Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i „zdravá“ trouba může nabídnout skvělý zážitek i z typicky české kuchyně. Včetně křupavé kůrčičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M15a61r76t73i55n 46L83ž16i64č75a29ř 9125787622114

Když už cenzor iDnes porušuje svobodu slova danou ústavou ČR a maže příspěvky, tak ať měří všem stejným metrem. DĚKUJI

0/0
14.10.2014 18:26

D93a94n75y 46S60c12o34t82t 8814911713268

Přidám jednu nepříliš následováníhodnou zkušenost s parní troubou... babička slavila pokročilé kulatiny, celá rodina se shodla na tom že jí po loňské koupi nové pračky opět něčím ulehčíme život, tentokrát něčím výrazně dražším a los padl na parní troubu... zhruba po čtvrt roce používání jsme řešili problém plesnivění koutu za varnou věží v kuchyni, babička byla donucena více větrat když vaří v parní troubě, což nelibě nesla (vzhledem k vrozené/získané spořivosti) - digestoř logicky poslední dekádu zapínala jen když vařila na sporáku, tedy přímo u zdroje páry. Po cca roční zkušební době obecní úřad rozhodl o výměně starých oken za nová, lépe těsnící, a za další dva měsíce musela parní troubu nahradit levnější horkovzdušná, která jí neprodukovala tolik páry a tolik plísně ve všech kuchyňských záhybech...  ne do každé domácnosti se prostě pára hodí :-/

+1/0
14.10.2014 12:55

M54a34r66t82i98n 17L35ž54i50č22a36ř 9435267282824

S tím jsem se ještě nesetkal, doufám že nedělala stejnou chybu jako u myčky, po skončení vaření (mytí) hned otevřela dvířka?

U páry se má po skončení pár minut počkat, lehce pootevřít dvířka, nechat páru volně plynout a poté otevřít dvířka. U lepších modelů je toto otevíraní automatické, trouba si pootevře dvířka sama. Průdké otevření může poničit dvířka kuchyně, zvlášť pokud je z dýhy nebo masivu

0/0
14.10.2014 13:34

D83a50n34y 95S14c94o79t16t 8324131953958

ne, pochopitelně po dovaření čekala než jídlo vystydne, a pak se teprve jala nandavat na talíř...   co to je za hloupý dotaz? Ne, pardon, přeháním, ale přijde mi to jako komplikace pro komplikaci...  Skutečný pokrok - trouba vám rychle upeče, ale pak by měla mít zámek jako pračka, aby z ní náhodou během následující půlhodiny neutekla pára :-)  ... Samozřejmě že se nenechala opařit a otevírala pozvolna - pekáč taky neodkryjete najednou když nad ním stojíte...  tím pozvolným otevíráním se ale nesnížila koncetrace vzdušné vlhkosti která se dostává do místnosti zřejmě už při pečení/dušení. V kombinaci s plastovými okny to byl prostě zabiják a už jsme pro ní nenašli dost pádný argument proč by se neměla vrátit k osvědčené klasice... škoda, nepovedlo se prodat bez značné ztráty, přeci jen už měla trouba rok a čtvrt odslouženo :-/

+2/0
14.10.2014 13:59

M64a80r78t93i80n 83L29ž39i80č97a91ř 9305947532184

Však já mluvím o minutách ne o půlhodině ;-D

Babička zanedbala důležitou věc co zapomínají a neřeší i zákazníci s kterými jednám, odsavač musí být v kuchyni funkční a mít dostatečný odtah. Základní pravidlo vaření je pustit odsavač 5 minut před vařením na 1 stupeň, během vaření dle typu vaření přidávat či ubírat a po skončení vaření nechat odsavač běžet 15 minut. Potom i s hermetickými plastovými okny vlhkost eliminujete až o 90%

Samozřejmě i dnes hodně lidí odsavač nechce a chce jen otevřít okno, ale to je zásadní chyba

