Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší kávovary zvládnou laté nebo kapučíno jedním stiskem tlačítka

Kdysi byla hitem varná konvice a mikrovlnka. Teď jsou samozřejmou součástí většiny kuchyní. Podobný osud možná brzy potká i kávovary na espreso. Presovače jdou na dračku a nejvíce ty, které vaří kávu úplně samy. Mohou v nich však být velké rozdíly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

wandering star

Vozíme si z Afriky Monte Café

co je na trzích vyprodané 10 let dopředu... haha, kapsle nescafé!

0/0
2.10.2009 19:18

s(h)arka

mám malou italskou konvičku na presso...

nejdříve jsem měla hliníkovou, teď už mám nerezovou..a presíčko je z ní naprosto úžasný..ta první stála cca 200,- Kč ta druhá - na 2 pressa 450,-  v akci....u Italů doma ji najdete častěji, jak nějakej zde zmiňovanej přístroj, protože ti si , když chtějí, dojdou do cafeterie....

0/0
2.10.2009 9:22

Eve3

Re: mám malou italskou konvičku na presso...

Naprosty souhlas... stejne varila kafe moje babicka a posleze i moje maminka a kafe z techo "konvicek" bylo vzdy skvele - nadherne vonelo a skvele chutnalo... moje italska kamaradka, kdyz jsem byvala u ni doma, mi taky varivala kafe stejnym zpusobem a Italove jsou  na pripravu kafe jednicky... :-) R^

0/0
2.10.2009 16:09

IfčaX

Re: mám malou italskou konvičku na presso...

Džezvy na vaření kávy znám... ale jak může vypadat konvička na PRESSO, to si nějak neumím představit..  Byl to jen překlep nebo má ta konvička  fakt nějaký "pressovací" mechanismus?

0/0
3.10.2009 19:06

wandering star

Re: mám malou italskou konvičku na presso...

Ale houby džezva, to je takový dvoudílný hrnec s vložkou, do které se nasype káva, do spodní části se naleje voda, postaví se to na plotnu a ta voda přes tu kávu probublá do horní části. Ve Francii a v Itálii to koupíte všude od 5 eur nahoru, podle velikosti. Vydrží to věčnost, jenom občas vyměníte těsnicí gumičku. Nic lepšího zatím nikdo nevymyslel.

0/0
4.10.2009 20:57

wandering star

My máme takovej ten italskej hrnec, co se postaví na plotnu

stál 10 eur, kafe je z něj probublaný jedna báseň, koupíme si namletý, jak chceme (rozhodně ne přepálenej hnus od Starbucks), žádný předražený kapsle, dvakrát do roka vyměníme těsnicí gumičku. Obávám se silně, že nejsme IN.

0/0
2.10.2009 6:39

Fido

Re: My máme takovej ten italskej hrnec, co se postaví na plotnu

To mozna ne ale kafe je z toho nejlepsi. A o kafe jde predevsim. A ten kdo je sice IN ale spokoji se s instantnim cimsi ... No radsi nekomentovat.

0/0
2.10.2009 16:37

joyFX

bez Nespressa

už ani ránu - a to nejsme žádný velký kafaři. přístroje jsme ovšem koupili v cizině a kapsle kupujem taky tam - jsou tam levnější.

má to však jednu nevýhodu - už nám nechutná kafe v hospodě

0/0
30.9.2009 19:40

individual

Re: bez Nespressa

Ono taky jít do hospody na kávu by nenapadlo každého. Do hospody se chodí na pivo a tlačenku s cibulí. My máme doma poměrně kvalitní kávovar (pochopitelně ne na kapsle) Siemens za něco přes 20 tis. Kč a přesto je káva třeba v Café Imperial, Café Louvre nebo i z obyčejného fastfoodu Starbucks prostě lepší.

0/0
1.10.2009 15:08

Jannynov

Re: bez Nespressa

káva ve Starbucks lepší ?

