Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Kuchařská soutěž dala zabrat. Chybovalo přes 40 procent účastníků

  1:00aktualizováno  1:00
Naše soutěž se společností Electrolux o deset kuchařských kurzů už zná deset výherců. Správně odpověděli na čtyři zadané otázky, kde měli na výběr ze tří odpovědí. Přejeme všem dobrou chuť.

V multifunkční parní troubě můžete připravovat hned několik pokrmů najednou, nehrozí, že by od sebe přejímaly vůni. | foto: Electrolux

Multifunkční parní trouby jsme představili ve čtyřech článcích, správné odpovědi (jak zněl návod v textu) bylo možné dohledat v nich, dále pak na webových stránkách společnosti Electrolux či na www.pecemevpare.cz. Přesto více než 40 procent soutěžících udělalo jednu i více chyb.

Zde jsou ti, kteří si budou moci vyzkoušet vaření v páře přímo v praxi a také si na hotových pokrmech pochutnat. Z téměř tří set soutěžících, kteří správně odpověděli, byli vylosováni:

1.  Jan Schejbal
2.  David Krupka
3.  Iva Ribaille
4.  Milan Šípek
5.  Gabriela Seďová
6.  Zuzana Potůčková
7.  Iva Zikešová
8.  Lukáš Kroczek
9.  Jana Dvořáková
10. Miroslav Urban

Multifunkční parní trouba zvládne i pečení s kůrkou.

Multifunkční parní trouba zvládne i pečení s kůrkou.

Tito čtenáři si budou moci vyzkoušet kuchařské kurzy, jejichž hlavním lektorem je Patrik Havlíček, šéfkuchař AvantGarde restaurant v Praze 6. Kurzu se může účastnit maximálně dvanáct lidí, vaření ve studiu trvá přibližně 2,5 hodiny, poté se zhruba hodinu a půl ochutnávají finální pokrmy.

Se všemi výherci se e-mailem spojí zástupce pořádající agentury na předání voucheru. Do kurzu je nutné se přihlásit do 31. prosince 2014, jinak výhra propadá. To znamená, že jej můžete absolvovat i v lednu, ale rezervovat si termín musíte do konce tohoto roku.

Fotogalerie

Soutěžní otázky se správnými odpověďmi:

Co znamená výraz „multifunkční“ parní trouba?
Jde o kombinaci parní a teplovzdušné trouby, a také grilu. Poslouží i pro rozmrazování místo mikrovlnky i pro ohřev již hotového jídla.

Jaké jsou hlavní důvody, proč vařit v páře?
Jde o nejšetrnější tepelnou úpravu potravin. Potraviny si uchovávají vitamíny, stopové prvky, živiny i přirozenou chuť a barvu. Pokrmy není potřeba tolik solit, výrazně kořenit, ani k nim přidávat tuky.

Jak se jmenuje multifunkční parní trouba Electrolux s novou technologií vakuového vaření?
CombiSteam SousVide

Hodí se režim „horká pára interval“ na pečení žeber, celého kuřete i pečiva?
Hodí se na žebra, celé kuře i pečivo.

Autor:




Nejčtenější

Současné finské tvůrce zastupuje na výstavě Ville Harab a Anu Puustinen.
Nejlepší kousky z finského designu a architektury vystavuje Mánes

Finský design a architektura jsou hlavním tématem výstavy v pražském Mánesu, která je součástí oslav stého výročí založení Finska. Seznámit se můžete jak s...  celý článek

Iveta je s proměnou spokojená. Všechny její požadavky návrhářka splnila.
Rodina cestovatelů má novou předsíň. Přeměna je vyšla na 30 tisíc korun

Iveta bydlí v domě na okraji Prahy se svým mužem a dospělým synem. Všichni milují cestování a velkou společnost. Dům je stále plný lidí a i proto se Iveta...  celý článek

Pozvánka do neobvyklé cukrárny: dorty jsou vyrobené z odřezků dřeva z výroby...
Designblok bude ve znamená jídla. Třeba i dortů ze dřeva a laminátu

Jen za pár dní, 26. října, začíná v pražských Holešovicích už 19. ročník Designbloku. Jeho hlavním tématem je JÍDLO. K vidění bude hodně unikátních výrobků, od...  celý článek

Tady žil na sklonku života Ota Pavel u převozníka Jaroslava Zýky. Dnes je...
Chalupy slavných. Otu Pavla těšila rybárna, Šebánka zase Žrapidla

V malebné roubence z filmu Smrt krásných srnců spisovatel Ota Pavel skutečně žil. „Přestože jsem projel skoro celý svět, nikde mi nebylo tak dobře jako tady,“...  celý článek

Přestavba na moderní bydlení pro rodinu s dítětem získala řadu ocenění za to,...
Domek v dělnické kolonii se po přestavbě proměnil na moderní bydlení

Dům je součástí historického souboru dělnické kolonie, která vznikla v průmyslové části jižního Londýna na přelomu 18. a 19. století. Po rekonstrukci slouží...  celý článek

Další z rubriky

Myčky se už staly nedílnou součástí moderní domácnosti. Šetří čas, vodu,...
Od myček můžete chtít nízkou spotřebu i vyvářku lahví. Kdo je vyhrál

Mytí nádobí už svěřuje většina domácností myčce. Je to logické: ušetří se tak až 60 procent vody a přibližně stejně energie nutné na její ohřev. A v kuchyni je...  celý článek

Většina lidí si klimatizaci bez vnější jednotky nechá instalovat místo...
Klimatizace bez nevzhledné krabice na fasádě je tichá. Ale dražší

Představte si, že si můžete pořídit klimatizaci, ale nebude nutné umístit na fasádu domu nevzhlednou vnější jednotku. Místo ní bude na vnější zdi vidět jen...  celý článek

Radiátor lze sladit s dřevem nábytku, vyrábí se ve více provedení.
Dřevěný radiátor získal Red Dot Design Award, nadchne ale i techniky

Kdyby ještě žil slavný architekt Loos, určitě by po tomto radiátoru sáhnul. Není sice úplně dřevěný, z tohoto materiálu je pouze kryt, ale i tak představuje...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.