Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak uvařit čtyři různá jídla v troubě najednou. Navíc rychle a chutně

Děti nejedí maso, muž zeleninu a manželka drží dietu… Vyjít vstříc takové rodině není snadné, zejména když chybí čas. V jedné troubě však můžete připravit několik jídel najednou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J56i95ř21í 16K64r41a70m87p43l 4216714206466

supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)

+2/0
24.10.2014 10:15

V66í44ť15a 70N10o59v80á44k 1188623225621

A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..

+2/0
23.10.2014 15:14

P32a85v79e88l 35O70d95r91a74z33i41l 6604809487910

Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.

Vy jste to pochopil jinak?

0/0
24.10.2014 8:32

P57a18v75e69l 47F88a40r27a 9207887284411

"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."

A jak tomu ten ventilátor brání?

+3/0
22.10.2014 14:04

Š72t27ě22p86á57n93k12a 85P48o12u62l31o46v49á 1490739696800

čerstvé jahody v říjnu :-/ i kdyby byly odněkud dovezené :-/

+2/0
21.10.2014 21:36

J38a49r77o42s52l60a54v 45S92t18e42r55n61w77a46l51d 2637295

hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát :-P

+2/0
21.10.2014 21:16

P56a21v53e12l 86S46o16b18o15t22k47a 5100494

Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.

Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.

+1/−1
21.10.2014 20:03

B89o53h50u17m89i91l94a 84M68a36j13e57r18o77v15á 4567101524

Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje

+2/0
21.10.2014 19:43

L10u96d84v54í22k 68G83a47j90d94o46š52í48k 2335543174922

A kdepak je nápis "Komerční sdělení"?:-/

.

Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.

Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný)  tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda. ;-D

Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...

+3/0
21.10.2014 16:02

B64e18n 37P38a61v71k34a 1717513277971

Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.

+1/−1
21.10.2014 18:16

P38a37v37e12l 58O21d94r10a51z14i97l 6374479157540

Rýžovar je jen další krám do kuchyně, neexistuje žádný chemickofyzikální důvod, proč by měl rýžovar, nota bene pracující bez jakékoliv zpětné vazby, uvařit lepší rýži, než lidská obsluha.

+2/0
23.10.2014 14:43

M13a89r32t83i64n34a 63T69r22o90j90a25n71o45v23á 5303508265

Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.:-)

+15/−1
21.10.2014 14:01

L66u48d62v66í18k 49G89a21j58d17o51š60í20k 2985893554272

Přesně tak.

Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.

+8/0
21.10.2014 16:05

B30o80h29u43m43i14l73a 67M89a66j29e79r38o15v90á 4777861304

Přijdte k nám, každý jí něco jiného:-(

0/−1
21.10.2014 19:39
Foto

J48a15r50o32s24l43a73v22a 14Š62v69a40j80c25r80o88v95á 7980682964333

VPerfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.

0/−1
21.10.2014 12:46

R14e57n92é 50Š58r32ů91t78e78k 8458685426218

Zkusila jste ho zapnout? ;-D

+8/0
21.10.2014 17:01

H68e17l21e79n58a 14V98e68v91e69r14k29o35v47a 3639567

Dobrý večer,to ale není sporák, ale spešl parní trouba.Asi máte něco jiného.

+1/0
21.10.2014 20:21
Foto

J26a93r77o27s33l24a10v91a 39Š72v84a50j29c34r82o34v70á 7480132214803

Je to možné, ale ještě jsem neměla chuť projít všechny programy. V neděli to prověřím.   :-)

0/−1
21.10.2014 21:34

P83a29v20e92l 34O45d65r32a45z39i96l 6534249317280

Jo, tomu zabrání ventliátor, tomu bezmezně věřím, však i guru všech kuchařů, Horst Fuchs, v jedný takový supertroubě šrmdlá vanilkovej koláč, prejt gratinovaný tvarglama, nivovou omáčku a makrelový pekáč.

:-P

+3/−1
21.10.2014 11:27

R74i63c93h45a92r20d 86T29r40e23f27i71l 4441305939630

Sprostá reklama.:-/

+10/0
21.10.2014 9:40

J98i60n44d44r20i57c17h 40K89o64l36a16r 7370540535753

Predelanej tyden starej clanek se stejnyma fotkama a na stejny produkt? Tak tady by oznaceni, ze se jedna o reklamu, opravdu byt melo. A za chvili prijde pan Lzicar a zacne parni troubu propagovat i v diskusi i kdyz jsme se minule vsichni shodli, ze to je absolutne neprakticke reseni.

