Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jídlo v hrnci už nemusíte míchat, zvládne to sám. Kam kráčí spotřebiče

Hrnec, kde se jídlo samo míchá, indukční deska, která může nahradit i parní troubu. Nebo pračky, které perou ve vodě, kde teploměr ukazuje 15° C. To a další novinky nabídl největší evropský veletrh spotřební elektroniky IFA v Berlíně, který končí 5. září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Stanea

Vidim strašný problém

pro vyrobce kvedlacek a varecek. Ted urcite vsichni udelaji bankrot ;-D

+1/0
21.9.2012 17:53

sediment

Zcela exaktní hrnec!

;-D;-D

0/0
14.9.2012 13:58

really?

2)) Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Take sekana, burgery, kureci salat, tuna salat, majoneza, slehacka, cokolada, ruzne kremy, chleba, putanesca, genoyese, kure Alfredo, cookies, dokonce i zmrzlina se da vyrobit z orechu a ovoce, ruzne smoothies .... vsechno chutna tak delish a skvele! Nepouziva se zadny cukr, ale agave syrup, zadna klasicka sojovka, ale nama shoyu (k marinovani hub, zazvoru), ktera chutna uplne stejne, ale neobsahuje skodlivou soyu atd. ... je toho spousta. Pouzivaji se jen zdrave ingredience a produkty a lidem, kteri sem chodili, nebo stale chodi na ruzne terapie (lide s rakovinou, bechterevovou nemoci atd) se naucili jist tuhle stravu a nemohou si to vynachvalit, protoze je to opravdu moc chutne a lide kteri jsou uz davno vyleceni se k nam na jidlo vraceji, coz o necemu vypovida, ze???

0/0
3.9.2012 14:37

Rubik1

Re: 2)) Dneska uz neni potreba jidlo varit!

O cem to vypovida? Asi maji problemy s pameti. Ze jsou to vsechno starsi lide?

Do slazenych napoju se u vas cukr take nepouziva, a pritom je to krok k horsimu. Nepouziva se nikoliv kvuli zdravi, ale kvuli vetsim ziskum pri jeho nahrazeni kukuricnym syrupem (HFCS). Soya byla dlouha desetileti povazovana za zdravou nez se zjistilo, ze muze zpusobovat problemy. Proc by to s nama shoyu misto soyove omacky nemelo dopadnout uplne stejne? Myslite kvuli jejimu delsimu jmenu?

0/0
4.9.2012 1:05

Antonin, topič

Re: 2)) Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Co přesně je s tou sójou? Se přiznám, že jsem líný to hledat a filtrovat hoaxy.

Jinak u nás není možné prodávat hotovku z drůbeže, které neprošla příslušnou teplotou, myslím přes 70°C po několik minut.

0/0
4.9.2012 8:36

really?

1)) Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Vidim, ze mi tady odpovidate sama negativa k tomu co jsem napsala, tak vam to trosinku vic priblizim.

Pracuji v "Ionie Healing Center and Raw Food Cafe" jako raw food chef, takze toto zakladni vybaveni mam samozrejme nenejn v praci, ale take doma, protoze neustale vymyslim neco noveho.

Uz jste nekdy vyzkouseli jak chutna takovy lemon cheesecake? Budete zrejme hodne prekvapeni, protoze chutna daleko lip, nez ten normalni. Uz jen ten "crust" napovida mnohe: mandle,datle,vanilka? Nebo brownies, pizza crust, ruzne syry vyrobene z orechu a zeleniny.

0/0
3.9.2012 14:36

Rubik1

Re: 1)) Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Dobry, ale nesnasim brownies a syry mam rad vyrabene z mleka a ne ze zeleniny, podobne jako mam rad skutecnou zeleninu a ne geneticky upravenou na foceni nebo nazyvanou "syr". Ale jinak nic proti vašemu Lečivému Centru a Syrové Kafetérii. Rozhodujici je, zda to vynáší.

+1/0
4.9.2012 0:58

Antonin, topič

Článek

pro oběti reklamy, co to je ten "digitální invertorový motor?" Proč se prostě nemůže napsat motor s měničem řízený mikroprocesorem? Aha, to by nebylo dost sexy.

Jinak pro skutečné vaření tyhle pitomosti nepotřebujete. Hrnec na rejžu, hrnec na těstoviny, vařidlo na papriky, vařič na vejce... tuny kravin na hraní, ne na práci. Ale jako kdo si chce hrát, tak ať si hraje, proč ne. Byznys se musí hejbat, to lidi se třema stoletejma kastrolama a fištronem nevytrhnou.

