Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i „zdravá“ trouba může nabídnout skvělý zážitek i z typicky české kuchyně. Včetně křupavé kůrčičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M74a63r11t89i17n 49L69ž35i19č10a52ř 9665727152214

Když už cenzor iDnes porušuje svobodu slova danou ústavou ČR a maže příspěvky, tak ať měří všem stejným metrem. DĚKUJI

0/0
14.10.2014 18:26

D68a96n22y 64S48c57o86t65t 8644311283178

Přidám jednu nepříliš následováníhodnou zkušenost s parní troubou... babička slavila pokročilé kulatiny, celá rodina se shodla na tom že jí po loňské koupi nové pračky opět něčím ulehčíme život, tentokrát něčím výrazně dražším a los padl na parní troubu... zhruba po čtvrt roce používání jsme řešili problém plesnivění koutu za varnou věží v kuchyni, babička byla donucena více větrat když vaří v parní troubě, což nelibě nesla (vzhledem k vrozené/získané spořivosti) - digestoř logicky poslední dekádu zapínala jen když vařila na sporáku, tedy přímo u zdroje páry. Po cca roční zkušební době obecní úřad rozhodl o výměně starých oken za nová, lépe těsnící, a za další dva měsíce musela parní troubu nahradit levnější horkovzdušná, která jí neprodukovala tolik páry a tolik plísně ve všech kuchyňských záhybech...  ne do každé domácnosti se prostě pára hodí :-/

+1/0
14.10.2014 12:55

M57a75r91t22i90n 93L31ž26i74č84a90ř 9915117142844

S tím jsem se ještě nesetkal, doufám že nedělala stejnou chybu jako u myčky, po skončení vaření (mytí) hned otevřela dvířka?

U páry se má po skončení pár minut počkat, lehce pootevřít dvířka, nechat páru volně plynout a poté otevřít dvířka. U lepších modelů je toto otevíraní automatické, trouba si pootevře dvířka sama. Průdké otevření může poničit dvířka kuchyně, zvlášť pokud je z dýhy nebo masivu

0/0
14.10.2014 13:34

D49a74n10y 67S37c53o34t96t 8794821253738

ne, pochopitelně po dovaření čekala než jídlo vystydne, a pak se teprve jala nandavat na talíř...   co to je za hloupý dotaz? Ne, pardon, přeháním, ale přijde mi to jako komplikace pro komplikaci...  Skutečný pokrok - trouba vám rychle upeče, ale pak by měla mít zámek jako pračka, aby z ní náhodou během následující půlhodiny neutekla pára :-)  ... Samozřejmě že se nenechala opařit a otevírala pozvolna - pekáč taky neodkryjete najednou když nad ním stojíte...  tím pozvolným otevíráním se ale nesnížila koncetrace vzdušné vlhkosti která se dostává do místnosti zřejmě už při pečení/dušení. V kombinaci s plastovými okny to byl prostě zabiják a už jsme pro ní nenašli dost pádný argument proč by se neměla vrátit k osvědčené klasice... škoda, nepovedlo se prodat bez značné ztráty, přeci jen už měla trouba rok a čtvrt odslouženo :-/

+2/0
14.10.2014 13:59

M48a87r97t45i68n 88L41ž21i58č26a87ř 9615717512884

Však já mluvím o minutách ne o půlhodině ;-D

Babička zanedbala důležitou věc co zapomínají a neřeší i zákazníci s kterými jednám, odsavač musí být v kuchyni funkční a mít dostatečný odtah. Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut. Potom i s hermetickými plastovými okny vlhkost eliminujete až o 90%

Samozřejmě i dnes hodně lidí odsavač nechce a chce jen otevřít okno, ale to je zásadní chyba

