Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mixer a ovoce, které vám prodlouží život. Co znali už staří Číňané

I v jídle a pití fungují módní vlny. Mnohé se však vracejí pouze k tomu, co už tady dávno bylo. Dejte tomu ale anglický název, a je tu trend. A tak přišla vlna smoothie neboli jemného pyré z ovoce a zeleniny, které se nejlépe připravuje ve speciálních mixerech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I16r33e67n69a 48G64i60r35a23r43d 8190494289502

Susene goji se fakt neda jist, musi se nechat chvili ve vode, aby zmeklo. Jako takove nema vubec dobrou chut, pridavala jsem ho do jogurtu, ale ani tak jsem mu neprisla na chut. Mozna, ze rozmixovane s jinym ovocem se da snist/vypit, ale nejak me cinske ovoce nelaka, obzvlast, kdyz vime jak delaji med (a jine copycats)

0/−1
31.5.2015 15:20

P87a97v83e38l 76O93d21r14a31z52i24l 6544359817640

Jak dělají med? Co jsem viděl, tak mají takové dřevěné bedýnky a v nich žije takový drobný hmyz s křidélky, který sbírá nektar z květů či jiné sladké šťávy a z nich vyrábějí med.

Mimochodem, jste si jistá, že víte, co je to copycat?

0/−1
1.6.2015 22:18

L11u72d32v35í23k 10G11a54j23d91o71š78í62k 2265123184572

Měl jsem dojem, že požívat kašičky a dětské výživy je pro většinu dospělých lidí něco dosti odporného. Ale když se tomu dá ten anglický název a kolem se udělá marketingové divadýlko, tak na to asi pár vymaštěných trendistů naskočí. :-/

+2/0
29.5.2015 10:16

P94a73v31e22l 86O24d41r43a10z94i28l 6454279347200

Hm a proč by to mělo být odporné?

0/0
1.6.2015 22:20

L34u52m58i41r 46N27o92v36a87k 8961393246838

staří Číňaně určitě věděli, že smíchat grapfruit s cukrem (sladkým ovocem) nastartuje v žaludku kvašení... a také to, že kustovnice patří mezi nejzávažnější alergeny;-D;-D;-D

0/−3
28.5.2015 12:55

A32l41e51n15a 49V15e95s39e18l42á 3873841185928

Vy to berete, jako by se to v žaludku skladovalo jako švestky v bečce na slivovici... žaludeční šťávy to zlikvidují o hodně rychleji, než by nějaké kvašení vůbec mohlo začít.

+3/0
28.5.2015 16:25

L78u98m15i36r 77N74o47v68a37k 8721523766218

co říká wikipedie: Hořká chuť grapefruitu svádí k použití cukru, ale toto spojení není příliš vhodné, protože grapefruit s cukrem v žaludku kvasí...

0/0
29.5.2015 9:50

A77l79e94n34a 88V83e26s59e77l62á 3763401765288

Co říká selský rozum: Jak dlouho trvá, než vám naložené ovoce v cukru začne kvasit? Minimálně pár hodin... Kde a v jakém stavu bude tou dobou zkonzumované ovoce? V žaludku už ne a v podobě "ovoce s cukrem" už dávno ne...

0/0
29.5.2015 10:11

L23u94d44v26í53k 60G18a10j56d87o90š13í46k 2195833724232

Mohu vás ujistit, že proces kvašení je daleko rychlejší, než proces trávení.

0/0
29.5.2015 10:09

A42l96e38n84a 61V37e46s63e94l33á 3753291315518

No, vzhledem k tomu, že jsme tu slivovici doma léta pálili - můžu vás ujistit, že to není pravda.

0/0
29.5.2015 10:12

P58a46v97e29l 54O42d37r36a32z59i68l 6794479457970

A měli jste bečku s mačem nahřátou na 37 stupňů?

0/0
1.6.2015 22:20
Foto

M80i79l49o92s89l63a97v79a 89C38e42j16p78k88o65v84á 4337376656489

A budou účinky stejné, když ingredience rozmixuju v normálním mixéru a vypiju doma, aniž bych šla po ulici se speciální lahví ? ;-)

+7/0
28.5.2015 11:56

P53a98v21e64l 27O79d14r69a15z34i91l 6574989277960

Budou, ale když si nekoupíte k vařiči rýže, vařiči kukuřice, vařiči vajec a dalším důležitým vařičům tento krám, tak okradate výrobce o jejich právoplatný zisk.

+5/0
28.5.2015 12:17

P51e95t78r38a 61N94o48v27á38k26o10v31á 7578426934828

Tak pokud máte mixér a chce se vám ho vytahovat, nebo ho máte trvale na lince, tak proč kupovat nový, to máte pravdu. Ale pokud ho nemáte nebo nechcete velký pořád vytahovat...

+2/0
28.5.2015 21:00







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.