,myslíte káva ?

není to překlep ?? 8-o8-o

0/0
1.10.2009 18:20

individual

Re: bez Nespressa

Není, proč by měl být?

0/0
1.10.2009 22:23

joyFX

Re: bez Nespressa

no tak v restauraci, když chcete slovíčkařit. kam se hrabe illy nebo segafredo. samozřejmě záleží na tom, jak je personál pečlivý, jak přístroj čistí a jestli nedělá druhák. u nás se nedivím ničemu. chodit na kafe do Imperialu fakt nestíhám, ale dort Imperial tam mají dobrý. jídlo po několika pokusech ovšem nic moc, snad až na ty líčka

0/0
1.10.2009 22:10

wandering star

Re: bez Nespressa

To musíte vařit doma pěknou břečku, když je ještě horší než Starbucks - já myslela, že nic horšího už být nemůže.

0/0
2.10.2009 6:40

individual

Re: bez Nespressa

Chce to méně myslet a více vědět.

0/0
2.10.2009 9:08

wandering star

Re: bez Nespressa

Nojo, aby byl člověk IN, tak musí mít odumřelé chuťové buňky, že?

0/0
2.10.2009 19:19

Dr. Taby

Dolce gusto

Od Vánoc máme dolce gusto. Pro potřeby naší rodiny ideální věc. Přiznám se, že nejsem znalec kávy akdyž si někde dám dražší presso, tak v podstatě jen kvůli atmosféře restaurace. Před DG jsme měli presovasč a dos jsem bojoval s pěnou, teď mám svatej pokoj, jedna kpasle, druhá kapsle a jedu. Chuťově mi to přijde jako jakýkoiv laté nebo capucino v rstauraci nebo kavárně, jen ta pěna je taková hustší a nepatrně sladší (mlíko je s příměsí cukru - asi jako konzervant). Jediný co mě na něm trápí jsou ty neekologický kapsle, jinak údržba i provoz naprosto bezproblémovej.

0/0
29.9.2009 21:42

joensfredriksson

Re: Dolce gusto

já mám espresso-kávovar Rowenta, normálně na sypaný kafe a s pěnou nemám problém, je perfektně hustá i elestická. Navíc je designově povedenej, kov/kvalitní plast - když jsem jednou koukal na DolceGusto, tak zpracování mi přišlo bídný - nejlacinější plast a příšerný lícování jednotlivejch dílů - chut´ má přijatelnou

0/0
29.9.2009 22:17

Dr. Taby

Re: Dolce gusto

No pěna na kafi byla, špatně jsem to napsal, měl jsem problém napěnit to blbý mlíko.

0/0
29.9.2009 22:52

the doctor

Re: Dolce gusto

to chce trénovat. a není to jen rukama. každý mlíko napěnit nejde. nejlepší je plnotučný. pěna je pak hustá a dlouho drží. někdy musím v nouzi koupit mlíko v lídlu (kousek od práce) a ta obarvená voda nepění ani za prase.

0/0
3.10.2009 15:23

starej pardal

no to je veda

ja delam turka do kyblu a piju ho po litrech. ani nechci vedet kolik me to stoji :-)

0/0
29.9.2009 19:21

joensfredriksson

Re: no to je veda

i turek může stát třeba 20 Euro za hrnek, pokud se dělá z cibetkové kávy

0/0
29.9.2009 20:02

starej pardal

Re: no to je veda

tusim ze testujes jestli vim co je cibetkova kava? ;-D

0/0
30.9.2009 20:45

Eve3

Re: no to je veda

R^ :-)

0/0
2.10.2009 16:13

papazian

Kapslový automat je to nejhorší co člověk může udělat

ve vztahu k dobré kávě. Vůbec nedoporučuji, člověk je zcela závislý na kapslích, kterých je omezený výběr a hlavně váš výrobce má na lopatkách, zcela jste závislý na jeho kapslích, které jsou proto pochopitelně předražené a ani chuťově nijak nevynikají. Nejsem tak bohatý, abych sedl na lep takovým levným nabídkám oněch kávovarů. Kvalitní kávovar prostě stojí více, ale pak je člověk nezávislý, může si vybírat od všech výrobců dobré pražené kávy zrnka, která stojí opravdu i desetkrát méně. Celkově jedna porce kávy vyjde přes vyšší pořizovací náklady kávovaru mnohem méně, odhaduje pětkrát. A o životnosti ani nemluvě, ty hračky na kapsle dlouho nevydrží, také proto ta porce vychází skoro jak v restauraci...

