Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Domácí pekárna: jak vybrat tu nejlepší

Každý to zná. Koupí nového domácího pomocníka, za čas ale opadne první nadšení a přístroj putuje do zásuvky. Podle prvních zkušeností majitelů domácích pekáren jim tento smutný osud nehrozí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

anahareo

Pekárny jsou super!

segra si tedka jednu koupila, nevím přesne jaká je to značka ale je uplně spokojená a ten chleba z toho- mnam.uplne super..a vydrží strasne dlouho mekký oproti tem kupovaným.ale já rači rohlíky nebo jiné pečivo než chleba:) jinak mám super tip na stránky kde je strasne moc spotřebičů ale nejen to, najdete tam nábytek, elektro, oblečení, kosmetiku, na co si jen vzpomenete...

!!!

http://www.monitor.cz/domaci-spotrebice-kuchynske--sixD80-srovnani-cen.html

0/0
28.8.2008 16:28

belgian chocolate,

já žádnou pekárnu nepotřebuji

dělám si vlastní těsto, promísím kopistem, bochníky dávám do ošatek a sázím do roztopené pece

0/0
7.4.2008 23:07

belgian chocolate

hm, to máš dobrý

0/0
9.4.2008 17:41

yaack

dejte sem ip adresy..

Podle mě sem píše spoustu článků jeden nebo dva lidi, kteří ten krám prodávají. Dejte sem i třeba jen částečný ip adresy přispěvatelů, ať je to jasný.

0/0
6.4.2008 23:31

paskudilek

Re: dejte sem ip adresy..

R^R^

0/0
7.4.2008 8:30

Cenzor nevhodně zapáchá

Velice trapná recyklace, ovšem na ýŽumpě běžná
Totéž na ýŽumpa technet!!!!!!
0/0
5.4.2008 20:18

NoName1978

To je/neni tema pro bydleni

Nechapu proc sem cpou takovej clanek. To patri spis do technetu, kde taky tohle tema nedavno bylo a diskuse tam byla hodne obsahla. Je hloupe to tema psat o par mesicu jinde znova. ;-O

0/0
5.4.2008 17:56

Lanta2004

Doma chléb v pekárně pečeme

.. a to hned z několika důvodů.Za A je chléb vždy čerstvý a krásně voní/chutná,za B víme jaké suroviny do něj dáváme(v obchodě to nevíte nikdy),za C můžeme dělat defacto každý den jiný(tmavý,světlý,s rúzným kořením či různými přísadami - v obchodě takový výběr není téměř nikdy a když už tak jen ve velkých marketech,kam ráno pro čerstvý chléb opravdu nejezdíme) no a za D je to opravdu i ta cena.Vyjde to prostě levněji;-)R^

0/0
5.4.2008 15:01

saho1

Re: Doma chléb v pekárně pečeme

Plně s vámi souhlasím Lanta2004.Vím co si do pekárny nasypu a není nadto cítit vůni právě upečeného domácího chleba.Kdo to nezažil, neví o čem hovoří.;-D

0/0
5.4.2008 15:09

starej pardal

Re: Doma chléb v pekárně pečeme

radsi poradnej chleba od profesionala nez nejakou smazku ze sajrajtu z pytliku s kvasnicema misto kvasku... ty asi budes "gurman"... ;-DRv

0/0
5.4.2008 18:52

useknutahlava

Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

přesto domácí chléb vykynutý pomocí kvasnic chutná daleko lépe než jakýkoliv chléb, který je možno koupit v supermarketech jako Albert, Tesco, ...

0/0
5.4.2008 19:19

vodic

Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

Ty ses mi teda odbornik. Pect domaci chleba ze smesi je hloupost. Vyjde to draz a clovek si to nemuze namichat podle chuti. Nikdy navic nevis co do toho vyrobce dal. Takze zadne peceni z pytliku.

