Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Luxfery vyřešily tmu v koupelně

  22:26aktualizováno  22:26
Koupil jsem byt 4+1 (78 m2) po rodičích postavený v klasickém stylu 70 let. Než jsem se nastěhoval přišlo ale radikální řešení. V bytě zůstalo cca 20% vnitřních příček a zbytek šel ven. Základní úkol bylo zredukovat „tmavá“ místa v bytě a pustit do něj světlo. Takže byla zrušena původní chodba na které bylo 6! dveří + 2 vestavné skříně a dále zrušen tunýlek do kuchyně.

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce září na e-mail svůj příspěvek na téma - Rekonstrukce panelákového bytu.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

HLASOVÁNÍ O NEJ... LETNÍ SÍDLO!

Počet dveří v bytě byl zredukován z 9 na 4. Luxfery vyřešily tmu v koupelně, sádrokartonové niky potřebu dalšího nábytku. Ještě není plno věcí doděláno, hlavně v nábytku (skoro všechny skříně jsou řešeny jako vestavné), ale pocit je v tomto bytě naprosto rozdílný.

Dodělání všech „vychytávek“ (pódium pod sedačkou v obyváko-jídelně se skrytým šuplíkem na postel, pracovní stůl a šatna v ložnici), se kterými se od začátku počítá, bude ještě něco stát, ale už dnes to považujeme za dobrý krok a investici. 

Luxfery z koupelny a průchod bývalým botníkem do nově vytvořené chodby, vytvořené zkrácením pokoje zvaného „nudle“. Vpravo začíná „sádrový“ nábytek. Foceno ještě před položením podlahy.

To samé místo vyfocené v noci s rozsvícenými bodovkami nad vanou. Luxfery mají povrch zvaný Satin, takže jsou neprůhledné-výrazně matné, nasvícení bodovkami je provedené tak aby nedávalo stíny na luxfery. Z dnešních praktických zkušeností víme že nejste schopni rozpoznat které naše dítě je zrovna ve vaně. To jen pro případné moralisty že jsme si zřídili domácí pep-show.

Luxfery vyřešily tmu v koupelně

Sádrokartonové niky. Plné plochy jsou niky z druhé strany chodby, sloužící jako úklidová komora. Prostor, který zaujímá současná rohová sedací souprava bude zvednut o cca 40cm, vytvořené podium bude tvořeno pevnou sedací-válecí soupravou. Prostor pod podiem bude tvořit úložný prostor a zasouvací postel pro návštěvy.

Luxfery vyřešily tmu v koupelně

Luxfery vyřešily tmu v koupelně

Koupelna umyvadlo. Lehká asymetrie umyvadla je daná tím že ještě není zabudována posuvná třídílná zástěna na vaně. Poté bude sedátko na vaně mít tu správnou funkci. Luxfery pod vanou budou také zevnitř nasvíceny. Koupelna má el. podlahové vytápění s vlastním termostatem. Vřele doporučuji, zvlášť když propočtená reálná spotřeba el. energie stojí cca 100 Kč měsíčně. Skříňka čeká na nátěr čela a dvířek do barvy podobné obkladu.

Autor:



Nejčtenější

Sezení v jídelním koutě je zčásti na parapetu rohového okna.
Agáta Prachařová bydlí v „bunkru“, v němž jsou květináče s levandulí

Agáta a Jakub Prachařovi si každým rokem opakovali, že ty příští Vánoce budou bydlet ve svém domě. Stavba se však...

Čelní stěna domu je osazena až po krokve průhledným sklem v robustním ocelovém...
Místo zahradní chatky vyrostl dřevěný dům. Koupelnu má ve skříni

Severně od nizozemského Utrechtu stojí dřevostavba velká 40 metrů čtverečních. Ve zdánlivě jednoduchém domku od studia...



Praha 7 - Troja. Vila s obytnou plochou 597 metrů čtverečních je na prodej za...
Moderní a luxusní vily. Jaké zajímavé nemovitosti jsou v Česku na prodej

V České republice se prodává velké množství moderních vil. Všechny mají obytnou plochu velkou stovky metrů čtverečních,...

Dům stojí na pozemku o výměře sto padesát metrů čtverečních.
Vybojovali pozemek velký 150 metrů čtverečních. Bydlí se jim skvěle

Mladá indonéská rodina si na Jávě postavila dům, který je kompletně navržený v oblíbeném skandinávském stylu. Jeho...

Díky vysokým stropům s původní štukovou výzdobu vznikl velkorysý světlý...
Byt v činžovním domě z 19. století rozzářila tyrkysová barva a obrazy

Byt v domě z 19. století, to zní hodně lákavě. Jenže dnešní životní styl bývá hodně odlišný od fungování měšťanské...

Další z rubriky

Přestavěli starou traktorovou garáž na nové rodinné sídlo.
Stará dobrá Amerika. Z garáže pro traktory je nostalgické rodinné sídlo

Manželé Charlie a Tracey Brownovi se přestěhovali z rušného Seattlu blíže svým rodinným kořenům. Klidné místo našli...

Výhled na Bratislavský hrad využili architekti maximálně: díky kryté terase jej...
Z oken domu vidí na Bratislavský hrad. Dveře tu jsou ale neviditelné

Architekti, kteří dostali za úkol navrhnout interiér novostavby rodinného domu v Bratislavě, měli použít maximum...

Právník Josef Winternitz nechal vilu postavit v během roku 1932 pro svou ženu...
Béžová princezna ze Smíchova. Ve Winternitzově vile můžete i přespat

Podle neotřelé barvy interiéru nazývali hosté za první republiky vilu manželů Winternitzových béžovou princeznou....



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.