Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Soutěž: Kuchyně z IKEA nelitujeme. Při vaření nám maximálně vyhovuje

Dalším příspěvkem do naší soutěže o kuchyni, kde se mi dobře vaří, je linka, která se opravdu povedla. Kuchyni pro pětičlennou rodinu navrhla paní domu sama a je na ni právem pyšná. Na svém království by neměnila vůbec nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Korsičan

Tolik

fotek a z toho žádné informace. Příště by mne zajímalo i uspořádní v rámci zásuvek a skříní. ;-)

0/0
3.11.2009 13:39

Korsičan

Mi je teda osobně jedno

jakou značku bude mít naše kuchyň. Rozhoduji se podle kvality (určitě ne Oresi), ceny (zřejmě ne předražený Libovický a Koryna) a podle dostupnosti. Ikea zatím splňuje všechny požadavky. Ale se vší pravděpodobností využijeme jeden z dizajnů IKEY a necháme si ji udělat od lokálného kuchyňského studia, pro doladění chybějících drobností.

0/0
3.11.2009 13:38

ACD1451

láce..

..tak jsem si přečetl diskuzi - to je mi odborníků pohromadě, milí zlatí - nakupujte kuchyně v Ikea, ještě lépe v Globusu, vy si tyhle kuchyně totiž zasloužíte, enjoy! :-)

0/0
2.11.2009 21:06

joensfredriksson

Re: láce..

hlavně že ty seš odborník, pepiku...mezi úrovní zpracovánía designu kuchyně z IKEA a Globusu je větší rozdíl, než mezi IKEA a BoConcept, Habitat atd...

0/0
2.11.2009 21:18

ACD1451

Re: láce..

a tvrdit že Ikea je "výryzně lepší než Sykora a Koryna" t už chce odborníka tělem i duší ;-)

0/0
2.11.2009 21:27

joensfredriksson

Re: láce..

jde o to, jestli narážíš na překlep, nebo na to, co píšu, faktem je, že mě se zpracování ikey zdá lepší, a protože jsem ze strojírenství, tak si mysími, že ten názor, i když subjektivní, má větší relevanci, než když takový soud vyřkne třeba filosof

0/0
2.11.2009 21:41

ACD1451

Re: láce..

překlepy se stávaji a subjektivní názor strojaře jistě není marný, peace :-)

0/0
2.11.2009 21:53

joensfredriksson

Re: láce..

já neřikám, že všechno, co dělá Ikea je super, ale narozdíl od Koryny a Sykory alespoň zná svojí cenu, jejich výrobky jsou horší, ale někdy o dost dražší

0/0
2.11.2009 22:01

pavelthelong

Re: láce..

odbornik ze strojirenstvi si jiste tez vsiml ponekud "levnejsiho" hraneni zasuvek a pracovni desky a u obrazku "Šířka linky je jeden metr" celkem lajdacky nelicujicich hran zasuvek...nebo budeme tvrdit, ze jde o zamerne umelecke organicke reseni fadniho stereotypu "beznych" kuchyni? ;-D P.S. kam asi vede odtah z toho vykonneho odsavace ? ze by na potvoru vracel prefiltrovanou paru zpatky do kuchyne ? (vetsinou v prostredku stropu nejsou kominy nebo pruduchy....)

0/0
2.11.2009 22:28

joensfredriksson

Re: láce..

no, mě spéš u toho obrázku s "šířka linky je jeden metr" přišlo, že to blbě smontovali - že jim ty šuplíky moc nelícujou, ale to je chyba montáže, asi byli líný tošroubovákem  nastavit

0/0
2.11.2009 22:56

Tobinka

Re: láce..

Dyť je to jenom kuchyň...

0/0
2.11.2009 21:47

ACD1451

Re: láce..

..ale jo, máš recht R^

0/0
2.11.2009 21:54

Glock každopádně bez -e

Re: láce..

Nejste náhodou inženýr od Siemensů? 8-o;-D

0/0
3.11.2009 14:51

joensfredriksson

IKEA

IKEA je super, do 250 000 kč za kuchyň běžné velikosti jednoznačně nejlepší řešení. Kvalita zpracování je výryzně lepší než Sykora a Koryna, Nobilia, o Socntu a Asku ani nemluvim. Ta, co použili je ale taková nic moc, Ikea má i nápaditější. Nevim, proč se lidi furt držej tý tmavě hnědý, trochu barev by to chtělo...