A kvasek se da doma pripravit uplne bez problemu. A navic mas jistotu, ze v nem neni pul roku plesnivy chleba. Tuhle jistotu u "profesionala" nikdy nemas. Nehlede na to, ze v pekarne ti nikdy neupecou presne ten chleba, na ktery mas prave chut.

0/0
5.4.2008 19:54

starej pardal

Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

jo tak to jo, jestli si doma pripravujes kvasek, nechavas ho kvasit za peci a porad ho hlidas, nemluve vo tom smradu, tak to pardon...;-D

spis mam ale dojem ze nevis o cem placas ;-D;-D;-D zase ale vis na kterej chleba mas presne chut, to je zivotni terno R^

0/0
6.4.2008 6:20

Kurt21

Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

No to víš. Podle toho, co tu píšeš mj. o kvásku se taky hned pozná, že jsme narazili na odborníka. ;-D;-D;-D

0/0
6.4.2008 8:32

starej pardal

Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

zapomnel sis prendat nick ;-D;-D;-D

0/0
6.4.2008 11:27

saho1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

No starej pardale, je vidět, že jsi odborník na kvasek.Já si jej dělám doma a nic mi nesmrdí a mám ho doma na lince.Kvaskový chleba nemá chybu.Je vidět, že jsi ještě kvaskový chleba z domácí pekárny nezkusil. Myslím si že jsi nezkusil žáden chleba z domácí pekárny,jen kritizuješ a nevíš co plácáš.Rv

0/0
6.4.2008 16:28

Kurt21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

Chybí ti tam slovo - on je totiž odborník NEJEN na kvásek. On je odborník na všechno. Znáš ty, co sedí v hospodě a nad půlitrem nadávají na všechno a na všechny? Tak tenhle to dělá doma a nad klávesnicí. ;-)

0/0
6.4.2008 17:36

starej pardal

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

jak si hezky prizvukujete... je vas tady najednou dvacet novacku a vsichni vedi kdo jsem a snazej se mi vnutit domaci pekarnu (tu posledni zena nekomu venovala, pac ten kram akorat zabiral misto) ;-D;-D;-D ze vy se tim vsichni (teda vsechny vase pomnozeny osobnosti) zivite ? ;-D;-D;-D

0/0
6.4.2008 19:16

IfčaX

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

Koukám, nejlepší obrana je útok... od člověka, co přispívá pod všemožnými, mužskými i ženskými nicky ten útok na téma "pomnožených osobností" teda sedí... Jo, ty zveřejněné IP adresy, které někdo navrhoval výše, by ukázaly leccos zajímavého... :-)

0/0
7.4.2008 10:29

saho1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doma chléb v pekárně pečeme

No vůbec bych se nedivil, kdyby jste někomu darovali i sporák.Taky vám asi zabírá v kuchyni místo. A pokud se tvá žena nenaučila pést v pekárně i když je to velice snadné když jsem se to naučil i já, tak se nedivím tvým příspěvkům. Tady ti nikdo nic nevnucuje, je to pouze reakce na tvé kritické hodnocení pekárny, jelikož se tvá manželka nenaučila v ní pést domácí chleba.A pokud bys měl zájem můžu ti jeden prodat a jen za 10,-kč, ale to ty asi nechceš, ty si raději koupíš v Lídlu balený v igelitu za 30,-kč, k tomuto chlebu od profesionála máš přece důvěru a ne od toho co si doma upečeš, ten kupovaný ti aspoň vydrží, kdežto ten domácí né(jelikož se hned sní...);-D;-D;-D

0/0
7.4.2008 13:10

belgian chocolate

ale božíčku

to musí být roztomiloučké

0/0
6.4.2008 17:10

medick

paneboze, uz zase?