Mimochodem, kdo jako dělá rizoto v HRNCI???;-D

0/0
3.9.2012 11:43

roedor

No, mě přijde, že čím víc vychytávek, tím je to méně

praktické (čest výjimkám), ten míchací kastrol bych nechtěla (bude se to hůř mýt a to míchátko dřív nebo později stejně odejde). A bioekogreen spotřebiče jsou zlo, myčka myje v pár deci vody (celkem eklhaft), pračka šudlá prádlo pomalu nasucho, takže se stejně musí přidávat máchání, praní za stále nižší teploty taky nepovažuju za žádnou extra vychytávku, o to víc to potřebuje chemie.

+1/0
3.9.2012 9:20

MW01

míchací hrnec

Koupil jsem k vánocům (pro rýpaly: kromě jiného) Kenwood Cooking Chef a nejdřví spousta řečí, co to je za hovadinu, ale teď v něm vaří několikrát týdně a fakt jsou znát silné stránky. Kdyžtak si to vygooglete.

0/0
3.9.2012 0:11

Antonin, topič

--

Nechápu, proč by si to kdo měl googlit, když je to poměrně jasně popsáno v článku.

0/0
3.9.2012 11:41

MW01

Re: --

Jo máš pravdu nevšim jsem si toho v textu. Myslel jsem, že to je jen o novinkách. My jsme z toho každopádně nadšení.

0/0
3.9.2012 15:52

Antonin, topič

Re: --

Tak je to jistě zajímavá věc.

0/0
3.9.2012 22:08

Inkvizitor Johny

Míchačka

Asi bude záležet, kolik to bude mít otáček. Ale aby se vám omáčka nepřipálila, tak to chce míchat fest (a u ostatního to nemá smysl). No ještě, že to mají kombinované s mixérem. To tomu dává smysl.

0/0
2.9.2012 21:15

tryskomys

Stejně

jsou nejlepší amarouny. Ty jsou uvařený hned a bez hrnce;-)

0/0
2.9.2012 19:27

really?

Re: Stejně

Jak se vari amarouny? To me moc zajima!R^8-o

0/0
3.9.2012 13:34

Antonin, topič

Re: Stejně

Čáu!

Takhle:

http://www.youtube.com/watch?v=SqlAP8Sit00

0/0
3.9.2012 13:42

really?

Re: Stejně

Super! ... smich!

0/0
3.9.2012 14:40

venecek.nebo.rakvicku2

Kuřátko dozlatova upekou

...infračervené paprsky! Samočinný elektronkový přístroj ohlídá vše potřebné! Kuchyň budoucnosti!

0/0
2.9.2012 14:23

Inkvizitor Johny

Re: Kuřátko dozlatova upekou

Si pamatuju na nějaký TV spot s mikrovlnkou z 50. let snad. Někde jsem to viděl na záznamu. A dušovali se tam, že teď už bude kuře za 20 minut hotové. No uběhlo 60 let a to mňamózní kuře nikde:-)

0/0
2.9.2012 21:12

Linde CZ

To je sice hezky, ze to micha samo...

...ale kdo se s tim ma pak mejt..?

+3/0
2.9.2012 12:11

peepa_47

Re: To je sice hezky, ze to micha samo...

myčka?

0/0
2.9.2012 13:17

Linde CZ

Re: To je sice hezky, ze to micha samo...

Tak to si zkus ;-)

0/0
2.9.2012 17:53

generál Failure

Ten hrnec co sám míchá

mám 30 let doma. Výroba Laboratorní přístroje Praha :-) Jednou za rok v něm dělám rybí polívku, jinak je úplně na nic :-)

0/0
2.9.2012 11:46

oneill

Domácí pekárna

Ten hrnec silně připomíná domácí pekárnu, která je na trhu nejméně 10 let. A v některých jsou i režimy pro vaření.

0/0
2.9.2012 11:19

chudejklukzvesnice

Když ženským ulehčíme práci

budou mít jen víc času na zálety Rv;-D

+1/0
2.9.2012 10:41

bobísekbobísek

hm

mně stačí velký kvalitní litinový hrnec Staub a trouba. Nacpu surovinami a za dvě až tři hodiny otevřu troubu a je uvařeno.V

0/0
2.9.2012 10:16

Gaston9

I kdyby to bylo úplně super,

tak to nechci do doby, než mi to nabídne Horst Fuchs. ;-D;-D;-D

+6/0
2.9.2012 9:04

MiroTR

Re: I kdyby to bylo úplně super,

R^ ;-D;-D  No a to pak bude skvělé !  ;-D

0/0
2.9.2012 9:50

Tajemník Ministerstva zvěrstva 2

Re: I kdyby to bylo úplně super,

Už jsem ho dlouho neviděl, lišáka :-) a stýská se mi po něm :-)

0/0
2.9.2012 10:06

Sibyla01

Další krámy, co budou překážet v kuchyni,

a následně se objeví na Aukru jako "nevhodný dárek"!