0/0
2.11.2009 21:05

m.m.m.m.

Pravidla soutěže

Kvalitní kuchyň se musí vyznačovat těmito prvky:

1) Mikrovlnná trouba musí být umístěna co nejvýše, aby do ní byl co nejhorší přístup pro menší lidi a děti. V tomto případě je dokonce vsazena do skříňky pro velkou troubu a je lemována vycpávkami. Cenu těch nerezových vycpávek hluchého prostoru bych odhadnul na 5.000,- Kč.

2) Ke kuchyňské lince je třeba umístit co nejvíce (minimálně tři) barové židličky. Viděla jsem to totiž v tv, časopisu a už i na idnesu, tak to bude asi trendy a budu in.

0/0
2.11.2009 20:51

lizec

ty chybějící sokly

to je umělecký záměr, nebo na ně nezbylo?, jinak si redakce opravdu nědělala starosti s vytříděním fotek, bzzz

0/0
2.11.2009 19:41

m.magdonova

Re: ty chybějící sokly

"Chybí pouze sokly, které plánujeme dodělat do konce roku." Holt ještě nedodělaný, stačí číst ;-)

0/0
2.11.2009 20:12

joensfredriksson

Re: ty chybějící sokly

mě se třeba sokly vůbec nelíbí, mám linku s nožičkama z nerezu a bez soklů, vypadá to postatně elegantněji - a to nemluvim o tom, že se pod to dají zakopávat kusy jídla, co spadnou na zem...

0/0
2.11.2009 21:01

HancickaP

tu varnou desku

by bylo asi lepsi mit uprostred. od drezu je to prece jen daleko a spousta veci se oplachne a pak hodi do hrnce ci na panev a takhle se akorat vsechno zacaka.

ale jinak je to docela fajn.

0/0
2.11.2009 18:22

IfčaX

Re: tu varnou desku

Teda není to nijak důležité, ale začala jsem přemýšlet, co například při vaření opláchnu a bez osušení či nakrájení hned dávám na sporák - a nepřišla jsem vůbec na nic.

0/0
2.11.2009 18:44

Peťulák2

Re: tu varnou desku

Co brambory? Oloupané házím do dřezu na opláchnutí, mezitím, už se mi hřeje voda. Jak je oplachuju, tak jdou rovnou s okamžitým překrojením do hrnce. ale i tak bych tu varnou plochu blíž nechtěla, jen ať tam ta odkladová plocha je, těch pár kapek (no dobře, i víc než pár) potom utřu.

0/0
2.11.2009 19:40

IfčaX

Re: tu varnou desku

Nojo, brambory asi jo. U mě teda ne, já je dávám do hrnce ve dřezu, zaleju vodou a na sporák už dávám s hrncem, ale předehřívat vodu předem je jistě možné.

0/0
2.11.2009 19:49

m.magdonova

Re: tu varnou desku

údajně se mají brambory dávat nejlépe až do vroucí vody... ale určitě je dobré mít dřez blízko sporáku např. zrovna kvůli slévání vody z brambor (ovšem zároveň chci mít z obou stran dřezu i sporáku kus plochy na odkládání alespoň v šířce jedné skříňky)

0/0
2.11.2009 20:18

Cip

Re: tu varnou desku

zrovna u té indukční desky je to celkem zbytečný předehřívat vodu, protože ta začne vařit než člověk oloupe 4 brambory. Je to rychlejší než rychlovarná konvice. Na to si člověk musí dát bacha, když na indukci přechází z jiného druhu sporáku (elektrika, plyn). Neexistuje postaavit třeba mlíko na puding a jít dělat nšco jinýho a pak se k tomu vrátit. To se vrátíte leda k připálenýmu hrnci ;-D. Začátky jsou trochu hektický, ale moc dobře se na to zvykáR^R^R^

0/0
2.11.2009 20:31

Anna Rakouská

Re: tu varnou desku

Mezi varenim a drezem ma byt minimalne 60 cm. Ja to tak prave mam a alespon 15 cm navic by neskodilo. Omlouvam se za pravopis, ale pisi a tez zdravim z Parize a tady hacky a carky na pocitaci nejsou.