+1/−1
14.10.2014 14:15

D45a82n16y 30S63c43o72t46t 8894641623898

Babička nezanedbala nic, co by nebylo v návodu na užívání... Nicméně to co píšete je pro ní která je zvyklá zapnout troubu, vložit pekáč, vypnout troubu a jíst dost komplikované. Odsavač par při pečení nikdy nepoužívala, a je jí myslím na kulové pokud nepřivede do bytu další zdroj čerstvého vzduchu (vzniká podtlak a odsavač nic neodsává)... a už vidím jak jí budu přesvědčovat aby v zimě dvě hodinky během vaření větrala.  A vašich 90% eliminace vlhkosti je hodně směšné číslo když běžné klima v bytě je 50-60%  :-D ... Ještě jsem od vás nečetl bohužel nic konstruktivního, co by jí život usnadnilo, ale spoustu věcí které se jí jen prodraží a zesložití...  Vy jdete koukám proti proudu kdy chtějí mít lidé bezstarostnější a lehčí život :-)

+2/0
14.10.2014 15:49

M63a32r77t22i39n 75L30ž82i37č76a49ř 9325127682914

No vidíte a já nedávno realizoval kuchyni u 76 leté paní a vše se naučila používat, chce to jen trpělivost

90% vlhkosti beru nově vytvořenou vlhkost během vaření co jde z hrnců a né okolní vlhkost to je rozdíl

Během vaření nemusíte mít otevřené okno, stačí aby byla otevřena mikroventilace a dveře do kuchyně pokud to není kk. Odsavač na maximální stupeň kdy by vám odsavač vyměnil vzduch v místnosti cca 8x za hodinu nikdo nezapíná víc než na pár minut, když třebe přeteče mléko

Nevím co je slžitého při pvaření používat odsavač, pro staršího človeka je daleko složitější pochopit ovládání indukce, trouby a myčky...

0/0
14.10.2014 17:18

J35i33n86d47r95i85c64h 87K23o73l61a60r 7390740515173

pan Lzicar opravdu pusobi jako fanaticky propagator Miele. Jako muset cekat par minut, nez muzu vyndat, nebo si jen zkontrolovat pripravovany pokrm (buchta spejli, nebo maso tim, ze do toho treba pichnu a vim jak je mekke), to je opravdu nesmysl. Ted cekam argument, ze u parni trouby nepotrebuu nic kontrolovat a troubu otevirat, ze to je masina, ze ktere leze vsechno perfektni na prvni pokus.

+2/−1
14.10.2014 14:20

M80a15r97t77i88n 79L13ž58i84č50a68ř 9615687432824

Přesně jak píšete u páry je proces automatický, otevírá se až po skončení a to platí pro všechny výrobce :-) a s tím otvíráním to platí taky pro všechny výrobce, fyzika je jasná ne? Nebo Vám bude jedno že si zničíte kuchyni, zeď pokud je vedle a makeup manželky co to bude otvírat ;-D

To stejný když lidi brečí u kuchyně kde mají obyčejnou pracovní desku a pod ní myčku že jim uhnívá pracovní deska zespod a každý otvírá myčku hned po mytí, to je potom težký ;-D

0/0
14.10.2014 14:35

J28i94n51d46r22i13c26h 66K14o98l44a63r 7480760245903

Vy jste blazen, regulerni blazen .. ale v tom pripade je cela parni trouba k nicemu, kdyz musim par minut cekat, nez ji vubec muzu otevrit a nejake marketingove vareni vice jidel najednou je pak uplny nesmysl, kdyz kazde jidlo potrebuje jiny cas na upeceni. ... Mimochodem vubec zde neresim mycku a nepotrebuji ji otevirat hned a ani to nedelam, ale u trouby opravdu chci mit moznost v pripade potreby otevrit, pokud to podle vas neni mozne, nechci takhle varit a radeji zustanu u osvedcenych metod. Cili jste pripravil Miele o jednoho potencialniho zakaznika, spokojeny? :)

+2/−2
14.10.2014 14:43

P17a85v68e67l 26O13d89r13a54z29i38l 6614549277120

Ale to je normální postup, co píše pan Lžičař, i u běžné elektrické trouby není radno otevřít dvířka při teplotě uvnitř 200°C a hned tam strčit kebuli, protože se vyvalí ta pára, která se ze surovin obvykle uvolňuje a díky celkem uzavřené konstrukci trouby se tak dobře neodvede (moje trouba vyfukuje zadem směr digestoř).

