náhledy
Pražské Vokovice získaly novou čokolatérii. Proměny původních potravin na podnik s čokoládou se ujal architekt Jan Bek.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Nejvýraznějším prvkem jsou dvě výlohy s antracitovými rámy a posuvnými výplněmi, díky nim se vnitřní a venkovní prostor jednoduše propojí. Do budoucna se počítá i s předzahrádkou.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Prostor bývalých potravin bylo třeba rekolaudovat. Celková rozloha je 83,7 metru čtverečních. Hlavní místnost má 66,7 metru čtverečních.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Bylo nutné opticky snížit výšku stropu a vytvořit prostor pro vedení vzduchotechniky a dalších instalací, včetně odhlučnění.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Architekt měl při navrhování volnou ruku. Majitel pouze požadoval vytvoření posezení nad průduchy ze sklepa, které ústily těsně u výloh. Zároveň bylo třeba zakrýt koncové jednotky vzduchotechniky.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Jan Bek navrhl kolem výloh velkorysé obvodové rámy s poličkami na knihy a s prostorem pro sezení, které vše elegantně zakryly.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Motiv rámu se v prostoru opakuje na cihlové zdi v podobě polic, v ostění dveří do zázemí a v černých křídových tabulích.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Hlavní barevnou kombinací je bílá ve spojení s dubem doplněná o různé tóny hnědé, které odkazují na čokoládu. Lze je nalézt na stěně, křeslech a deskách stolů.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Na centrálním pultu je olejovaná dubová dýha. Ze stejného materiálu jsou i jídelní i barové židle.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Na podlaze je vysoce odolný vinyl v nenápadném dřevěném dekoru, který pomáhá vyniknout dubovým židlím a dalším prvkům mobiliáře.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz
Dalším výrazným prvkem interiéru jsou světla z hrnků, vytvořená na zakázku designérem Matějem Ryantem.
Autor: Daniel Čáha, bekarch.cz