+6/−1
21.10.2014 9:12

H19e61l15e95n83a 19V75e87v72e41r90k61o20v27a 3929877

Přesně tohle mě napadlo.Asi se po minulé reklamní kampani prodej nezvýšil,tak znovu.

+4/0
21.10.2014 10:03

P24a44v42e53l 63O85d83r63a15z85i15l 6124559607220

Nepraktické? 8-o To jsem byl asi v jiné diskusi.

0/0
21.10.2014 11:27

J13i68n72d95r34i68c88h 67K24o50l68a55r 7460260265773

Velmi neprakticke, nutnost cekat nekolik minut, nez je mozne troubu otevrit, aby se dalo s pokrmem nejak dal pracovat. Nutnost mit vykonny odsavac a otevrene okno. Nutne po kazdem pouziti troubu do sucha vytrit a nechat vyschnout, jinak se objevi plisen. To vsechno a mnoho dalsiho tam nejvetsi propagator tohoto vyrobku (ovsem znacky Miele) pan Lzicar popsal. Prominte, ale to mi prijde klasicka trouba a poradny pekac s poklici mnohem praktictejsi reseni. Domacnost holt neni restauracni kuchyne, a tak neni zadny zmenseny hybrid konvektomatu, potreba.

+3/−1
21.10.2014 11:56

P78a47v42e27l 22O20d21r31a54z74i31l 6414779337690

Nic takového tam nepsal krom toho čekání, a i to je samozřejmě v normální domácnosti nesmysl, protože trouba spotřebuje velmi málo vody = může oproti klasické troubě odpařit jen velmi málo páry navíc. Sušení prádla v bytě rozhodně vygeneruje páry víc. Plíseň se tam nemá na čem objevovat, na rozdíl od kachlíček v koupelně, které pyrolyticky čistit nejdou.

+1/−2
21.10.2014 13:15

J84i27n79d77r57i51c53h 96K63o55l55a74r 7380230275373

Tak se tam vratte a prectete si vsechny jeho komentare znovu. Nutnost odsavani "Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut" ... Nutnost troubu vysusit: "Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit"  a "Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně" ... Mam hledat dal, nebo vam to staci? Nebo mi porad budete tvrdit, ze nic jineho, krome cekani tam nepsal???

+2/−1
21.10.2014 14:04

P27a88v68e36l 33O18d28r93a90z57i61l 6734789937660

Nutnost odsávání platí pro "vlhká doupata," pouštět odsavač 5 minut před vařením to dokládá. Ano, troubu je dobré vysušit, to se normálně dělá i s kastrolama a pekáčama a jiným nádobím, pokužitím horkovzduchu či přímého ohřevu bez páry toho dosáhnete celkem rychle. Psal vytřít NEBO vysušit, když už něco vytřete dosucha, už to nemusíte dál sušit, zatímco když to můžete vysušit, tak to nemusíte vytírat.

Ale chápu, že je to pro někoho zbytečná komplikace, že raději pracuje během vaření s horkými poklicemi a alobalem a tak podobně. Hlavní výhoda páry je v tom, že lépe přenáší teplo od zdroje k vařeným objektům, tudíž se to ohřívá rychleji. Kde nejde o čas, tak je to asi zbytečný. 

--

Ať si minusuje, asi nic jinýho dělat nemůže.

0/0
23.10.2014 15:05

P35a46v27e98l 69O28d45r48a30z37i92l 6444639667630

Jo a hlavně je potřeba prodávat. A vy to kazíte ;-)

+2/0
23.10.2014 15:12

J46i91n41d57r92i24c88h 63K42o61l19a60r 7820660925913

Mimochodem, uz nas tu oba minusuje, tak se ho snad ani nezastavejte :D

+1/0
21.10.2014 14:05

K33a83r60e87l 49B91a95r27t67á97k 3529303162946

To je tedy pokrok. Kde se to zastaví8-o

+2/0
21.10.2014 8:53

L24u83d40v34í93k 25G80a46j46d73o20š57í62k 2655173194832

To není pokrok. To je jen reklama. :-)

+3/0
21.10.2014 16:06







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.