- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To jenom prádelnu mám větší
..tak tenhle návrh majitelům fakt nezávidím. První problém vidím ve špatně setavené kuchyňské lince - mermomocí za každou cenu se někdo snažil aby byla digestoř uprostřed, ale zapomněl při tom na postraní části. Dřez navíc není předpisových 60cm od varné desky. Doporučovala bych 1) kuchyňskou linku přeskládat - náklady minimální, maximálně nová pracovní deska (odhad cca 5-7000). 2) určitě bych nedávala do takového prostoru kulatý stůl - zabírá moc místa a efekt žádný. Takže stůl 75-80/115-120 s možností rozložení 3) co se týká sedací soupravy - volila bych zásadně rozkládací - cena kolem 30000 beru-li v úvahu kvalitnější.
4) do niky vedle dveří na balkon si to říká o police a vzhledem k rozměru by se tam daly použít i horizontální skřínky do kuchyně z Ikey - dvířka se dají přizpůsobit podle zvoleného interiéru obytné části. Zasadit tam pracovní desku by pak také šlo a vznikne sice malý, ale může být i elegantní pracovní prostor cena cca 7000,- + 3000 za křesílko. 5) konferenční stolek - to bych se asi rozšoupla - něco designově pěkného tak kolem 8-10000,- 6) křeslo nebo taburet - to bude záležet na sedací soupravě. Navíc křesílko máme u pracovního stolu - vybere-li se "šikovné" může sloužit jak kpráci, tak na sezení u TV 7) Ostatní nábytek - tj. nějaká skřínka pod TV, police, knihovna - dá se pořídit za rozumný peníz 10-12000. Pak už zbývá jen vymalovat a doplnit doplňky a osvětlovacími tělesy. Určitě ne těmi z nabídky paní Mlejnkové.... a doporučuji pod konferák nějaký kobereček a ať ladí s výmalbou stěn. Suma sumárum jsme včetně židlí na 100litrech...
"Gratuluju" lidem, kteri se musi poradit s "bytovym architektem" o tom, jak zaridit byt, aby se jim tam libilo
Všichni kamarádi, co podědili po babičkách 1+1 nebo se na nějaké to 1+1 zmohli sami, šoupli linku do obýváku, aby měli alespoň malou ložničku. Myslím, že velká část lidí chce samostatnou kuchyň, ale metry nejsou, takže ty kk jsou taková z nouze cnost.
Mě vždycky pobaví, když lidi nadávají na paneláky, že tam jsou mrňavé pokojíčky. Nicméně většina vnitřních příček není nosná, takže jim nic nebrání probořit si pokoje navzájem a mít konečně te prostor...
a navíc v novostavbách se mohou najít ložničky ménší než 10 metrů. Já kk také beru jako únosné do malých bytů pro 1-2 osoby a pokud možno ne hned na ráně. Jak jsem už uváděla, mne nejvíce štve, že v novostavbách není výběr a to kk vnucují. Dále si myslím, že mnoho lidí co to má a moc si to chválí, to činí jen proto, aby si nehaněli své vlastní. Navíc člověk je jedinec přizpůsobivý a zvykne si. Do dneška si pamatuji, jak jsem byla v úplné eforii, když jsem poprvé vkročila do současného bytu, se samostatnou kuchyní 12.5 metrů. Sice z pěkného bytu, ale z předělaného na 4+ kk , aby, když jsem se vdala, se umístily dvě rodiny. Původní kuchyň byla obytná, téměř 19 metrů, kde byl pohodlně šicí stroj, kanapíčko...
Podla ma to vsetky mozne neduhy, ktore moze mat:
1) prilis vela kombinacii roznych druhov materialov a farieb - drevo, sklo, plast, latka (svetla, zelena) - uplna katastrofa
2) na minimalny priestor su dva kruhove stoly prilis - kruhovy stol je najmenej prakticky - zabera vela miesta, poskytuje minimum priestoru pre ludi, co pri nom sedia
Navyse, vsetky navrhy, ktore som kedy videla v bydleni na idnes a pochadzali z pera arkchitektov, mi pridu umelohmotne. Chapem, ze byt robia doplnky, ale aj tak. Je to vsetko cez kopirak.
To by mě zajímalo jestli je někdo opravdu tak "divný" že do něčeho takového jde. Vždyť má člověk okamžitě všecko načichlé - a to nemluvím o nějakých extra aromatických jídlech ala klasicky uváděné syrečky, nebo třeba smažené kdy prostě cítíte ten olej v pokoji i o půl hodiny později i když máte otevřenou ventilačku... ale ony jsou cítit i těstoviny, jakékoli pečené maso, i ovoce je cítit... představa že si tímhle nechám načichnout obývák to bych se osypal.
Nejhorší ovšem na tom je, že teď se v novostavbách nic jiného prakticky nenabízí, a to i v tyv. rezidenčních projektech, kdy jsou schopni udělat 7+kk a tu vlastně kuchyň mít třeba 60 metrů, v bytech za několik desítek milionů.
Mělo by se stavět tak, aby byl výběr, a ne vnucovat člověku vaření vedle piána či knihovny a rozumně se to předělat nená.
V ukázaném bytě to je alespoň za rohem, ale často vidíte situaci, kdy byste měl třeba návštěvu uvést aprvní o co téměř zakopne je kuchyňská linka.
... opakující se dva děje. Od soboty do čtvrka přetrvává a sílí pocit očekávání a v pátek se vykachní pocit zklamání.
Co je to dneska za lidi, když si ani sami neumí rozhodnout, kam dát stůl, kam sedačku a kam poličky. Hlavně, že ví, koho volit.
...já mám byt od komančů a do opravdové samostatné kuchyně mi chybí cca 2 metry zdi.
Kamarád má také 3 + kk, ale v jeho případě je to kuchyňská linka pověšená na zdi obýváku...