Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nahraďte vepřový bůček lososem a pochutnejte si jako mlsní Francouzi

Když si chtějí ve Francii pochutnat na slavném receptu rillettes z vepřového bůčku, musí počkat až osm hodin. Tak dlouho se musí maso péct, aby vytvořilo kompaktní hmotu. S lososem a parní troubou to zvládnete za pár desítek minut.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T25a25d12e90á93š 74V44y92s91k33o85č54i73l 4237627578271

Rillettes z lososa?

Jdu blejt...

0/0
28.10.2015 19:07

K18a52r81e85l 35B35e80d93ř21i28c24h 7203823773861

Co je tohle za oslí můstek od rillettes z vepřového bůčku k lososovi? Když mají francouzi nějakou vyhlášenou lahůdku tak to znamená, že fakticky otrocky dodržují standardní recept a postupy. A ty se akorát vypilovávají k dokonalosti. Proto mají skutečnou gastronomii. Když děláte třeba kohouta na víně, tak základní ingredience jsou prostě dané. Neznamená to, že místo kohouta vezmete kuře, nemáte rádi žampiony tak je tam nedáte atd. Pak to není žádný coq au vin, ale nějaké kuře podle nálady kuchaře.

+5/0
27.10.2015 22:40

P58a94v29e97l 71O38d14r79a53z16i59l 6934519447380

V textu je to celkem logicky vysvětleno.

Francouzi samozřejmě nedělají rillettes jen z veřového bůčku, kdo vám to nakukal?

http://www.foie-gras-godard.fr/A-7505-rillettes-d-oie.aspx

http://www.auchandirect.fr/charcuterie-traiteur/charcuterie/pates,-rillettes,-terrines/rillette-doie/id1/625/3822

--

Miluji tyhlety sečtělé gastroteoretiky, kteří cítí potřebu za odklon od svých zásad peskovat ostatní.

0/0
29.10.2015 12:47

P72e77t18r 98V75o19ň70k46a 2897883319963

až bude stát losos tolik co bůček, pak to možná někdo zkusí, do té doby je nadpis článku jen další utopie či fantasmagorie;-D

+1/0
27.10.2015 22:12

J82o55s30e82f 19N54o98v94a78k 5938642856878

Super recept, tu českou posedlost bůčkem fakt nechápu. To všichni pracujete s krumpáčem u výkopu?

0/−8
27.10.2015 17:32

P14a72v38e79l 75O41d38r58a81z54i46l 6114839127760

Taky netuším, kdo touží po tom třeslavém bločku sádla, fuj.

0/0
27.10.2015 21:52

K86a58r39e18l 50B41e31d33ř33i32c50h 7483513493591

Pochopil jste text? To není žádný český recept na bůček, ale rillettes z vepřového bůčku je opravdu jedna z francouzských delikates.

0/0
27.10.2015 22:43

M78i22c32h20a70l 46M42i65l23l56e91r 9486102109822

pro me je bucek ve stejne kategorii jako "pohadka mladi". Je to uz hodne let kdy jsem ho naposledly jedl, ale vaze se mi ke vzpominkam z mladi, byl to staly produkt socijaaaalistickeho reznictvi.

Mama upekla bucek v sobotu, v nedeli vecer jsme meli zbyly studeny bucek spolu s vypecenym sadlem, kuzickou a zelovatou stavou namazany na chleba.

0/0
29.10.2015 8:32

P80a34v52e31l 17O30d63r55a45z56i82l 6484149567350

V Ausii jsou bezbůčkoví vepři?

0/0
31.10.2015 16:19

M92i85c19h31a75l 33M78i73l40l40e54r 9916252619572

v Aussie se vepri bouraji trochu jinak nez v Cesku a bucek nepatri mezi oblibene kusy. Sice se da koupit, ale casto se zuzitkovava jinak nez je tradici v Cesku.

Bucek byl soucasti jidel, ktere jsme mel rad v mladi, ale to neznamena, ze bych ho mel jist i ted. Prave tak krupicovou kasi politou maslem a posypanou kakaem nebo vyjimecne strouhanou cokoladou =pohadku mladi. Veprove mam rad a ma ho rada i moje zde narozena rodina, ale nevim proc bychom meli z veproveho kupovat zrovna bucek, kdyz mame k dispozici kvalitnejsi kusy.

Nejcasteji kupujeme horni cast kyty zvanou "rump", rizky a dalsi kousky vcetne kotlet z kyty, steaky a kotlety z pecinky, steaky z krkovicky.

Obcas panenku zvanou eye fillet a nekdy plec - jeji horni masitejsi cast. To nam dava pestry jidelnicek alternativ z veproveho.

