Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak uvařit čtyři různá jídla v troubě najednou. Navíc rychle a chutně

Děti nejedí maso, muž zeleninu a manželka drží dietu… Vyjít vstříc takové rodině není snadné, zejména když chybí čas. V jedné troubě však můžete připravit několik jídel najednou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J35i75ř12í 79K58r44a64m91p17l 4696514836286

supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)

+2/0
24.10.2014 10:15

V54í83ť18a 45N18o71v36á42k 1588433205451

A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..

+2/0
23.10.2014 15:14

P29a71v58e36l 57O82d36r36a20z81i21l 6974609617610

Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.

Vy jste to pochopil jinak?

0/0
24.10.2014 8:32

P22a50v75e73l 21F89a14r51a 9127237894641

"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."

A jak tomu ten ventilátor brání?

+3/0
22.10.2014 14:04

Š18t22ě19p75á42n90k44a 38P71o15u65l58o86v25á 1570179726720

čerstvé jahody v říjnu :-/ i kdyby byly odněkud dovezené :-/

+2/0
21.10.2014 21:36

J19a84r56o19s24l91a82v 68S98t54e24r30n56w22a66l28d 2277235

hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát :-P

+2/0
21.10.2014 21:16

P10a15v78e17l 25S32o89b16o83t26k86a 5940424

Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.

Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.

+1/−1
21.10.2014 20:03

B95o78h39u14m15i17l98a 97M26a92j72e91r88o23v50á 4587521914

Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje

+2/0
21.10.2014 19:43

L68u96d44v17í66k 93G12a69j33d29o17š18í65k 2805133224282

A kdepak je nápis "Komerční sdělení"?:-/

.

Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.

Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný)  tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda. ;-D

Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...

+3/0
21.10.2014 16:02

B51e26n 18P61a20v28k24a 1827223157241

Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.

+1/−1
21.10.2014 18:16

P35a19v48e56l 40O34d28r96a96z88i21l 6454129447830

Rýžovar je jen další krám do kuchyně, neexistuje žádný chemickofyzikální důvod, proč by měl rýžovar, nota bene pracující bez jakékoliv zpětné vazby, uvařit lepší rýži, než lidská obsluha.

+2/0
23.10.2014 14:43

M78a89r18t37i91n87a 76T94r98o41j44a40n58o78v29á 5333548885

Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.:-)

+15/−1
21.10.2014 14:01

L86u43d23v79í60k 76G41a62j15d24o38š39í80k 2165263354482

Přesně tak.

Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.

+8/0
21.10.2014 16:05

B33o74h84u23m36i57l23a 48M25a94j93e69r28o77v64á 4657551244

Přijdte k nám, každý jí něco jiného:-(

0/−1
21.10.2014 19:39
Foto

J10a69r97o39s40l94a38v82a 62Š65v69a59j38c23r32o40v95á 7580692754603

VPerfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.

0/−1
21.10.2014 12:46

R84e10n41é 44Š81r47ů92t86e46k 8738725356908

Zkusila jste ho zapnout? ;-D

+8/0
21.10.2014 17:01

H25e64l49e92n43a 88V83e52v94e57r77k64o65v79a 3469867

Dobrý večer,to ale není sporák, ale spešl parní trouba.Asi máte něco jiného.

+1/0
21.10.2014 20:21
Foto

J80a16r95o79s63l25a69v66a 94Š58v57a45j94c25r91o96v34á 7470962674893

Je to možné, ale ještě jsem neměla chuť projít všechny programy. V neděli to prověřím.   :-)

0/−1
21.10.2014 21:34

P12a24v80e90l 17O88d51r62a79z25i66l 6554989647660

Jo, tomu zabrání ventliátor, tomu bezmezně věřím, však i guru všech kuchařů, Horst Fuchs, v jedný takový supertroubě šrmdlá vanilkovej koláč, prejt gratinovaný tvarglama, nivovou omáčku a makrelový pekáč.

:-P

+3/−1
21.10.2014 11:27

R76i54c37h10a93r82d 97T83r40e48f57i79l 4651805399280

Sprostá reklama.:-/

+10/0
21.10.2014 9:40

J82i78n95d78r90i24c88h 55K35o28l13a24r 7430890885953

Predelanej tyden starej clanek se stejnyma fotkama a na stejny produkt? Tak tady by oznaceni, ze se jedna o reklamu, opravdu byt melo. A za chvili prijde pan Lzicar a zacne parni troubu propagovat i v diskusi i kdyz jsme se minule vsichni shodli, ze to je absolutne neprakticke reseni.

