Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na indukci se smaží kapr nejlíp, tvrdí medailový kuchař Antonín Bradáč

Trouba, varná deska, chladnička... Spotřebiče, které budou za pár dní v největší permanenci. Je možné si usnadnit vaření nebo dosáhnout profesionální výsledku i doma? Antonín Bradáč, profesionální kuchař ověnčený řadou úspěchů tvrdí, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F81i35l88i43p 78M33a70t58u19s32k56a 6341288781887

Indukce je hlavně o rychlosti. To jsem si ověřil nyní, kdy mimo domov čekám na plynu nekonečné minuty na var 2 litrů vody na těstoviny. Indukce je rychlejší ve varu než "rychlovarná" konvice a naprosto okamžitě stejně jako plyn reaguje na změnu výkonu.

Ale na indukci se musí opatrně s tím výkonem. Přítelkyni často utíká polévka nebo voda s luštěninama z hrnce, když nastaví booster a jde dělat něco jiného. Pak nadává, jakej jsem to koupil křáp.

+1/0
17.12.2012 22:26

P53a82v46e76l 74O17d36r25a11z32i12l 6784289607790

a) indukce má vyšší příkon, než rychlovarná konvice, čili vaše pozorování je zcela logické a v souladu s fyzikálními zákony. Indukce má rovněž vyšší účinnost, než soustava hrnec - plynový hořák a kromě toho obvykle 2 litry vody vaříte na hořáčku s pár set watty (doporučuji předvařit vodu v konvici).

b) přítelkyně si má nastavit 95°C, když "jde dělat něco jiného" a pak se tomu věnovat.

0/0
18.12.2012 12:48

D73a69v83i10d 54P50r97a29ž29á33k 6274192472426

Silně pochybuji, že by některý kuchař řekl, že na smažení je nejlepší indukce. Indukce je fajn a asi nejlepší varný systém pro přípravu většiny jídel s výjimkou právě klasického "českého" smažení :-)

+1/−1
12.12.2012 21:20

T22o66m95á29š 16M61a56r15e17k 9340523669344

Přesně tak, profíci vaří na plynu. Když vařil tento kuchař v Thajsku, tak určitě zná Asijskou kuchyni. Ta vzniká ve woku a tam se plochá indukce nechytá (vím, Miele dělá indukci i pro wok).

Co mě ale dostalo, jak zasvěceně odpovídá na otázku marketingu na trh single domácností. Buď tento kuchař působí ještě někde v prodeji, nebo jde o nepovedený PR článek. Bé je správně!

0/0
12.12.2012 22:11

D65a41v10i15d 20P77r44a62ž71á33k 6724382892336

To není pravda. Profící vaří půl na půl indukce-plyn. Prostě podle typu jídla :-)

+1/−1
13.12.2012 10:41

P62a22v58e65l 68O92d12r43a36z81i71l 6664139747660

Profík vaří na tom, na čem je zvyklej. Podle typu jídla, no nevim. Indukce má řadu výhod (kupříkladu vyšší účinnost, není potřeba takovej odtah, snadněji se uklízí, umí držet nastavenou teplotu). Plyn je zase tradice.

0/0
13.12.2012 19:11

R44i40c43h30a83r66d 29M24i23k48u73l83e70n87k92a 3665396828977

Není nic horšího, než takový rádoby šéfkuchař, ověnčený plastovýma medailema ze soutěží které nikdo nezná a který nikdy skutečně v restauraci nevařil, který se dá do služeb výrobců chemických přísad do jídel a pochybných polotovarů, nebo jako tento trouba, který má za úkol prodávat předražené parní trouby a indukční pánvičky. Už vidím ty thajce, jak tam patlaj to svoje (skvělé!!) chilli a curry na indukčních pánvičkách...;-D

Lupo, probuď se, a dej tam nápis -PLACENÁ REKLAMA !!!!8-o

0/−1
12.12.2012 19:27

H44a56n50a 64F59i63n89k39o58v37á 1486165134776

indukce je dobrá, nicméně já nedám dopustit na starou dobrou remosku ;-)

0/0
12.12.2012 18:46

B27a40r89b52o54r32a 13D48o97s19k91o83č32i23l50o68v52á 3881670686272

no já mám obojí - v remosce peču a na indukci vařím8-o

0/0
12.12.2012 21:08

P25a79v80e78l 39O53d17r90a75z16i44l 6954659397970

No pěkný článek. Ale o indukci pan kuchař tvrdí, že je rychlá, přesná a dobře se šudlí, o kaprovi ni slova ;-)

+1/0
12.12.2012 16:56

L49u22d16v78í58k 45G46a58j79d37o49š48í70k 2165483794462

Aha. Takže AEG dělá zase jednou PR.

Bez ohledu na realitu... Rv

+1/0
12.12.2012 16:11

Š84á61r47k59a 20M22a10t25y22á72š90o73v94á 1271925252119

smažím kapra na sádle v elektrické pánvi a za těch spoustu let mne o lepší variantě nikdo nepřesvědčil.... indukci si kvůli tomu kupovat nebudu

+1/−4
12.12.2012 9:43

T56o46m20á19š 33M80a66r98e53k 9390903829114

Máte recht, paní. Cokoliv se nejlépe smaží ve friťáku, kde si nastavíte teplotu a máte všechny kousky rovnoměrně osmažené. Remoska taky bude fajn.

0/0
12.12.2012 22:14

P52a94v69e59l 44O28d78r86a37z21i90l 6664859537710

Jó no pokud vám do friťáku nevadí sádlo...:-)

0/0
13.12.2012 9:04







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.