zase PR? zase se neprodava? nebo to je cesta idnes ke zdrave vyzive? ty ingredience v pytliku z Tesca jsou mnohem zdravejsi nez chleba z pekarny? a taky v tom varite i dzem, kolac, babovku, atd? a taky je mnohem mnohem krupavejsi? a naklady mate minimalni? no bomba, uzijte si to. Podivejte se kolik domacich pekaren maji v Tescu na infopultiku k reklamaci R^R^R^

0/0
5.4.2008 11:09

Elvie

Pekárna

Tenhle článek už tu kdysi byl :-/ ale dobrá... Je to výborná věc, mám bezlepkovou dietu, chleba mi dva roky pekla moje mamka v el. troubě, nebo  jsem si kupovala 400g chleba narvaný É-čkama ve zdravé výživě za nekřesťanskou cenu. Nyní nechápu, proč jsem si pekárnu nekoupila dřív. Vše k pekárnám vč. receptů a zkušeností uživatelů k jednotlivým značkám je skvěle popsáno na www.vareni.dama.cz;-)

0/0
5.4.2008 7:30

Soami

Výhoda?

Nevím, kde přišli na tu desetikorunu. Při životnosti 5 let a použití 2xtýdně dělá jen amortizace těch 10Kč/dávku. A to nepočítám energii a materiál. Argument ceny bych tedy nevizdvihoval. Určitě je to přínosné pro bezlepkovou dietu a pro vůni čestvého. Pro toho, kdo má "za rohem" pekárnu, jsou to vyhozené peníze.

0/0
5.4.2008 6:54

IfčaX

Re: Výhoda?

Ovšem to použití bývá o hodně častější než dvakrát týdně... A i kdyby jen dvakrát - ten propočet odpovídá nejdražším typům, cena běžného modelu je zhruba třetinová...

Ale celkem s tím souhlasím, že mít za rohem pekárnu s rozumnou otvírací dobou a sortimentem, pak domácí pekárna nemá extra význam. (Ale s tou otvírací dobou bývá většinou právě problém...)

0/0
5.4.2008 10:29

volic_plukovnik

Re: Výhoda?

Jenže sehnat tak dobrý chlép jako je ten z pekárny, kam si můžu dát libovolné přísady, je kumšt.

0/0
5.4.2008 10:38

Mat_Hawk

Re: Výhoda?

na druhé straně, bydlíte-li (nebo máte-li chatu) někde na vesnici, kde je to do obchodu 5 km, tak takovou - i obyčejnou - pekárničku, ze které na vás v sobotu ráno vybafne čerstvě upečené cokoliv, celkem oceníte.

0/0
5.4.2008 11:10

saho1

Re: Výhoda?

Já jsem si koupil Panasonic v říjnu 05 a od té doby jsem chleba koupil snad 2x a to mám obchod 50 m od baráku.Je pravda, že náklady na jeden kilový chleba vyjdou na cca 10 kč.Mám to spočítané.A příprava kynutého těsta v pekárně nemá chybu. Teď co jsem se naučil péct kváskový hleba, jiný nepeču, nemá chybu.Je stejný jako z obchodu.A dávat v obchodě 25-30 kč za jeden kilový chleba teda nemusím.Taky jsou dobré chleby z hotových směsí jako celozrnný a žitný.Pro mne je pekárna jednoznačně výhoda.A to že je v Tescu plno reklamaci na pekárny? Bodejď né, když stojí 900,-kč.A pokud jsem četl na diskuzi o pekárnách tak ty dražší vydrží i 10 let.Ale každý má na to svůj názor.R^

0/0
5.4.2008 15:06

Kurt21

Re: Re: Výhoda?

...který se liší podle toho, zda doma pekárnu má, či nemá.

0/0
5.4.2008 16:22

saho1

Re: Re: Re: Výhoda?