U myčky to platí taky, stačí počkat, než teplo přejde přes stěny do okolí a na těch stěnách se pak velká část vlhkosti srazí. U trouby nečekám, ale zase aspoň tomu parnímu oblaku uhnu. Máme doma i pod 40% R.H., takže pára přijde vhod.

+2/0
14.10.2014 14:57

J79i89n43d65r86i38c38h 14K63o48l93a78r 7530260645803

No u trouby par minut opravdu necekam, to mi neprijde jako normalni postup, proste vim, ze se na me vyfoukne horkej vzduch nebo para, takze otviram opatrne, ale otviram hned, kdyz potrebuju pichnout do buchty, nebo polejt maso ... pokud u parni trouby musim cekat par minut, pak na celou parni troubu hazu bobek :)

+1/−1
14.10.2014 15:12

D70a59n60y 75S10c74o65t24t 8144471903928

řekl bych že se diskuse o páře kterou trouba generuje a zapříčinila tak plísně v koutech přesunula v nesmyslnou debatu o tom, jak správně otevírat myčku, nebo troubu tak, aby se člověk neopařil. O to tady ale přece vůbec nešlo...  Jinak samozřejmě při kontrole jídla je to samozřejmě o to větší problém, protože automatický program neudělá stejný výsledek u kilogramové kachny jako u dvoukilogramové, stejně jako se peče jinak dort než nízký koláč. To je jasné i kuchařskému mlíčňákovi u konvektomatu a ten taky poctivě kontroluje jak je jeho produkt hotový, nebo dochucený (některé ingredience se často přidávají až v průběhu)... pak si k masu přidá babi v půlce ještě na dodělání brambory a to všechno znamená zase mnohem víc vlhkosti... Obzvlášť v zimě je to sakra velký nárůst vlhkosti, ale pro pana Lžičaře opakuji - nemá to nic společné s technikou otevírání trouby a opatrnosti před možným opařením, jen o množství produkované páry což se nám vymstilo...

+1/0
14.10.2014 16:01

M74a63r21t86i95n 25L83ž57i43č58a13ř 9775567632144

Tak se poprvé shodneme R^

0/0
14.10.2014 15:26

M77a19r20t58i38n 63L56ž90i93č65a36ř 9285147332284

Otevřel jste někdy hrnec kde se vařila voda a byl zakrytý poklicí? Je rozdíl, když odděláte celou poklici hned a nebo když ji pomale nadzvedáte?

Stejně tak se pracuje s dvířky trouby proboha!!!, pomale otevřu a potom otvírám, menu samozřejmě dělat jde s tímto postupem

Vy by jste asi chtěl aby při otevření vše naráz přestalo, pára byla pryč, to je zatím scifi

A to není o Miele, princip vestavné parní trouby je u všech stejný

0/0
14.10.2014 15:24

J61i49n46d45r39i98c36h 16K82o38l41a17r 7470220565813

vzdyt jste mluvil o minutach cekani a ted najednou o opatrnem otevreni, ktere lze provadet ihned, ktere jsem mel od zacatku na mysli ja ... tak jak to teda je? Opravdu Miele neprodate tak, ze z ostatnich budete delat blbce.

0/−1
14.10.2014 15:27

M28a45r70t87i15n 92L88ž61i38č27a72ř 9265307682954

Ano mluvil většina lidí nedělá menu, ale jedno jídlo a pro to plat postup co jsem říkal.Na konci pečení v troubě, lehce pootevřete dvířka pokud to trouba neudělá za vás a necháte páru volně pomale odcházet, dle množství páry to může být 2-3 minuty

Když děláte menu a měníte jídlo uvnitř, tak pomale pootevřete potom otevřete vložíte či vyložíte a zavřete, trouba přes čidla zjistí unik páry a přispůsobí se (budete muset častěji dolévat vodu do zásobníku, prodlouží se doba přípravy) a jedete dál

Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit

Stačí tento postup? Je to už dost jasné?