0/0
29.9.2009 18:23

joensfredriksson

PODs

PODy jsou jak mor, hlavně díky nescafé se dost rozšiřujou - přitom spousta výrobců kávy pody nedělá, ale jejich kafe je lepší než Segafredo a Lavazza, natož než nějaký hnusný Nescafá - např. Hausbrandt, Trombetta, Bristot...a co ekologie - vyprodukovat kvůli každýmu kafi 1 hliníkový nebo plastový kalíšek mi přijde dost jako plýtvání surovin...na ten lacinej stroj od Nescafé jsem koukal, a zpracování je hrozný, velký mezery mezi díly, špatně očištěný plastový vtoky

0/0
29.9.2009 17:21

cyankáli v šampaňském

Re: PODs

no, když už si jednou za čas kupuju kafe, chci ho koupit normálně v krámě, ne že kvůli 10 dekům budu pořádat pátrací výpravy. ;-D Jinak kafe z PODu jsem chutnala a přišlo mi dobrý, lepší než z lacinýho kávovaru (a na drahej nemám). S tím ekologickým hlediskem souhlasím, to mi přijde jako hlavní nevýhoda.

0/0
29.9.2009 17:52

joensfredriksson

Re: PODs

tak pokud to byl běžný kávovar - překapávaná káva - tak je samozřejmě espresso z kapsle lepší, ale pokud se srovná espresso-kávovar na pody a na sypanou kávu, chutnají obě espressa stejné dobře - a ten "domácí espresovać" stojí tak 4000. To, co mají navíc profi přístroje, jsou takový věci, jako mletí kávy, řídící software,

0/0
29.9.2009 18:10

cyankáli v šampaňském

Re: PODs

jo, profi přístroj bych ráda, ale na to mý kafe jednou za čas je to skoro škoda peněz

0/0
29.9.2009 20:07

robinsonka

Jde to i jinak

Tak já mám levný přístroj na espresso a k tomu "vrtuli" na baterky z Ikei za asi 100 Kč nebo kolik. Mléko ohřeju v mikrovlnce, strčím tam vrtuli, za půl minuty se mi našlehá plný hrnek husté pěny, ve které stojí lžička, doliju espressem a mám latte za naprosto směšný peníz i bez drahých přístrojů.

0/0
29.9.2009 16:06

robinsonka

Re: Jde to i jinak

Jo a mléko mi díky té vrtuli ztrojnásobí svůj objem, to neumí ani většina drahých přístrojů.

0/0
29.9.2009 16:08

celpichl

Opravdový mistr kávy

nemůže takovou blbost vypustit do světa. Dobrou kávu udělá pouze člověk který si tyká s kávovarem a nebo z PODů , tak je jistota a kvavita zcela automaticky. Picollo a SKS forever

0/0
29.9.2009 10:25

svarak z krabicoveho vina

Re: Opravdový mistr kávy

Z PODů? No, tak mistr kávy nejsi ani omylem.

0/0
29.9.2009 13:05

Peťulák2

Já bych napsala

že jsou dobré pro tupé ovce, které nechtějí nad ničím přemýšlet, nic ovlivnit, jen stisknou čudlík a vypadne věc.

Normální člověk si aspoň nastaví, jak velké kafe chce a jak se mu má nemlet. Nemluvě o tom, že můžu mít doma hromadu různých káv a namíchat si, na jakou směsku mám chuť.

