- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Rillettes z lososa?
Jdu blejt...
Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.
V textu je to celkem logicky vysvětleno.
Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?
http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx
--
Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.
až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie
Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?
Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.
Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně.
Takže zpátky k bůčku.
Bůček, knedlo, zelo.
Bůčková pomazánka.
Bůček jako závin.
Bůček jako
Atd, atd.
Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?
Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.
lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...
A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....