Diskuze

Co zjistil výzkum IKEA: čím se baví Češi při vaření a proč vůbec vaří

Možná je to zásluha šéfkuchařů typu Zdeňka Polreicha, Romana Pauluse nebo Romana Vaňka či dalších kuchařských hvězd, ale svůj podíl má i osvěta a internet. Právě na něm totiž hledáme nejčastěji inspiraci. Češi se prostě vrhli na domácí vaření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Recepty na internetu mají výhodu v tom, že jich je plno, nevýhoda pak spočívá v tom, že tam může kdokoliv napsat cokoliv, takže i když pochybuji, že nějací vtipálci radí jak udělat guláš z pěti kilo hovězího a pěti kilo soli, tak mám raději papír.

1 0
možnosti
PV

pokud čerpat z internetu, dost populární metodou jsou nyní vlogy známých kuchařů, na youtube či vimeu... pokud má člověk obavu, může čerpat recepty od známých kuchařů kde určitá jistota správnosti receptů je přece jen vyšší

2 0
možnosti
PN

Já bych řekla, že Češi vaří proto, že mají hlad. Ale můžu se mýlit.

1 0
možnosti
PO

To se asi mýlíte. K utišení hladu není třeba vařit.

0 0
možnosti

Priznavam, ze si nechavam pri vareni radit na YT. Ale pri samotnem vareni opravdu nemam cas sledovat televizi.

0 0
možnosti

v restauracich totiz bud vari vykaly, nebo je to drahe. Pripadne oboji.

U domaci stravy vim, co jim.

3 4
možnosti
MJ

Nesouhlasím. Jsou i dobré a levné restaurace.

5 0
možnosti
DM

Kdyby jídla v restauracích odpovídala ceně, lidé by do nich chodili častěji. To, co ale většinou dostanu na talíř v nejrůznějších "vývařovnách" je ošizené, odfláknuté... při tom rozdíl v pracnosti mezi dobrým a špatným jídlem je jen malý. Někdy jsou k vidění na talíři výtvory, které už od pohledu nejsou vábné, chuť pak tomu odpovídá. Naučme se takové vracet. V tomto je vzorem k následování Zdeněk Pohlreich. Nesmlouvavě kritizuje nešvary českého pohostinství, které je, většinou, mizerné. Proto budeme jíst raději doma. Ne pro tu zábavu spojenou s vařením, ale protože se to pak dá jíst:-)

0 1
možnosti
FH

Proč vařím? 1) Baví mě to - to mi vydrží asi do prvního nebo druhého hotového jídla. 

2) Hladové krky je třeba nakrmit - to mě žene do dalšího vaření. Puberťáci dospěli ke spotřebě větší než 4,5litrové V8 a tak se na víkend musí něco uvařit, když člověk nechce, aby byli jen o chlebu s máslem. Také si berou jídlo na internáty na celý týden, takže toho je docela dost (většinou skoro celý den). Naštěstí mne u toho nenechávají úplně samotného a když už nepomáhají tak aspoň mile překáží, takže mám společnost. :-)

6 0
možnosti
Foto

Ono je to spíše tak, že osvěta pomohla odhalit zákulisí restaurací a zjistilo se, že kuchaři jsou mnohdy (většinou?) neumětelové, které kdejaký "hobbík" doma porazí na hlavu a ještě ho to vyjde levněji. Pak skutečně není důvod chodit někam do restaurace vyjma situace, kdy nemám čas (oběd v práci?).

9 0
možnosti
PV

paradoxně ti hobbíkové často umí víc, než vyučení kuchtíci :-)

0 0
možnosti
PS

Lidé si doma připravují jídlo už od nepaměti.

A střevní potíže časem naučí i ty, kteří si mysleli že v restauraci se jí lépe, že když víte co do toho dáte nemáte problém s průjmy ;-D

4 0
možnosti
JP

No to mně pos.er nohu, to je panečku výzkum. V osmdesátých letech se tohle na architektuře učilo v sociologii ve druháku.

0 0
možnosti
BM

Za chvíli budou zkoumat proč Češi dýchají ;-D

4 0
možnosti