0/0
14.10.2014 15:35

D79a33n24y 96S63c40o21t34t 8144501123368

abych tu debatu o otevírání dvířek ukončil (protože to nebyla vůbec původní myšlenka a babička neměla s otevíráním nejmenší problém, zato měla problém s vlhkostí)...  podle vašeho doporučení viz těch pár příspěvků výše je k parní troubě nutná nějaká výkonnější digestoř, zapnout zároveň s troubou na dejme tomu 2h, samozřejmě otevřít nejlépe v protějším koutě bytu okno abych dostal 90% té vyprodukované páry z bytu ven a digestoř se jen nesnažila překonat podtlak. Po dopečení nechat ještě pár minut páru usadit a až poté digestoř vypnout... v případě že jí budu chtít ještě vyčistit a pak ohřevem vysušit tak to větrání ještě o něco protáhnu.... no, v chladném období od října do března je to tedy celkem dost špatná varianta vaření/pečení, ale přes léto by to nemuselo být špatné pokud nebudu chtít zrovna grilovat venku, je to tak? Řekněme že mě jste nepřesvědčil k opětovnému nákupu tak drahého zařízení, a to jsem tomu dost fandil, babičku ale nemáte myslím čím zlomit i kdyby to dostala opět zdarma :-/  (samozřejmě jí nemůžeme říct kolik ten dáreček stál, to by jí kleplo a bylo by asi po starostech s plísněmi v kuchyni nadobro :-) )

+2/0
14.10.2014 16:18

M30a96r56t19i78n 47L82ž17i82č43a45ř 9235677592844

To je vaše varianta řešení a váš přístup, já to vidím jinak

0/0
14.10.2014 17:24

J16i21n36d20r84i23c41h 61K82o32l24a92r 7500170205653

Ano, vse je mi naprosto jasne. A predevsim to, ze parni troubu doma nechci. Dekuji za vysvetleni.

0/−1
14.10.2014 16:20

D46a12n65y 67S63c80o18t92t 8784471603238

jo, zapomněl jsem že by se do té trouby pokud možno nemělo lézt, ale to tak nějak vyplynulo z mnoha příspěvků nahoře...  a ještě poslední dotaz - tentokrát prosím bez dalších reklamních sloganů okolo, jen jednoduchou odpověď - po dopečení je lépe tu troubu vždycky houbou vysušit, nebo by se měla nechávat otevřená jako pračka aby nezasmrádla? Když jí zabouchnu a nějakou sraženou páru tam nechám, tak další neděli až budu chtít zase upéct kachnu tak na mě asi něco bafne, ne?  Díky za stručnou odpověď.

0/0
14.10.2014 16:32

M45a87r11t38i13n 55L14ž22i77č40a27ř 9235887452734

Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně

0/0
14.10.2014 17:46

J85i63n53d41r10i71c76h 97K20o11l91a30r 7340130425413

Tak takovej spotrebic je teda pak na dve veci ... vite ktery ... Jen by me zajimalo. Varite v tom vy sam, nebo jenom vase pani? (vcetne veskereho toho cisteni a udrzby, tak aby spotrebic i kuchyn byly 10 let jako nove)

+1/−1
14.10.2014 18:00

D47a62n28y 25S93c31o84t89t 8944121963878

díky za stručnou a věcnou odpověď... tímto nebrojím proti vaší osobě, ale ze souhrnu mi vyplývá, že oproti docela málo výhodám parní trouby (které lze většinou získat mnohem jednodušeji bez opečovávání výparníku a vynaložením rapidně vyšších prostředků) se staví větší počet docela neopominutelných nevýhod tohoto řešení kuchyňského spotřebiče... škoda že jsem tyto informace neměl dřív... i tak díky za objasnění a ponaučení...

+3/0
14.10.2014 18:48

J16o84s52e77f 28Z17a32h39á34l15k60a 4503679898896

Nebude také uzavřena tato diskuze? Na přání majitele trouby?

