Gastronomie a stolování

Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin

Na fotce vypadá konzerva nevinně. Zápach k ní však pustí jen ty nejodolnější.
2. září 2018

Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...

VIDEO: Když je jídlo málem za trest. Praha hostila Blaf food festival

blaf festival
1. dubna 2017

VIDEO Pořádně prověřit své žaludky i celkovou gurmánskou otrlost se rozhodli v sobotu účastníci prvního...

Nehádejte se v kuchyni, když držíte japonský nůž. Je ostrý jako meč samuraje

Uma Thurmanová ve filmu Kill Bill
11. srpna 2010

VIDEO Nože se vyrábějí v japonském městečku Ečizen už od roku 1337. Stejná technologie se používala i pro...

U vánoční večeře buďte jako Světáci. Přešlapy řešte s grácií a nadhledem

Slavný český film Světáci - Zleva Vlastimil Brodský, Oldřich Nový, Jan Libíček...
24. prosince 2009

Co uděláš, když na tebe někdo převrhne omáčku? Všimnu si toho, ale budu dělat, že jsem si toho...

Z odpudivého přízemí vznikl bar, kde najdete i kus Japonska

V teplých dnech lze prosklenou stěnu zcela otevřít
5. prosince 2009

VIDEO Starý omšelý dům, ospalé lázeňské město. Mladý pár se rozhodl mnohé změnit. A bez pomoci...

Muži v kuchyni aneb porcujeme drůbež a selátko

Speciální malá selátka postačí asi pro 8 až 10 osob
19. prosince 2008

Vánoce znamenají největší nápor v kuchyni. Hodně hostů, hodně jídla – a hodně velké kusy masa. Kapr...

Tipy na knihy: kuchařka jako laptop, hitem je Architektura 60. let

Česká kuchařka
18. prosince 2008

Je to vánoční jistota. Knihy jako dárek zpravidla nezklamou. V případě bydlení je to jasné:...

Video: jak správně otevírat sekt

O kvalitě sektu hodně vypovídá perlení
12. prosince 2008

VIDEO Vánoční svátky a konec roku si žádají sekt či dokonce šampaňské. Patří k oslavám, navíc pomáhají...

Jak se neotrávit při smažení na pánvi

26. listopadu 2008

Říká se tomu teflonová horečka. Stačí rozpálit pánev s teflonovou úpravou na vysokou teplotu a...

Co s úrodou ze zahrádky aneb kam pro slivovici

19. srpna 2008

Máte příliš mnoho jablek nebo švestek? Naplnili jste už dvacátou bednu a další už nemáte kam dávat?...

Kupte si zahradní krb. Poradíme vám, jaký si vybrat

12. srpna 2008

Léto je v plném proudu a s ním i velké letní výprodeje. Kromě oblečení tak nyní můžete levně...

Vybíráme gril s Filipem a Ondřejem. Hitem je vodní pára

1. srpna 2008

Grilovat se dá téměř všechno, a to na několika druzích grilů. Kromě klasiky na dřevěné uhlí,...

Grilujeme s Filipem a Ondřejem: NEJ zahradní party

25. července 2008

V sobotu jsme pozvaní na garden party, můžete často slyšet zvláště v amerických filmech. Zní to...

Nádherně prostřený stůl. Poradíme vám, jak na to

18. listopadu 2007

Dnes už asi málokdo tuší, že české lněné utěrky patřily společně s kapesníky k tomu nejlepšímu, co...

Najdete na iDNES.cz