Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Byt spojili s půdou

  10:58aktualizováno  10:58
Původním záměrem vlastně nebyla rekonstrukce samotného bytu 2+1, ale pouze jeho rozšíření do půdních prostor - tedy vytvoření mezonetového bytu. Bohužel, hned na počátku stavby se ukázalo, že budou nutné i některé stavební zásahy do stávajícího bytu. Bylo třeba vyměnit celou elektroinstalaci a rozvody topení kvůli napojení půdního prostoru.
Byt spojili s půdou

Byt spojili s půdou | foto: Jakub Ženka

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce prosince na e-mail svůj příspěvek na téma - Rekonstrukce starého bytu v činžáku.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

HLASOVÁNÍ O
NEJ... PODLAHU!

Ale po odstranění stropního panelu kvůli schodišti (viz.foto) bylo jasné, že je třeba rozsáhlejší rekonstrukce i "spodní části bytu.

Došlo tedy k vyměnění oken a parapetů, všude byly položeny nové podlahy, v celém bytě nové omítky. Největšími změnami prošla samozřejmě kuchyň a koupelna.

Mezi odděleným záchodem a koupelnou byla vybourána příčka a tak vznikla prostornější koupelna s dostatkem světla a odvětrávání. V kuchyni zbyly z původního stavu snad jen obvodové zdi.

Největším problémem celé rekonstrukce byla všudypřítomná plíseň na zdech a dosti velká nerovnost podlah a zdí. 

Autor:



Nejčtenější

Padesát let bydlí v jednom domě. Čtvrtá rekonstrukce stála 10 milionů

Dům prošel postupně několika rekonstrukcemi. Za poslední čtvrtou proměnou stojí...

Miloš Drapač se v malém dělnickém domku na Náchodsku narodil a dosud v něm žije. Dům prošel postupně třemi...

Z bývalého zámku Schwarzenbergů budou byty. Památkáři se dohodli

Vizualizace: dvůr získá uvnitř parkovou úpravu, vrátí se do něj i kašna s vodou.

V Praze je spousta vhodných pozemků pro bytovou výstavbu, a to nikoli jen zelených ploch či parkovišť. Ty některé...



Oceněná kuchyň, z níž sálá pohoda francouzského venkova

Bílá barva vyšla majitelům jako jednoznačně nejlepší řešení, je nadčasová.

V interiéru nového rodinného domu kousek od Nitry se mladému páru podařilo vytvořit velmi příjemnou atmosféru. Z jejich...

Z uličního „trpaslíka“ vznikl moderní dům, který oživila žlutá barva

Okno ve štítové stěně sousedního objektu muselo být zachováno, proto nebylo...

Dům se špatnou dispozicí i špatným stavem konstrukcí a nedostatkem obytného prostoru či dvojgaráž na zahradě, kam se...

Lubor s Helenou si navrhli bungalov, sedlovou střechu nařídili úředníci

Obě křídla domu se zřetelně odlišují různými materiály a barvou fasády,...

Lubor s Helenou se po prozkoumání cen bytů a starších domů v Praze a okolí rozhodli, že bude nejlepší postavit si...

Další z rubriky

Žili skromně, spořili a přemýšleli. Nyní mají za Prahou senzační dům

Na útulnou krytou terasu zasvítí letní slunce až po třetí hodině. Do té doby je...

Nejdřív koupili parcelu, pak si na ní postavili zahradní domek velký 32 metrů čtverečních, dva roky v něm žili, spořili...

Bytový dům nemá SVJ, proplacení výměny oken si část majitelů vydupala

1

Bydlím v domě se čtyřmi byty. Na opravy si šetříme na účtu vedeném pod mým jménem, SVJ nemáme. Tři byty vyměnily stará...

Představy mladých o bydlení: záclony nemusí, zato obchod v domě ano

Takto si představují mladí ideální bydlení: záclony nejsou potřeba, kolo jako...

Za našich mladých let tohle nebývalo! Tak tuto větu lze slyšet často. Je pravdivá, zejména generace takzvaných...



Najdete na iDNES.cz