+1/−1
14.10.2014 14:15

D60a81n67y 42S30c42o29t50t 8414571943668

Babička nezanedbala nic, co by nebylo v návodu na užívání... Nicméně to co píšete je pro ní která je zvyklá zapnout troubu, vložit pekáč, vypnout troubu a jíst dost komplikované. Odsavač par při pečení nikdy nepoužívala, a je jí myslím na kulové pokud nepřivede do bytu další zdroj čerstvého vzduchu (vzniká podtlak a odsavač nic neodsává)... a už vidím jak jí budu přesvědčovat aby v zimě dvě hodinky během vaření větrala.  A vašich 90% eliminace vlhkosti je hodně směšné číslo když běžné klima v bytě je 50-60%  :-D ... Ještě jsem od vás nečetl bohužel nic konstruktivního, co by jí život usnadnilo, ale spoustu věcí které se jí jen prodraží a zesložití...  Vy jdete koukám proti proudu kdy chtějí mít lidé bezstarostnější a lehčí život :-)

+2/0
14.10.2014 15:49

M30a73r27t44i79n 12L20ž69i73č71a27ř 9555587952874

No vidíte a já nedávno realizoval kuchyni u 76 leté paní a vše se naučila používat, chce to jen trpělivost

90% vlhkosti beru nově vytvořenou vlhkost během vaření co jde z hrnců a né okolní vlhkost to je rozdíl

Během vaření nemusíte mít otevřené okno, stačí aby byla otevřena mikroventilace a dveře do kuchyně pokud to není kk. Odsavač na maximální stupeň kdy by vám odsavač vyměnil vzduch v místnosti cca 8x za hodinu nikdo nezapíná víc než na pár minut, když třebe přeteče mléko

Nevím co je slžitého při pvaření používat odsavač, pro staršího človeka je daleko složitější pochopit ovládání indukce, trouby a myčky...

0/0
14.10.2014 17:18

J11i84n57d13r11i60c86h 29K34o63l69a74r 7630450405463

pan Lzicar opravdu pusobi jako fanaticky propagator Miele. Jako muset cekat par minut, nez muzu vyndat, nebo si jen zkontrolovat pripravovany pokrm (buchta spejli, nebo maso tim, ze do toho treba pichnu a vim jak je mekke), to je opravdu nesmysl. Ted cekam argument, ze u parni trouby nepotrebuu nic kontrolovat a troubu otevirat, ze to je masina, ze ktere leze vsechno perfektni na prvni pokus.

+2/−1
14.10.2014 14:20

M46a85r26t98i64n 63L62ž22i27č83a82ř 9435877632224

Přesně jak píšete u páry je proces automatický, otevírá se až po skončení a to platí pro všechny výrobce :-) a s tím otvíráním to platí taky pro všechny výrobce, fyzika je jasná ne? Nebo Vám bude jedno že si zničíte kuchyni, zeď pokud je vedle a makeup manželky co to bude otvírat ;-D

To stejný když lidi brečí u kuchyně kde mají obyčejnou pracovní desku a pod ní myčku že jim uhnívá pracovní deska zespod a každý otvírá myčku hned po mytí, to je potom težký ;-D

0/0
14.10.2014 14:35

J83i33n53d27r64i82c53h 93K16o42l54a91r 7790190375553

Vy jste blazen, regulerni blazen .. ale v tom pripade je cela parni trouba k nicemu, kdyz musim par minut cekat, nez ji vubec muzu otevrit a nejake marketingove vareni vice jidel najednou je pak uplny nesmysl, kdyz kazde jidlo potrebuje jiny cas na upeceni. ... Mimochodem vubec zde neresim mycku a nepotrebuji ji otevirat hned a ani to nedelam, ale u trouby opravdu chci mit moznost v pripade potreby otevrit, pokud to podle vas neni mozne, nechci takhle varit a radeji zustanu u osvedcenych metod. Cili jste pripravil Miele o jednoho potencialniho zakaznika, spokojeny? :)

+2/−2
14.10.2014 14:43

P34a42v34e80l 68O41d96r33a46z32i45l 6854269777520

Ale to je normální postup, co píše pan Lžičař, i u běžné elektrické trouby není radno otevřít dvířka při teplotě uvnitř 200°C a hned tam strčit kebuli, protože se vyvalí ta pára, která se ze surovin obvykle uvolňuje a díky celkem uzavřené konstrukci trouby se tak dobře neodvede (moje trouba vyfukuje zadem směr digestoř).

