- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Silikon nechci ani do prsou, ani do kuchyne. V plastiku chutna vse jinak nez ve skle, salat v plastikove mise je jiny nez salat v sklenene mise, na peceni uzivam sklo nebo klasicke formy, a kolikrat potrebuji zabalit velkou, cerstvou rybu a delat psi kusy? Ne, o penezich to neni, i kdyby byla zadarmo, tak asi skonci v odpadu nebo nekde zapadena ve vecech, ktere neuzivam.
že silikon neabsorbuje pachy, ale mám silikonovou stěrku a od té doby, co byla umytá v myčce, chutná po citronu. Ale třeba je jen nekvalitní.
To ale není k jídlu!
Odmítám ve spojitosti s potravinami použít cokoli z plastu! Kolikrát jsem v životě slyšela: DDT není škodlivé, organofosfáty nezanechávají v půdě rezidua, plast se neodpařuje a nerozpouští, žádné dioxiny nevznikají, všechny konzervanty a barviva jsou nezávadné....atd, atd. Používám smalt, sklo, porcelán ale český (bohužel brzy nebude), na míchání dřevo, nerez nerada, jen když nevařím kyselé potraviny, občas keramiku nebo, ale jinak nic jiného. Plast nikdy!!!! Pokud vidím reklamu, vždy je to ve spojitosti s kšeftem.
Vynechte žraní ekofašos příruček a stejně tak nedoporučuju žrát smalt
Nicméně zatím zůstanu věrný klasickým materiálům jako je kov, sklo a dřevo. Nerad bych se za půl roku dozvěděl, že vyrobek stahují z prodeje, protože při zapékání v troubě uvolňoval nějaké sajrajty
Ja nevim, ale silikonove formy se pouzivaji uz peknych par let...
Zejména v porovnání např. se silikonovou formou na bábovku, která před pár lety stála asi 200....
Aha, nějak mi tu chybí označení měn
Je to v eurech a za stejnou cenu pořídíš několik misek z varného skla.
jo a pri tom horku se ze silikonu zacnou uvolnovat mekcene a bifenil a podobne unelohmotne hnusy.
Kdesi sem i cetla ze jedne zene pri letu letadlem vlivem asi pretizeni explodovala silikonova nahrazka
Alespoň se naučte psát názvy aromatických sloučenin, když už k nim máte takový odpor. A co se "unelohmotnych hnusu" týče, na čem doma smažíte? Teflonová pánev je taky ble, ble, fujky, fujky?
alespoň v mojí kuchyni.
potřebuji mísy, které drží tvar pevně, abych salát donesla je stolu bezpečně.
uskladněné potraviny pevně zavírám (osychání, pachy).
v troubě buď jídlo pevně přiklápím nebo peču odklopené (většinou na chvíli na konci pro kůrčičku), tedy potřebuju nádobu s odnímatelnou dobře těsnící poklicí. a představa, jak z trouby tahám něco, co má 200st a nemá to pevný tvar, mě děsí.
silikon je fajn, ale jen na něco. tohle mi přijde hezky vymyšlené, ale skoro na nic.
Pokud je to PR, tak mi reknete, kde to za tech 24EUR koupit :)