Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F13i97l80i34p 28M64a22t97u41s14k93a 6631928711177

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

+1/0
17.12.2012 22:26

P25a65v74e64l 90O98d98r46a33z39i77l 6794149547330

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0/0
18.12.2012 12:48

D35a37v39i88d 58P52r32a87ž77á67k 6924652622686

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

+1/−1
12.12.2012 21:20

T33o68m20á52š 42M58a98r80e92k 9100523139614

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0/0
12.12.2012 22:11

D56a94v50i83d 17P53r17a78ž66á34k 6144232642926

To není pravda. Profící vaří půl na půl indukce-plyn. Prostě podle typu jídla :-)

+1/−1
13.12.2012 10:41

P77a95v96e96l 43O46d77r10a69z66i37l 6714949347530

Profík vaří na tom, na čem je zvyklej. Podle typu jídla, no nevim. Indukce má řadu výhod (kupříkladu vyšší účinnost, není potřeba takovej odtah, snadněji se uklízí, umí držet nastavenou teplotu). Plyn je zase tradice.

0/0
13.12.2012 19:11

R43i38c45h54a90r74d 91M37i82k85u21l54e89n66k44a 3155386778657

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0/−1
12.12.2012 19:27

H30a83n95a 13F19i66n82k56o35v82á 1556445584816

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0/0
12.12.2012 18:46

B34a32r95b68o67r72a 27D84o68s24k21o31č90i86l42o34v61á 3981930396132

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0/0
12.12.2012 21:08

P69a46v34e35l 87O17d28r66a53z36i50l 6624729657430

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

+1/0
12.12.2012 16:56

L48u46d69v14í47k 45G24a81j90d86o75š94í23k 2105313564502

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

+1/0
12.12.2012 16:11

Š29á77r63k84a 70M42a79t65y98á28š24o86v70á 1681275312979

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

+1/−4
12.12.2012 9:43

T85o25m38á89š 90M67a54r64e42k 9470223229154

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0/0
12.12.2012 22:14

P66a32v79e10l 43O93d11r57a77z13i89l 6484489277980

Jó no pokud vám do friťáku nevadí sádlo...:-)

0/0
13.12.2012 9:04







Najdete na iDNES.cz