U myčky to platí taky, stačí počkat, než teplo přejde přes stěny do okolí a na těch stěnách se pak velká část vlhkosti srazí. U trouby nečekám, ale zase aspoň tomu parnímu oblaku uhnu. Máme doma i pod 40% R.H., takže pára přijde vhod.

+2/0
14.10.2014 14:57

J40i69n51d85r51i20c27h 75K63o91l91a20r 7650190705823

No u trouby par minut opravdu necekam, to mi neprijde jako normalni postup, proste vim, ze se na me vyfoukne horkej vzduch nebo para, takze otviram opatrne, ale otviram hned, kdyz potrebuju pichnout do buchty, nebo polejt maso ... pokud u parni trouby musim cekat par minut, pak na celou parni troubu hazu bobek :)

+1/−1
14.10.2014 15:12

D13a89n38y 57S10c63o82t52t 8514361303808

řekl bych že se diskuse o páře kterou trouba generuje a zapříčinila tak plísně v koutech přesunula v nesmyslnou debatu o tom, jak správně otevírat myčku, nebo troubu tak, aby se člověk neopařil. O to tady ale přece vůbec nešlo...  Jinak samozřejmě při kontrole jídla je to samozřejmě o to větší problém, protože automatický program neudělá stejný výsledek u kilogramové kachny jako u dvoukilogramové, stejně jako se peče jinak dort než nízký koláč. To je jasné i kuchařskému mlíčňákovi u konvektomatu a ten taky poctivě kontroluje jak je jeho produkt hotový, nebo dochucený (některé ingredience se často přidávají až v průběhu)... pak si k masu přidá babi v půlce ještě na dodělání brambory a to všechno znamená zase mnohem víc vlhkosti... Obzvlášť v zimě je to sakra velký nárůst vlhkosti, ale pro pana Lžičaře opakuji - nemá to nic společné s technikou otevírání trouby a opatrnosti před možným opařením, jen o množství produkované páry což se nám vymstilo...

+1/0
14.10.2014 16:01

M42a46r67t76i38n 88L24ž31i38č32a84ř 9455177662704

Tak se poprvé shodneme R^

0/0
14.10.2014 15:26

M88a76r30t40i23n 74L48ž42i94č87a29ř 9515767862974

Otevřel jste někdy hrnec kde se vařila voda a byl zakrytý poklicí? Je rozdíl, když odděláte celou poklici hned a nebo když ji pomale nadzvedáte?

Stejně tak se pracuje s dvířky trouby proboha!!!, pomale otevřu a potom otvírám, menu samozřejmě dělat jde s tímto postupem

Vy by jste asi chtěl aby při otevření vše naráz přestalo, pára byla pryč, to je zatím scifi

A to není o Miele, princip vestavné parní trouby je u všech stejný

0/0
14.10.2014 15:24

J44i25n88d46r43i26c33h 24K81o75l94a49r 7530790145913

vzdyt jste mluvil o minutach cekani a ted najednou o opatrnem otevreni, ktere lze provadet ihned, ktere jsem mel od zacatku na mysli ja ... tak jak to teda je? Opravdu Miele neprodate tak, ze z ostatnich budete delat blbce.

0/−1
14.10.2014 15:27

M50a43r91t92i74n 30L94ž16i15č92a14ř 9725887182474

Ano mluvil většina lidí nedělá menu, ale jedno jídlo a pro to plat postup co jsem říkal.Na konci pečení v troubě, lehce pootevřete dvířka pokud to trouba neudělá za vás a necháte páru volně pomale odcházet, dle množství páry to může být 2-3 minuty

Když děláte menu a měníte jídlo uvnitř, tak pomale pootevřete potom otevřete vložíte či vyložíte a zavřete, trouba přes čidla zjistí unik páry a přispůsobí se (budete muset častěji dolévat vodu do zásobníku, prodlouží se doba přípravy) a jedete dál

Až trouba vychladne tak zbytek vody houbou dáte pryč a vyčistíte, pokud je trouba dohromady s klasickou troubou, můžete zapnout spodní a horní ohřev a troubu uvnitř vysušit

Stačí tento postup? Je to už dost jasné?