0/0
3.11.2009 19:33

Cip

taky

mám kuchyň z IKEA, namalovala jsem si ji v tom jejich plánovači sama, složila sama, desku z břízy obrousila a nalakovala sama - a jsem spokojená. Myslím, že to dělá úplně stejnou službu jak kuchyń ze studia. Navíc se mi v ní dobře pracuje už z toho důvodu, že se nebojím něco na ni položit nebo opřít, krájet, vařit atd protože vím, že kdyby něco, tak třeba zničený čelo zásuvky snadno koupím v IKEA znova za pár korun. Známá má drahou dizajnofku a děcka se k ní nesmí ani přiblížit, natož třeba obyčejně postavit hrnek, aby tý kuchyni něco neudělali, furt jen hlídá kuchyň, to mi přijde úchylný. Jo a mám tu samou tříplotýnkovou indukční desku jako mají tady, je to špička, super tvar, tři plotny bohatě stačí i na velký vaření. R^

0/0
2.11.2009 17:37

Peťulák2

Re: taky

To jste mi připomněla, že kamarádka má půlenou desku - půl sklokeramika a půl indukční, aby nemusela likvidovat "staré" hrnce. Slyšela jsem o tom od ní poprvé, ale taky by to nemuselo být od věci.

0/0
2.11.2009 19:38

lasky_brno

Plán

A co dát třeba do článku plánek kuchyně?

0/0
2.11.2009 12:51

psiiik

Material

Hodne se tu obhajuje Ikea, ale uz na prvni fotce ta nesourodost dyhy...to je jak dratem do oka (aspon me to taha za oci hrozne). V kvalitnim studiu by jste je s timhle poslali tam, odkud prisli...

0/0
2.11.2009 12:40

IfčaX

Re: Material

Tohle ale není problém kvality výrobku, pouze toho, že je to "konfekce". Pokud vám studio udělá celou linku na zakázku, návaznost dýhy by uhlídat mělo. Když ale stěnu sestavujete z jednotlivých kusů, tak čekat, že bude navazovat "každej s každým", se nedá. A pak je otázka, zda za tohle rozdíl ceny stojí nebo ne.

0/0
2.11.2009 13:07

psiiik

Re: Material

Rozhodne stoji, pokud radi dotahujete veci do konce...a problem neni v barevnych odlisnostech dyhy na jednotlivych dilech sestavy, ale i v ramci dilu samotneho. Dvirka jsou proste pruhovane a jako zamer to rozhodne nepusobi. Spis jako kdyz chce, ale nemuze...

0/0
2.11.2009 13:11

chytrejkluk

Re: Material

...za rozdíl 100 litrů ?...bych zorvna tohle určitě omluvil..

0/0
2.11.2009 13:14

psiiik

Re: Material

100 litru je HODNE nadsazenych, tomu snad sam neverite :) u takobveto kuchyne mozna 50-60 .... ?!

0/0
2.11.2009 13:24

IfčaX

Re: Material

No, i to by pro mě osobně byly sakra velké peníze.

0/0
2.11.2009 13:26

chytrejkluk

Re: Material

I tak děkujeme za přiznání z kuchyňského studia ! :)

0/0
2.11.2009 13:30

psiiik

Re: Material

hh :) ad 1) tiskarnu na prachy ve sklepe taky nemam , ale je to otazka priorit

ad 2) opravdu nedelam pro kuchynske studio ... jen jsem pro sebe jednu kuchyn ted zarizoval :)

0/0
2.11.2009 13:37

IfčaX

Re: Material

Když už tu tedy jsou konkrétní zkušenosti - "ostrůvková" kuchyně se mi vyloženě líbí a myslím, že pro ni mám ideální dispozice (resp. nic jiného než ten ostrůvek tam, aby to mělo nějakou logiku, nedám). Má někdo zkušenosti s tou varnou deskou v ostrůvku? Když si představím, jak mám po vaření "zaflákané" obkladačky za sporákem, tak se mi zdá, že to musí do té jídelní části taky hodně prskat. Ovšem zase ta deska obvykle nebývá hned na kraji, je za ní ještě kus desky, který by to mohl stačit z velké části pochytat. Má někdo v praxi ozkoušeno? Popr. o kolik bude nutno snížit strop podhledem, aby tam nějak rozumně šel vést odtah digestoře?