0/0
29.9.2009 9:28

iuos

hmm

další, co si spletl idnes se specializovaným serverem o kávě a honí si tu tričko

;-D

0/0
29.9.2009 11:28

Dzorc777

Re: hmm

A ty si honis prave ocas...

0/0
29.9.2009 12:28

Harpa-gon

Re: hmm

;-D K tématu nic moc. Mám už ale 5. stroj, teď Saeco za 7t. a je za jedna co se týče pěnyR^.

0/0
29.9.2009 15:01

iuos

hmm

nevšiml jsem si, že bych tě honil

0/0
29.9.2009 15:27

walker1234

Kávu často

Přístroj za 40k udělá preso za 3 Kč. Kávovar za 3k udělá preso za 8 Kč. Musím tedy vypít alespoň 7400 káv, aby se tato částka vyrovnala. To je 5 let x 4 kávy denně. Nehledě k tomu, že za 5 let je ten kávovar už pěkný dědeček.

0/0
29.9.2009 9:20

individual

Re: Kávu často

Tahle myšlenka by byla správná v tom případě, kdyby jinak byly ty dva kávovary ve všech ostatních ohledech naprosto shodné...

0/0
29.9.2009 9:37

individual

Vynikající káva z kávovaru za 3000 Kč?

No nevím, moje chuťové buňky to vnímaly jednoznačně opačně...

0/0
29.9.2009 8:34

wandering star

A co makyjáto?

0/0
29.9.2009 8:27

ramese

.

kávovar nemám žadnej a take ziju... ;-D

0/0
29.9.2009 7:36

starej pardal

Re: .

R^ presne!

tyhlety kavovary a prekapavace delaji z kafe pomeje - ovsem neudivuje me ze prasata si u toho pomlaskavaj :-)

0/0
29.9.2009 19:23

aryanboy

EAM3500 Magnifica

Mám už 2 roky De Longhi EAM3500 Magnifica a jsem naprosto spokojen. Mám nejvíc rák cappuccino, to tato mašinka zvládne jedním tlačítkem.

Jen se mi pro jednu nebo dvě kávy denně neosvědčilo dávat mléko do té speciální nádobky - přece je mu lepší dlouhodobě v tetrapacku v chladničce - pro cappuccino si vždy odliju trochu do skleničky, do níž pak dám nástavec, který se zasune volně kam patří, ale bez nádobky na mléko.

Jinak to samo upozorní na odvápnění, nebo že chybí voda nebo káva a nebo že je třeba vyčistit nádobku na použitou kávu.

Má to i šachtičku na nasypání mleté kávy, takže nejste odkázáni jen na zrnkovou.

Skvělý vynález. R^

0/0
29.9.2009 6:39

Soami

Re: EAM3500 Magnifica

Popisované funkce jsou běžné pro všechny aut. kávovary. Kromě mléka...

Jinka znám lidi, co utratí 20tis. za kávovar a pak si do toho kupují "D" standard.

0/0
29.9.2009 7:16

kolmanv

Re: EAM3500 Magnifica

Mám týden PrimaDonnu 6620 a zatím mám problémy s napěněním mléka. Někdy udělá pěnu jako hrom, jindy pěnu ani nemůžu najít :-) 

Můžu se zeptat jaké mléko používáte ? A jestli necháte kávovar nejdřív pořádně nahřát a pak si cappucino nebo latté uděláte ?

Díky

0/0
29.9.2009 8:33

individual

Re: EAM3500 Magnifica

My kupujeme polotučné Bio Olma v plastových 1l lahvích. Pěna je vždy stejná a náš kávovar (a předpokládám, že i všechny ostatní) nedovolí kávu udělat, dokud není nahřátý na provozní teplotu.

0/0
29.9.2009 8:37

s(h)arka

Re: EAM3500 Magnifica

ARO mlíko z Makra...poradil mi to náš barman...a zatím ani jednou nezklamalo...

0/0
2.10.2009 9:28







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.