0/0
14.10.2014 15:35

D47a43n40y 87S69c55o70t33t 8544651623488

abych tu debatu o otevírání dvířek ukončil (protože to nebyla vůbec původní myšlenka a babička neměla s otevíráním nejmenší problém, zato měla problém s vlhkostí)...  podle vašeho doporučení viz těch pár příspěvků výše je k parní troubě nutná nějaká výkonnější digestoř, zapnout zároveň s troubou na dejme tomu 2h, samozřejmě otevřít nejlépe v protějším koutě bytu okno abych dostal 90% té vyprodukované páry z bytu ven a digestoř se jen nesnažila překonat podtlak. Po dopečení nechat ještě pár minut páru usadit a až poté digestoř vypnout... v případě že jí budu chtít ještě vyčistit a pak ohřevem vysušit tak to větrání ještě o něco protáhnu.... no, v chladném období od října do března je to tedy celkem dost špatná varianta vaření/pečení, ale přes léto by to nemuselo být špatné pokud nebudu chtít zrovna grilovat venku, je to tak? Řekněme že mě jste nepřesvědčil k opětovnému nákupu tak drahého zařízení, a to jsem tomu dost fandil, babičku ale nemáte myslím čím zlomit i kdyby to dostala opět zdarma :-/  (samozřejmě jí nemůžeme říct kolik ten dáreček stál, to by jí kleplo a bylo by asi po starostech s plísněmi v kuchyni nadobro :-) )

+2/0
14.10.2014 16:18

M63a28r35t94i61n 89L94ž78i18č83a92ř 9325237292824

To je vaše varianta řešení a váš přístup, já to vidím jinak

0/0
14.10.2014 17:24

J40i49n21d59r35i72c38h 57K15o23l91a44r 7450790195473

Ano, vse je mi naprosto jasne. A predevsim to, ze parni troubu doma nechci. Dekuji za vysvetleni.

0/−1
14.10.2014 16:20

D37a22n81y 40S87c79o96t51t 8814921393388

jo, zapomněl jsem že by se do té trouby pokud možno nemělo lézt, ale to tak nějak vyplynulo z mnoha příspěvků nahoře...  a ještě poslední dotaz - tentokrát prosím bez dalších reklamních sloganů okolo, jen jednoduchou odpověď - po dopečení je lépe tu troubu vždycky houbou vysušit, nebo by se měla nechávat otevřená jako pračka aby nezasmrádla? Když jí zabouchnu a nějakou sraženou páru tam nechám, tak další neděli až budu chtít zase upéct kachnu tak na mě asi něco bafne, ne?  Díky za stručnou odpověď.

0/0
14.10.2014 16:32

M62a50r17t73i49n 72L39ž83i42č15a36ř 9745347702294

Po vychladnutí vždy vysušit a poté až zavírat, jinak zasmrádne v horším případě hrozí plísně

0/0
14.10.2014 17:46

J81i69n55d58r97i98c45h 64K19o41l88a94r 7600510695773

Tak takovej spotrebic je teda pak na dve veci ... vite ktery ... Jen by me zajimalo. Varite v tom vy sam, nebo jenom vase pani? (vcetne veskereho toho cisteni a udrzby, tak aby spotrebic i kuchyn byly 10 let jako nove)

+1/−1
14.10.2014 18:00

D42a43n10y 93S64c15o27t94t 8724491353158

díky za stručnou a věcnou odpověď... tímto nebrojím proti vaší osobě, ale ze souhrnu mi vyplývá, že oproti docela málo výhodám parní trouby (které lze většinou získat mnohem jednodušeji bez opečovávání výparníku a vynaložením rapidně vyšších prostředků) se staví větší počet docela neopominutelných nevýhod tohoto řešení kuchyňského spotřebiče... škoda že jsem tyto informace neměl dřív... i tak díky za objasnění a ponaučení...

+3/0
14.10.2014 18:48

J32o85s16e15f 26Z59a25h81á36l43k40a 4393269848976

Nebude také uzavřena tato diskuze? Na přání majitele trouby?