0/0
2.11.2009 13:43

psiiik

Re: Material

Vetsinou do digestore vede "chobot" 150 mm, takze jestli neni lepsi udelat ze sadrokartonu jen kastl, nez snizovat cely strop.

Ale celou dobu tu resime financni narocnost Ikea kontra studio a Vy ted vyrukujete s ostruvkem, kde jen digestor, aby za neco stala bude za 40k. :)

0/0
2.11.2009 13:57

IfčaX

Re: Material

No, ta normální by něco stála taky, ne? Takže pořád mi to spolkne nejvýš třetinu toho rozdílu, než kdybych šla do studia... :-)

0/0
2.11.2009 13:59

IfčaX

Re: Material

Teď jsem ještě bleskem proběhla ceníky e-shopů. Vy se  proti mých představám a možnostem pohybujete opravdu v úplně jiných vrstvách. Což je v pořádku, ale neberte to jako etalon. Já se opravdu spokojím z výrazně levnější kategorií. :-)

0/0
2.11.2009 14:04

psiiik

Re: Material

Jee tak omluva, sem zil v praveku. Koukam, ze za 20 se daji koupit vcelku dobre :)

0/0
2.11.2009 14:00

IfčaX

Re: Material

Byl jste rychlejší. :-)

0/0
2.11.2009 14:04

IfčaX

Re: Material

No, právě... já taky. :-)

0/0
2.11.2009 13:24

ajsmen

Re: Material

V kvalitnim studiu po mě chtěli 200tis za kuchyň. Stejnou jsem si udělal sám z Ikei za 60tis. No jo, stalo to něco času....

Pár poznatků - dřez / odtok - nekvalitní materiál, radeji se poohlédnout jinde. Stejně tak sklokeramická deska (ale to bude moje blbost, že jsem chtěl ušetřit tak jsem vzal levnou)... jinak max. spokojenost...

0/0
2.11.2009 13:34

michee_83

Re: Material

Ne každá kuchyně lze pořídit z Ikei. Ta moje by třeba z ikea nešla udělat. Jednak ji mám udělanou na míru a hýbalo se proti původním plánům o centimetry a navíc máme pracovní desku ze žuly a to nevím jaká by byla spolupráce s kameníky. U nás stolař a kameník kdysi spolupracovali, takže to dopadlo na jedničku - samotné montování stolařů a kameníků trvalo týden, kdybychom si něco podobnýho měli dělat sami, tak nemáme kuchyň doteď :-P. Sice jsme zaplatili hodně peněz, ale stálo to za toR^.

Jinak soutežní kuchyň se mi líbí. Jen ten dřez se mi zdá zbytečně šoupnutý ke kraji.

0/0
2.11.2009 14:44

Peťulák2

Re: Material

Tak ano. Pokud chcete to, co v sortimentu obchodu nenajdete, tak to z něj jen těžko pořídíte. Ale obecná myšlenka je, že není třeba kuchyně z IKEE zatracovat.

0/0
2.11.2009 19:35

Johny Kukuc

Re: Material

Jenze tohle je dýha, ne lamino. Udělají vám to i z dýhy tak aby to bylo "sourodé"? (nevím - ptám se)

0/0
2.11.2009 16:04

ppeppe

Cena, cena, cena

Proč tu není cena? Kuchyňka sice vypadá dobře, ale kolipa to stálo? Jak velký je ten rozdíl mezi studiem a Ikeou?

0/0
2.11.2009 12:13

ajsmen

Re: Cena, cena, cena

viz můj příspěvek výše... Rozdíl je sakra velký.

0/0
2.11.2009 13:35

IfčaX

Re: Cena, cena, cena

Kamarádka, která stavěla s poměrně velkorysým rozpočtem si takhle nechala udělat návrh kuchyně od nějakého opravdu TOP studia. Že rozpočet návrhu byl za půl milionu, vem čert (jen pracovní deska z nějakého šutru byla za stopadesát tisíc), ale obě jsme se shodly, že tohle mohl projektovat jedině někdo, kdo v životě nevařil. Vlastně jen naskládané superdrahé spotřebiče nějak pospojované skříňkami. Nemyslím, že takhle pracují všechna studia, ale dost jsem od té doby zostražitěla.

0/0
2.11.2009 13:51







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.