+6/−1
21.10.2014 9:12

H60e34l29e79n19a 96V72e17v14e40r49k51o59v19a 3859817

Přesně tohle mě napadlo.Asi se po minulé reklamní kampani prodej nezvýšil,tak znovu.

+4/0
21.10.2014 10:03

P50a95v83e76l 12O85d74r61a65z80i74l 6754799837490

Nepraktické? 8-o To jsem byl asi v jiné diskusi.

0/0
21.10.2014 11:27

J49i59n61d28r40i60c58h 18K84o15l88a73r 7600740465943

Velmi neprakticke, nutnost cekat nekolik minut, nez je mozne troubu otevrit, aby se dalo s pokrmem nejak dal pracovat. Nutnost mit vykonny odsavac a otevrene okno. Nutne po kazdem pouziti troubu do sucha vytrit a nechat vyschnout, jinak se objevi plisen. To vsechno a mnoho dalsiho tam nejvetsi propagator tohoto vyrobku (ovsem znacky Miele) pan Lzicar popsal. Prominte, ale to mi prijde klasicka trouba a poradny pekac s poklici mnohem praktictejsi reseni. Domacnost holt neni restauracni kuchyne, a tak neni zadny zmenseny hybrid konvektomatu, potreba.

+3/−1
21.10.2014 11:56

P25a41v31e72l 47O16d21r92a74z59i67l 6244389317960

Nic takového tam nepsal krom toho čekání, a i to je samozřejmě v normální domácnosti nesmysl, protože trouba spotřebuje velmi málo vody = může oproti klasické troubě odpařit jen velmi málo páry navíc. Sušení prádla v bytě rozhodně vygeneruje páry víc. Plíseň se tam nemá na čem objevovat, na rozdíl od kachlíček v koupelně, které pyrolyticky čistit nejdou.

+1/−2
21.10.2014 13:15

J37i30n89d98r91i97c89h 55K30o90l86a97r 7700230215243

Tak se tam vratte a prectete si vsechny jeho komentare znovu. Nutnost odsavani "Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut" ... Nutnost troubu vysusit: "Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit"  a "Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně" ... Mam hledat dal, nebo vam to staci? Nebo mi porad budete tvrdit, ze nic jineho, krome cekani tam nepsal???

+2/−1
21.10.2014 14:04

P85a29v85e58l 43O57d20r12a43z47i67l 6534799927440

Nutnost odsávání platí pro "vlhká doupata," pouštět odsavač 5 minut před vařením to dokládá. Ano, troubu je dobré vysušit, to se normálně dělá i s kastrolama a pekáčama a jiným nádobím, pokužitím horkovzduchu či přímého ohřevu bez páry toho dosáhnete celkem rychle. Psal vytřít NEBO vysušit, když už něco vytřete dosucha, už to nemusíte dál sušit, zatímco když to můžete vysušit, tak to nemusíte vytírat.

Ale chápu, že je to pro někoho zbytečná komplikace, že raději pracuje během vaření s horkými poklicemi a alobalem a tak podobně. Hlavní výhoda páry je v tom, že lépe přenáší teplo od zdroje k vařeným objektům, tudíž se to ohřívá rychleji. Kde nejde o čas, tak je to asi zbytečný. 

--

Ať si minusuje, asi nic jinýho dělat nemůže.

0/0
23.10.2014 15:05

P79a63v18e61l 53O69d74r53a96z34i85l 6104819597170

Jo a hlavně je potřeba prodávat. A vy to kazíte ;-)

+2/0
23.10.2014 15:12

J50i78n62d44r80i93c51h 72K62o78l19a86r 7650530395463

Mimochodem, uz nas tu oba minusuje, tak se ho snad ani nezastavejte :D

+1/0
21.10.2014 14:05

K74a36r55e16l 44B61a61r66t53á21k 3749873332576

To je tedy pokrok. Kde se to zastaví8-o

+2/0
21.10.2014 8:53

L57u37d51v35í96k 87G90a44j21d49o37š89í55k 2815433824192

To není pokrok. To je jen reklama. :-)

+3/0
21.10.2014 16:06







Najdete na iDNES.cz