+6/0
14.10.2014 11:41

M42a60g76d78a 41K72a36t93z41o34v75á 9646761519608

To je fajn, že jste na to reagoval. U článku se píše, žer diskuse "nebyla otevřena", ale ve skutečniosti byla zavřena. Asi majitelé bytu čekali nadšené hýkání a ono ne, většinou se dočkali kritiky. Tady se zřejmě diskutuje podle hesla "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit". Těším se na další diskuse a majiteli bytu vzkazuju, že pochválím cokoliv, aby taky diskusi nepřerušil. ;-D

+3/0
14.10.2014 12:01

M84a58g73d40a 42K33a34t82z77o10v36á 9866511979128

Omlouvám se za překlepy. odklepla jsem moc brzy,

0/0
14.10.2014 12:02

H69e76l79e16n84a 43V95e70v93e42r95k90o74v80a 3509937

Já, pokud jsem stihla přečíst pár názorů,tak ohlasy nebyly špatné.A mě se to líbilo moc.Tak nechápu co se stalo.Asi si uděláme diskuzi tady,nebylo by to poprvé.

+1/0
14.10.2014 14:43

M48a39g74d57a 81K65a85t51z73o18v77á 9976771149848

Doufala jsem, nepovedlo se, probírá se trouba. No nic. Mně by se to snad líbilo někde v továrním loftu nebo úplné novostavbě. Ty secesní byty mají svůj "genius loci" a s podobným zařízením se prostě tlučou. Pár věcí je tam ale hezkých, to zase jo.

+2/0
14.10.2014 16:04

J84o94s38e63f 98Z84a69h66á26l88k86a 4793979458416

Problém je, že do starého tématu se už nikdo neprokliká. Nicméně komické zůstává, že redakce poslední dobou často zamyká diskuze u návštěv v bytech a článcích s cikánskou tématikou. Jinde jsem se toho nevšiml. Z hlediska přitáhnutí čtenáře na reklamu (a o tom dnes TV a zpravodajské portály jsou) je to k ničemu. Člověk takový článek proběhne a víckrát už se tam nevrátí. U těch cikánů se to dá pochopit, redakce si nechce dělat problémy s neslušnými projevy diskutérů. U návštěv bytů je to ale s podivem, někdo veřejně prezentuje bydlení a potom neustojí kritiku.

+2/0
14.10.2014 20:51

B58o11h37u15m87i57l75a 50M30a14j89e37r42o75v65á 4967911884

asi je majitel trouba když se bojí názoru jiných a přesto jde s kůží na trh

+2/0
14.10.2014 14:01

M57a20r95t45i26n 50L19ž77i71č58a68ř 9935847872154

Cenzor iDnes už maže příspěvky...

0/0
14.10.2014 17:47

T42o58m75á70š 72Ř26e37z18n54í18č58e18k 2563378891594

Parní trouba asi nebude špatná, ale určitě je špatná tahle "reportáž". Vybrat si jako ukázku kvality trouby zrovna moravského vrabce a tvářit se kolik je s tím práce to je slabota. Každý, kdo se jen na chvíli podíval do kuchyně někde v hospodě, ví, že vrabec se dělá skoro sám jen tak mimochodem a skoro se mu nemusíte věnovat. Konkrétně tahle verze bez sosíku je úplně nenáročná na přípravu a navíc nepoužitelná třeba s houskovým knedlíkem.

Takže asi tak ;-)

+3/0
14.10.2014 10:53
Foto

L90u94b89o50š 35H45a22n84u86s 4957197841272

A kde má ten kuchař tu správně udělanou "vepřovku"? To podává jen s tou dochucenou mastnou vodou??? Ach jo....

+5/0
14.10.2014 9:53

D80a35n29i12e31l 98S27y89r36o29v72ý 4294115509375

Nedám dopustit na "pečení bez hlídání" Maso krátce ze všech stran na sádýlku nechám v kastrolu zatáhnout a dám když jdu spát do trouby ve které nastavím teplotu na 95 stupňů a nestarám se. Za 12 - 14 hodin je upečeno a především zdravě. Ona totiž teplota okolo 180 stupňů při které se maso běžně peče z něj neudělá nic moc zdravého. Děláte ho sice jen dvě hodiny, ale musíte ho hlídat Stejně tak to kromě onoho zatažení dělám s kachnou - na 80 stupňů. Tak přeji pěkný den.