Asi tak nějak.R^

0/0
6.4.2008 16:30

starej pardal

Re: Re: Re: Re: Výhoda?

ani tak nejak ne ;-D prvni ten srot jsem koupil sam, druhej si koupila zena sama ... prvni jsem vyhodil kdyz zacal bejt volezlej teflon, asi tak po deseti chlebech... zena porad tvrdila ze jsem koupil spatne... ;-D sehnala si jinou, upekla v ni tri chleby a zjistila, ze je to nechutna matlanina... voni totiz ty bananovo-pomerancovo-marjankovy smazky pomerne rychle omrzej... a clovek maze do poradny pekarny pro poradnej chleba... jiste, na chalupu jako delany, ale jeno z nouze a vsichni se osklibaj... Rv

0/0
6.4.2008 19:20

Paparazzit

Re: Re: Re: Re: Re: Výhoda?

8-o8-o8-oto nebude pekárnou ta nechutná matlanina,ale tvojí drahou polovičkou,vlastním pekárnu eta již čtyři roky,a pořád peče výbornej chleba...

nákupy spotřebního zboží u rejžožroutů se prostě nevyplácí...

0/0
6.4.2008 21:19

volic_plukovnik

Re: Re: Re: Re: Re: Výhoda?

Naši dostali pekárnu na loňské Vánoce a od té doby koupili chleba v obchodě asi 5x. Žádný teflon se neloupe a chleba je nesrovnatelný s většinou těch, co se dají koupit na krámě, dnes jsem ho měl na večeři :-P

0/0
6.4.2008 21:36

IfčaX

Re: Re: Re: Re: Re: Výhoda?

No, to se nedivím... banánovo-pomerančovo-marjánkový smažky by se omrzely každému... Proč jste, proboha, nezkusili, v tom péct chleba????

0/0
7.4.2008 10:26

Chlorofil

Náklady

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli do ceny zahrnujete i spotřebu elektrické energie. Pekárnu doma mám, náklady na jedno pečení jsem ještě neměřil, ale přijde mi, že ta pec spálí hodně elektriky. Každopádně čerstvý voňavý chleba po ránu je super věc! R^

0/0
7.4.2008 10:17

saho1

Re: Náklady

Chrolofil: pekárna ti nejde celou dobu co spustíš program.Jen pokud se točí metly a potom při pečení.Někteří lidi to měřili a vyšlo jim, že pekárna spálila proud tak za 1.30,-kč. ;-)

0/0
7.4.2008 13:16

saho1

Re: Náklady

Chlorofile, přečti si tento článek:

http://www.sweb.cz/hafca.h/main/postrehy.htm

0/0
7.4.2008 13:29

saho1

Re: Náklady

A dále jsem narazil na internetu na tento příspěvek:

Na stránkách o pekárnách ( www.pekarny.unas.cz ) je napsáno toto: Při použití digitálního časového spínače se zásuvkou jsem měřila program Základní, velikost II, střední kůrka. Je to program, který se nastaví automaticky při zapnutí pekárny do sítě. Program trvá 3:30 hod. (u pekárny ETA) Naměřila jsem, že pekárna el. energii spotřebovává jen 55 minut a to je 0,4kW. Z toho vychází, že náklady na upečení jednoho chleba jsou asi 1,70Kč. Takže nejdražší na celém pečení chleba jsou suroviny, které do pekárny dáte.

0/0
7.4.2008 13:31

Chlorofil

Re: Re: Náklady

Děkuju za odpovědi :-) Jinak já mám Moulinex, ten co je v článku na obrázku, ale spotřeby budou asi u většiny pekáren podobné. Hodně úspěchů v pečení R^

0/0
7.4.2008 22:47

useknutahlava

Re: Výhoda?

dále je potřeba započítat, co si kdo peče za chléb. takový celozrnný chléb zasytí mnohonásobně více než obyčejný chléb z obchodu.

0/0
5.4.2008 19:22

starej pardal

Re: Re: Výhoda?

jisty, syty to vono je ;-D akorat zrat se to neda ;-D;-D;-DR^

0/0
6.4.2008 19:21







Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.