolonii je promyšlený do posledního detailu

Přízemí ve skle, patro ve dřevě – to je základní výtvarný koncept fasád. Šikmo...

Návrhy Jiřího Zábrana se vyznačují jednoduchostí a svěžím myšlením na pomezí architektury a moderního sochařství. Ale...



Oceněná kuchyň, z níž sálá pohoda francouzského venkova

Bílá barva vyšla majitelům jako jednoznačně nejlepší řešení, je nadčasová.

V interiéru nového rodinného domu kousek od Nitry se mladému páru podařilo vytvořit velmi příjemnou atmosféru. Z jejich...

Z bývalého zámku Schwarzenbergů budou byty. Památkáři se dohodli

Vizualizace: dvůr získá uvnitř parkovou úpravu, vrátí se do něj i kašna s vodou.

V Praze je spousta vhodných pozemků pro bytovou výstavbu, a to nikoli jen zelených ploch či parkovišť. Ty některé...

Český architekt zvládl na výbornou rekonstrukci domu na Sardinii

Pro úpravy v exteriéru i interiéru použil Martin Frank šedý kámen, typický pro...

Stavba na skalnatém útesu nad mořem na Sardinii byla postavená už na přelomu padesátých a šedesátých let jako dvojdům....

Další z rubriky

Lubor s Helenou si navrhli bungalov, sedlovou střechu nařídili úředníci

Obě křídla domu se zřetelně odlišují různými materiály a barvou fasády,...

Lubor s Helenou se po prozkoumání cen bytů a starších domů v Praze a okolí rozhodli, že bude nejlepší postavit si...

Dali výpověď a odešli na samotu. Bydlí ve 12 metrů vysoké strážní věži

Věž z roku 2010 obklopuje pozemek s lesem a loukami o rozloze 65 hektarů....

Dabney Tompkins a Alan Colley si splnili sen. V americkém Oregonu si postavili dům v podobě strážní požární věže. Ze...

Žili skromně, spořili a přemýšleli. Nyní mají za Prahou senzační dům

Na útulnou krytou terasu zasvítí letní slunce až po třetí hodině. Do té doby je...

Nejdřív koupili parcelu, pak si na ní postavili zahradní domek velký 32 metrů čtverečních, dva roky v něm žili, spořili...



Najdete na iDNES.cz