0/0
1.11.2015 4:57

M91i30c33h49a51l 25M95i30l41l39e24r 9666862629872

PS. pri navstevach Ceska jsem nevidel veprovy bucek u clenu rodiny jako caste jidlo. Sem tam obcas.

0/0
1.11.2015 6:27

P96a37v19e87l 63O15d39r77a34z59i12l 6604219897620

To jste viděl správně, ono to málokdo chce. Proto je to taky levné.

0/0
1.11.2015 22:23

A38l48e93n86a 63V62e25s63e15l19á 3953651775918

Proč hned posedlost? Však to člověk nejí pětkrát denně, ne? Občas je fajn...

+1/0
29.10.2015 11:42

M61i66c90h20a52l 42P27t81a36c96e51k 9626512978896

Furt ty Vaše parní trouby...

+2/0
27.10.2015 16:20

J48i63ř83í 39K77r11u75t71i98l 2970354810728

Kombinace losos a parní trouba pro většinu Čechů vražedná kombinace, finančně. 

Takže zpátky k bůčku.

Bůček, knedlo, zelo.

Bůčková pomazánka.

Bůček jako závin.

Bůček jako

Atd, atd.

+5/0
27.10.2015 14:57

J14o77s66e49f 61K84r72o92u20p50a 1689572456558

Jakom žabožrouti8-o To snad ne;-O

0/0
27.10.2015 13:06

J21a95r45o11m20í26r 73Š65e55b22e36l98a 5902842938919

Proč tento článek není označen jako reklama na parní troubu elektrolux?

+4/0
27.10.2015 10:47

M21a27r59t53i77n 58S40e12d11l66á35č96e38k 1230259800424

Tak jistě - to je asi, jako když mi někteří vegetariánský ma.oři tvrdili, že nepoznám rozdíl mezi sojovým a normálním masem.;-D

+6/0
27.10.2015 10:32

Š54á63r75k63a 96M24a65t98y47á32š54o22v62á 1931865972289

lososa si opeču na pánvi a dojde v alobalu..není vysušenej,ale šťavnatej, zakápnu citronovo-medovou zálivkou s tymiánem, dám k němu pár vařených brambor a mám super jídlo... oběd pro dva za cca 160 korun...

0/0
27.10.2015 9:50

L38u50k96a90s 76N62e64m42e98c 7539890762374

A kdyz nahradite lososa buckem ... mate super obed za 30 korun....

+9/0
27.10.2015 10:37

Š42á95r54k65a 45M31a28t37y24á12š93o54v40á 1361855882489

no právě....

0/0
29.10.2015 9:57

P71a48v97l19a 83N73o83v50á 3775118209300

A když nemáte bůček, tak si upečte lososa!

+6/0
27.10.2015 9:50

J96a70n74a 31S20t88e57h67l95í57k65o78v90á 2249480130466

Tohle nahrazování tradičních surovin mi přijde dost podivné a nesmyslné..

+7/−1
27.10.2015 9:10

F45r35a78n53t60i80š51e77k 27F57a32l70e24š67n29í18k 8164279401283

Podle nadpisu jsem si představil francouzskou mňamku: losos, knedlo, zelo.

+9/0
27.10.2015 8:43

L32u30k46a38s 31N51e24m81e29c 7289690352804

I ja, okamzite.

+2/0
27.10.2015 10:37

J14i41ř75í 40G76a45l89a32m53b91o40š 8358956803892

Jsem mlsný Čech a proto taději bůček !

Pečený, uzený, se zelím, na studeno. Hodně variací. Francouzi by jen čuměli.:-)

+5/0
27.10.2015 8:09
Foto

R45i70c83h95a17r83d 24P25o88l50á32š18e66k 9684583970879

to jsou zase bláboly, ryba bude pořád jenom ryba a bůček je bůček a ten ryba nikdy nenahradí. ;-€

+6/0
27.10.2015 7:59

B95o88h20u35m53i76l39a 80M49a94j78e37r15o12v34á 4697331464

Nikdy jsem nepochopila proč dávat na lososa ještě olej

+4/0
27.10.2015 7:50

O57l44i 72H27a95n89z25a85l 4898545362338

vyhodime starou troubu(koupime za 25 tisic novou) a koupime lososa za 400kc/kg.

Jednoducha reseni jsou genialni.😉

+11/−1
27.10.2015 7:31

J62a93r92o52m38í17r 70K64r91á92l 4540259674889

A pořádný kus bůčku v ní stejně neupečete. ;-D

+3/0
27.10.2015 9:43







Najdete na iDNES.cz