+6/0
14.10.2014 11:41

M37a20g35d78a 19K44a98t78z59o70v29á 9786631779638

To je fajn, že jste na to reagoval. U článku se píše, žer diskuse "nebyla otevřena", ale ve skutečniosti byla zavřena. Asi majitelé bytu čekali nadšené hýkání a ono ne, většinou se dočkali kritiky. Tady se zřejmě diskutuje podle hesla "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit". Těším se na další diskuse a majiteli bytu vzkazuju, že pochválím cokoliv, aby taky diskusi nepřerušil. ;-D

+3/0
14.10.2014 12:01

M46a97g73d88a 90K35a57t23z11o27v79á 9136161419118

Omlouvám se za překlepy. odklepla jsem moc brzy,

0/0
14.10.2014 12:02

H76e56l13e40n57a 78V68e32v87e53r17k15o91v17a 3979377

Já, pokud jsem stihla přečíst pár názorů,tak ohlasy nebyly špatné.A mě se to líbilo moc.Tak nechápu co se stalo.Asi si uděláme diskuzi tady,nebylo by to poprvé.

+1/0
14.10.2014 14:43

M67a60g70d68a 62K75a78t98z64o79v95á 9336611389408

Doufala jsem, nepovedlo se, probírá se trouba. No nic. Mně by se to snad líbilo někde v továrním loftu nebo úplné novostavbě. Ty secesní byty mají svůj "genius loci" a s podobným zařízením se prostě tlučou. Pár věcí je tam ale hezkých, to zase jo.

+2/0
14.10.2014 16:04

J91o46s58e92f 71Z74a32h30á83l76k74a 4853459828296

Problém je, že do starého tématu se už nikdo neprokliká. Nicméně komické zůstává, že redakce poslední dobou často zamyká diskuze u návštěv v bytech a článcích s cikánskou tématikou. Jinde jsem se toho nevšiml. Z hlediska přitáhnutí čtenáře na reklamu (a o tom dnes TV a zpravodajské portály jsou) je to k ničemu. Člověk takový článek proběhne a víckrát už se tam nevrátí. U těch cikánů se to dá pochopit, redakce si nechce dělat problémy s neslušnými projevy diskutérů. U návštěv bytů je to ale s podivem, někdo veřejně prezentuje bydlení a potom neustojí kritiku.

+2/0
14.10.2014 20:51

B64o16h12u88m21i52l45a 72M48a11j77e14r75o76v82á 4457701584

asi je majitel trouba když se bojí názoru jiných a přesto jde s kůží na trh

+2/0
14.10.2014 14:01

M22a25r68t43i24n 35L62ž44i40č85a90ř 9865897432254

Cenzor iDnes už maže příspěvky...

0/0
14.10.2014 17:47

T45o24m89á30š 71Ř27e87z56n72í19č91e93k 2703568521104

Parní trouba asi nebude špatná, ale určitě je špatná tahle "reportáž". Vybrat si jako ukázku kvality trouby zrovna moravského vrabce a tvářit se kolik je s tím práce to je slabota. Každý, kdo se jen na chvíli podíval do kuchyně někde v hospodě, ví, že vrabec se dělá skoro sám jen tak mimochodem a skoro se mu nemusíte věnovat. Konkrétně tahle verze bez sosíku je úplně nenáročná na přípravu a navíc nepoužitelná třeba s houskovým knedlíkem.

Takže asi tak ;-)

+3/0
14.10.2014 10:53
Foto

L41u13b37o32š 67H60a30n91u75s 4367757211582

A kde má ten kuchař tu správně udělanou "vepřovku"? To podává jen s tou dochucenou mastnou vodou??? Ach jo....

+5/0
14.10.2014 9:53

D81a60n21i44e87l 40S62y92r24o97v41ý 4344685949345

Nedám dopustit na "pečení bez hlídání" Maso krátce ze všech stran na sádýlku nechám v kastrolu zatáhnout a dám když jdu spát do trouby ve které nastavím teplotu na 95 stupňů a nestarám se. Za 12 - 14 hodin je upečeno a především zdravě. Ona totiž teplota okolo 180 stupňů při které se maso běžně peče z něj neudělá nic moc zdravého. Děláte ho sice jen dvě hodiny, ale musíte ho hlídat Stejně tak to kromě onoho zatažení dělám s kachnou - na 80 stupňů. Tak přeji pěkný den.

+5/0
14.10.2014 9:24

M32i41l91a87n 87K84l59o83u61č20e57k 3840935968547

Jaktože je to zdravější?