+7/0
2.9.2012 8:25

Lojza158

přemýšlím nad tím, jak

generace našich babiček vůbec mohli přežít, když měli k dispozici jen kamna s troubou na dřevo. I pekárny byly nějaké primitivní. Jen ty výtvory z nich byly asi nějaké podstrčené Marťany či kým, protože to se s dnešními dobrotami nedá srovnávat :-D.

+3/0
2.9.2012 7:20

MiroTR

Re: přemýšlím nad tím, jak

R^  Tak.  On nedostatek kulinářského umění žádný hrnec (s inteligencí větší, než kuchařka) nenahradí. ;-)

0/0
2.9.2012 8:14

really?

Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Uz vsude zacina frcet "Raw Food" , neboli syrova potrava. Potrebujete k tomu jen Excalibur Food Dehydrator (teplota do 47C, 118F), Food Processor, Vita-Mix a dobre receptiky a napady. ;-D;-D;-D

+1/0
2.9.2012 2:44

běh terryho foxe

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

A co amarouny? Mnohem starší a osvědčenější R^

0/0
2.9.2012 3:01

mat2tahem

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Máš ho , jsi s nim spokojen ?

0/0
2.9.2012 7:33

really?

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

mam ho, jsem s nim spokojen? ... nevim na co se me ptas?

0/0
3.9.2012 14:43

MiroTR

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

A bude to k jídlu ? ;-)  Syrovou zeleninu jím tak, jak je a na vaření se ta "vymoženost" nehodí.

0/0
2.9.2012 8:16

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Tak to jste zoufale "out," kdo nemá předraženou sušičku, jako by ani nebyl.

Dementní konzumní u.s. svět.

0/0
3.9.2012 11:44

really?

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Tam kde se pripravuje raw food je susicka nutnosti ... jak bys udelal napr. pizza crust, chleb, cookies, marinovane houby, chipsy atd? Nahrazuje vlastne mikrovlnku a troubu na peceni, ale nelikviduje zadne cenne vitaminy v potravinach.

0/0
3.9.2012 14:49

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

No, pokud to má 47°C, tak to stejně pizzu, chléb, sušenky, marinované houby, chipsy neudělá.

Hlavně to nelikviduje parazity, plísně a bakterie, vivááát :-)

Ale určitě máte zdroj jídla, které nic takového neobsahuje ;-)

0/0
3.9.2012 22:10

IfčaX

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Sice nevím, jak bych dělala pizza crust či chipsy, ale hlavně - proč bych to vůbec měla dělat? Krom toho chleba nějak nic z vámi vyjmenovaného nepotřebuju. A chleba vyráběný sušením... netuším, jestli to jde, asi ano, když to píšete. Ale co na  něm bude "raw"?

0/0
4.9.2012 9:15

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

No přece všechno. Dá se udělat nekvašené "pečivo" (není to pečivo) tak, že usušíte kaši z hrubě mletých obilovin. Třeba z ovesných vloček, to si můžete zkusit. Zřejmě to bude hnusné, pokud na to nejste zvyklá.

0/0
4.9.2012 9:52

Inkvizitor Johny

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Já to žeru rovnou i s krví;-D

0/0
2.9.2012 21:10

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

JJ, aneb další krámy do velké americké kuchyně ;-D;-D;-D

0/0
3.9.2012 11:37

really?

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

Ale prosim te! Vyrustala jsem v cesku a tak si pamatuju, ze moje maminka mela skrinoveho robota. Byl tam hnetac testa, skrabka brambor, mixer, processor, kafemlynek, mlynek na orechy a na mak a ja nevim co vsechno jeste. Byla to super velika skrinka, kde bylo vsechno hezky uschovano a na skrince se dalo take pracovat. Neni potreba mit obrovskou kuchyn k tomu, abys ji mel slusne vybavenou.

V

0/0
3.9.2012 14:56

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

No my měli taky robota a máti ho používala tak jedno ročně, protože s tím bylo děsnýho umejvání po akci.

+1/0
3.9.2012 22:09

Antonin, topič

Re: Dneska uz neni potreba jidlo varit!

P.S. ale chápu rozdíl ve vaření pro dva tři lidi a třeba pro šest, tam jsou jiné časové nároky.

0/0
4.9.2012 8:35







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.