Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nahraďte vepřový bůček lososem a pochutnejte si jako mlsní Francouzi

Když si chtějí ve Francii pochutnat na slavném receptu rillettes z vepřového bůčku, musí počkat až osm hodin. Tak dlouho se musí maso péct, aby vytvořilo kompaktní hmotu. S lososem a parní troubou to zvládnete za pár desítek minut.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T87a23d49e32á74š 68V57y18s10k27o68č94i92l 4297847938981

Rillettes z lososa?

Jdu blejt...

0/0
28.10.2015 19:07

K68a39r57e38l 94B40e46d47ř87i18c48h 7523673913451

Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.

+5/0
27.10.2015 22:40

P32a64v83e41l 77O58d77r17a49z19i50l 6924169587870

V textu je to celkem logicky vysvětleno.

Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?

http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx

http://www.auchandirect.fr/charcuterie-traiteur/charcuterie/pates,-rillettes,-terrines/rillette-doie/id1/625/3822

--

Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.

0/0
29.10.2015 12:47

P12e26t52r 31V12o96ň24k49a 2397833549903

až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie;-D

+1/0
27.10.2015 22:12

J38o31s69e98f 61N74o10v12a56k 5968302206678

Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?

0/−8
27.10.2015 17:32

P89a80v79e31l 54O31d95r53a81z59i60l 6494509487230

Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.

0/0
27.10.2015 21:52

K29a67r68e90l 48B73e33d25ř20i86c79h 7923533823861

Pochopil jste text? To není žádný český recept na bůček, ale rillettes z vepřového bůčku je opravdu jedna z francouzských delikates.

0/0
27.10.2015 22:43

M98i68c55h11a91l 38M33i68l59l61e98r 9686422769872

pro me je bucek ve stejne kategorii jako "pohadka mladi". Je to uz hodne let kdy jsem ho naposledly jedl, ale vaze se mi ke vzpominkam z mladi, byl to staly produkt socijaaaalistickeho reznictvi.

Mama upekla bucek v sobotu, v nedeli vecer jsme meli zbyly studeny bucek spolu s vypecenym sadlem, kuzickou a zelovatou stavou namazany na chleba.

0/0
29.10.2015 8:32

P49a11v35e59l 63O42d77r61a50z75i50l 6164559167440

V Ausii jsou bezbůčkoví vepři?

0/0
31.10.2015 16:19

M43i25c60h37a75l 72M49i80l92l22e36r 9396452329882

v Aussie se vepri bouraji trochu jinak nez v Cesku a bucek nepatri mezi oblibene kusy. Sice se da koupit, ale casto se zuzitkovava jinak nez je tradici v Cesku.

Bucek byl soucasti jidel, ktere jsme mel rad v mladi, ale to neznamena, ze bych ho mel jist i ted. Prave tak krupicovou kasi politou maslem a posypanou kakaem nebo vyjimecne strouhanou cokoladou =pohadku mladi. Veprove mam rad a ma ho rada i moje zde narozena rodina, ale nevim proc bychom meli z veproveho kupovat zrovna bucek, kdyz mame k dispozici kvalitnejsi kusy.

Nejcasteji kupujeme horni cast kyty zvanou "rump", rizky a dalsi kousky vcetne kotlet z kyty, steaky a kotlety z pecinky, steaky z krkovicky.

Obcas panenku zvanou eye fillet a nekdy plec - jeji horni masitejsi cast. To nam dava pestry jidelnicek alternativ z veproveho.

0/0
1.11.2015 4:57

M21i34c55h77a20l 91M52i52l57l37e45r 9366762489512

PS. pri navstevach Ceska jsem nevidel veprovy bucek u clenu rodiny jako caste jidlo. Sem tam obcas.

0/0
1.11.2015 6:27

P61a81v61e13l 55O64d35r26a26z60i72l 6374849777690

To jste viděl správně, ono to málokdo chce. Proto je to taky levné.

0/0
1.11.2015 22:23

A30l50e32n14a 53V61e93s31e59l65á 3333321175838

Proč hned posedlost? Však to člověk nejí pětkrát denně, ne? Občas je fajn...

+1/0
29.10.2015 11:42

M28i45c13h54a25l 72P84t76a62c69e85k 9656682308616

Furt ty Vaše parní trouby...

+2/0
27.10.2015 16:20

J93i41ř79í 25K71r58u75t15i35l 2260464180308

Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně. 

Takže zpátky k bůčku.

Bůček, knedlo, zelo.

Bůčková pomazánka.

Bůček jako závin.

Bůček jako

Atd, atd.

+5/0
27.10.2015 14:57

J67o80s94e97f 11K92r19o75u53p90a 1809322536568

Jakom žabožrouti8-o To snad ne;-O

0/0
27.10.2015 13:06

J65a55r51o82m75í38r 61Š39e14b39e90l37a 5672562858379

Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?

+4/0
27.10.2015 10:47

M48a89r56t47i68n 42S12e14d69l70á28č67e84k 1640359330894

Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.;-D

+6/0
27.10.2015 10:32

Š36á31r58k68a 70M94a34t54y39á29š65o93v71á 1121805172969

lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...

0/0
27.10.2015 9:50

L14u53k82a63s 10N28e85m18e80c 7709670902204

A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....

+9/0
27.10.2015 10:37

Š45á54r35k12a 43M65a59t16y89á30š85o51v43á 1861725832139

no právě....

0/0
29.10.2015 9:57

P75a56v65l13a 56N37o29v46á 3525668589500

A když nemáte bůček, tak si upečte lososa!

+6/0
27.10.2015 9:50

J83a85n53a 82S70t38e55h58l26í75k78o73v40á 2549460920436

Tohle nahrazování tradičních surovin mi přijde dost podivné a nesmyslné..

+7/−1
27.10.2015 9:10

F23r76a52n31t17i86š63e25k 62F79a51l78e73š24n29í17k 8484419781123

Podle nadpisu jsem si představil francouzskou mňamku: losos, knedlo, zelo.

+9/0
27.10.2015 8:43

L64u89k13a11s 55N57e26m39e89c 7339820952734

I ja, okamzite.

+2/0
27.10.2015 10:37

J98i58ř32í 44G73a40l64a45m95b16o22š 8918786743952

Jsem mlsný Čech a proto taději bůček !

Pečený, uzený, se zelím, na studeno. Hodně variací. Francouzi by jen čuměli.:-)

+5/0
27.10.2015 8:09
Foto

R14i58c21h47a96r61d 63P21o21l62á27š15e40k 9164973320889

to jsou zase bláboly, ryba bude pořád jenom ryba a bůček je bůček a ten ryba nikdy nenahradí. ;-€

+6/0
27.10.2015 7:59

B27o94h77u49m29i57l25a 95M15a70j98e53r17o94v42á 4647471634

Nikdy jsem nepochopila proč dávat na lososa ještě olej

+4/0
27.10.2015 7:50

O92l28i 34H84a36n11z96a68l 4338615772478

vyhodime starou troubu(koupime za 25 tisic novou) a koupime lososa za 400kc/kg.

Jednoducha reseni jsou genialni.😉

+11/−1
27.10.2015 7:31

J39a65r98o24m68í88r 57K10r36á18l 4900899814659

A pořádný kus bůčku v ní stejně neupečete. ;-D

+3/0
27.10.2015 9:43







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.