+5/0
14.10.2014 9:24

M66i41l61a50n 80K97l76o97u93č47e79k 3950455898837

Jaktože je to zdravější?

0/0
14.10.2014 9:43

P75a16v51e90l 72O82d39r16a35z37i72l 6694649757270

Neuplatní se Maillardova reakce

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx

0/0
14.10.2014 12:15

H30e33l94e84n28a 54V43e68v13e28r14k36o34v64a 3509137

Takovým způsobem dělám hovězí vývar nebo guláš.Rozdíl v chuti je obrovský,navíc ráno vstanu a je navařeno.:-)

+2/0
14.10.2014 13:37

J80o98s52e52f66f 77M20u76s54i36l 7359365226180

Já zůstávám u starých pořádků a netrvá mně to nijak déle...

+1/0
14.10.2014 8:45

T37o22m32á76š 27L56u11d60v71í38k 5420468483716

Nejsem závodník. V mém pomalém hrnci mám vrabce za nějakých 5-6 hodin a rozhodně vypadá (a předpokládám, že i chutná) lépe.

+4/0
14.10.2014 8:13

D68a55n15y 50S83c34o90t69t 8214321603518

však pomalé vaření u nás opět získává na popularitě... sice musíte myslet na vaření předem, ale ve finále jsou menší ztráty na objemu, zachování šťavnatosti, struktury, vitamínů, zvýraznění vůně a zachování chutí...  tedy to co slibuje pára, ovšem bez zvýšených investic na energie a přístroj - jen to chce čas... tedy ne pracovní - vaření nepotřebuje u nízkých teplot žádnou kontrolu, nic se nepřipálí ani nepřepeče, pracovní čas i spotřebovaná energie jsou tak totožné, jen se musí založit do hrnce dřív. Oboje má svoje výhody a nevýhody, každopádně nikdy v konvektomatu nebo jiné parní lázni za 2hodiny nepřipravíte tak chutnou husu, jako v troubě přes celou noc pěkně na nízkou teplotu... :o)

+4/0
14.10.2014 13:05

T22o27m40á90š 28L17u56d94v90í91k 5140568473936

Proto jsem o tom psal. Rozdíl mezi husou "konvenční" a "pomalenou" je asi jako mezi vývarem taženým přes noc a vývarem z papiňáku.

0/0
14.10.2014 14:43

P11e30t37r 23M20o29t38y47č18k97a 1314831513874

Nerozumím jednomu - proč se tu snažíte ohnout parní troubu tak, aby pekla jako "normální". Resp. rozumím, je to ostatně reklamní článek, ale působí to směšně.

Pokud jde o to vepřové - není na tom nic objevného, vepřové v litinovém hrnci upečete do této podoby v čemkoli, zhruba za hodinu, samozřejmě, že pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe, kůrka nakonec se dodělá snadněji.

+4/0
14.10.2014 8:06

P26a67v10e98l 26O74d43r83a29z80i20l 6344889537800

U parní trouby lze páru vypnout, čili věta "pokud to nebude parní trouba, půjde to lépe" je zcela nesmyslná.

0/0
14.10.2014 8:27

H76o51n57z13a 89R32o69č42e97k 3225409233742

mě stačí mikrovlnka a rychlovarná konvice ... student's life :)

+1/0
14.10.2014 1:14

M19a41r69t43i65n 68L77e32g90á14t 8409710598273

Proč je v nadpisu za hodinu a půl a v reportáži za hodinu a tři čtvrtě. Nenormální a debilní.

+1/−3
13.10.2014 22:25

J10o56s12e84f 40K84l65a40t 3569727793601

No ten výpek nic moc

+2/0
13.10.2014 21:58

O64t55a35k11a85r 84N61ě68m74e87c21k75ý 3684300749577

A nestačí dát do horkovzdušné trouby hrnek s vodou?

+5/−1
13.10.2014 19:11

M84a46r27t40i40n 15L68ž84i94č37a10ř 9375187772834

;-D

0/0
13.10.2014 20:50

B95o62h14u13m31i96l89a 27M54a20j90e52r22o45v36á 4257201204

Stačí dát do jakékoliv trouby litinový hrnec s poklicí

+1/−1
14.10.2014 10:05







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.