0/0
14.10.2014 9:43

P45a50v75e96l 90O57d79r59a81z26i89l 6174269147950

Neuplatní se Maillardova reakce

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx

0/0
14.10.2014 12:15

H96e98l64e94n68a 44V44e87v33e72r31k76o58v33a 3409547

Takovým způsobem dělám hovězí vývar nebo guláš.Rozdíl v chuti je obrovský,navíc ráno vstanu a je navařeno.:-)

+2/0
14.10.2014 13:37

J67o94s69e62f89f 58M70u13s76i51l 7809195706960

Já zůstávám u starých pořádků a netrvá mně to nijak déle...

+1/0
14.10.2014 8:45

T77o42m78á65š 23L58u29d97v37í19k 5110618513336

Nejsem závodník. V mém pomalém hrnci mám vrabce za nějakých 5-6 hodin a rozhodně vypadá (a předpokládám, že i chutná) lépe.

+4/0
14.10.2014 8:13

D69a79n31y 35S51c70o31t21t 8564511153488

však pomalé vaření u nás opět získává na popularitě... sice musíte myslet na vaření předem, ale ve finále jsou menší ztráty na objemu, zachování šťavnatosti, struktury, vitamínů, zvýraznění vůně a zachování chutí...  tedy to co slibuje pára, ovšem bez zvýšených investic na energie a přístroj - jen to chce čas... tedy ne pracovní - vaření nepotřebuje u nízkých teplot žádnou kontrolu, nic se nepřipálí ani nepřepeče, pracovní čas i spotřebovaná energie jsou tak totožné, jen se musí založit do hrnce dřív. Oboje má svoje výhody a nevýhody, každopádně nikdy v konvektomatu nebo jiné parní lázni za 2hodiny nepřipravíte tak chutnou husu, jako v troubě přes celou noc pěkně na nízkou teplotu... :o)

+4/0
14.10.2014 13:05

T37o60m28á27š 62L34u26d36v94í87k 5970918203806

Proto jsem o tom psal. Rozdíl mezi husou "konvenční" a "pomalenou" je asi jako mezi vývarem taženým přes noc a vývarem z papiňáku.

0/0
14.10.2014 14:43

P35e68t66r 59M60o38t17y46č43k96a 1294551673104

Nerozumím jednomu - proč se tu snažíte ohnout parní troubu tak, aby pekla jako "normální". Resp. rozumím, je to ostatně reklamní článek, ale působí to směšně.

Pokud jde o to vepřové - není na tom nic objevného, vepřové v litinovém hrnci upečete do této podoby v čemkoli, zhruba za hodinu, samozřejmě, že pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe, kůrka nakonec se dodělá snadněji.

+4/0
14.10.2014 8:06

P75a65v85e36l 60O73d30r67a79z20i56l 6764449257380

U parní trouby lze páru vypnout, čili věta "pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe" je zcela nesmyslná.

0/0
14.10.2014 8:27

H80o81n38z25a 69R45o62č54e96k 3905759413902

mě stačí mikrovlnka a rychlovarná konvice ... student's life :)

+1/0
14.10.2014 1:14

M27a30r96t17i66n 26L60e38g12á70t 8409450598663

Proč je v nadpisu za hodinu a půl a v reportáži za hodinu a tři čtvrtě. Nenormální a debilní.

+1/−3
13.10.2014 22:25

J87o56s12e83f 92K90l17a62t 3259907393961

No ten výpek nic moc

+2/0
13.10.2014 21:58

O63t22a21k87a45r 83N42ě39m50e58c22k48ý 3194280649987

A nestačí dát do horkovzdušné trouby hrnek s vodou?

+5/−1
13.10.2014 19:11

M96a79r19t77i73n 97L93ž16i82č49a82ř 9645157162764

;-D

0/0
13.10.2014 20:50

B84o48h22u92m38i11l92a 55M84a53j15e71r49o64v27á 4817631844

Stačí dát do jakékoliv trouby litinový hrnec s poklicí

+1/−1
14.10.2014 10:05







Najdete na iDNES.cz