Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Mladý pár si vybral designérku z pořadu Jak se staví sen. A nelitují

  1:00aktualizováno  1:00
Hledání většího bytu a stěhování z menšího ve Vršovicích odstartovalo až Evino těhotenství. To přimělo Evu a Jirku k intenzivnějšímu sledování nabídky developerských projektů. Netrvalo dlouho a nalezli svůj nový domov v Hodkovičkách. Návštěva byla fotografována pro časopis Bydlení.

Interiér doplňují Jirkovy fotografie, které si partneři vybrali. | foto: Jiří Ernest

Prioritou mladé dvojice byla klidná lokalita v příjemném prostředí. V tomto novém areálu pěti domů si majitelé prohlédli více bytů, ale právě zde se hned cítili jako doma. Je hodně světlý a dobře situovaný vůči světovým stranám.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Prostor devadesát metrů čtverečních řešený jako 4+1 se dvěma komorami a terasami 10 m2, sklepem a garážovým stáním se jevil jednoznačně perspektivní pro rodinu se dvěma dětmi, které plánují.

„Líbila se nám i dobrá dopravní obslužnost a blízkost školy. Je tady opravdu krásně, ticho a klid. Jsme tu jako na vesnici, přitom autobusovou zastávku máme téměř před domem,“ vysvětluje Jirka. Oba oceňují praktičnost, jednoduchost, funkčnost a preferují světlé barvy. Nepotrpí si na žádné zdobné detaily.

Takto znělo i zadání pro designérku Martinu Pištělákovou, kterou pro zvelebení bytu přizvali. Její práci sledovali na Facebooku i v pořadu Jak se staví sen. Líbilo se jim, co dělá, jak je akční a také zapálená pro věc. Nejprve plánovali jen konzultaci, ale došlo na víc. „Ušetřila nám spoustu času a rozhodně vše udělala lépe, než bychom kdy dokázali my,“ pochvaluje si Eva.

Krok za krokem

Fotogalerie

Partneři nejprve zrealizovali obývací pokoj s kuchyní a pak se rozhodli s pomocí designérky upravit celý byt. Termín porodu se však nezadržitelně blížil a bylo třeba se stěhovat. Protože se práce místy vlekla, pracovnu, komoru a dětský pokoj odložili na později.

Do nového domova se nakonec mladý pár přestěhoval čtyři dny před porodem. Dispozičně sice interiér neměnili, ale bylo třeba předělat elektřinu. Toužili po dostatku úložných prostorů, velké pracovní a odkládací ploše v kuchyni a Eva snila o barovém pultu s židlemi.

Na podnět Martiny je interiér zajímavě doplněný fotografiemi Jirky, které si partneři sami zvolili. Fotografie natištěná na sklo vyplňuje zadní stěnu kuchyňské sestavy nábytku, zdobí stěnu jako obrazy a tvoří i posuvnou součást nábytkové stěny v obývacím pokoji.

Může se hodit

Maly haj

Malý Háj - moderní novostavba od společnosti Finep na Praze 10.

Více bytů k prodeji na Reality.iDNES.cz.

„Kuchyňská linka je skvěle vymyšlena. Můžeme využít každičký kousek prostoru i ten, který bychom jinak považovali za zcela nefunkční,“ sděluje Eva a ukazuje rafinovaná řešení. „Velmi praktická a příjemná jsou svítidla, která můžeme ovládat stmívači.“

Ložnici řešili až v druhé etapě a přáli si, aby ladila s celkovým konceptem bytu. S ohledem na Jirkovu výšku pořídili lůžko větších rozměrů. „Prvně v životě mám zcela odpovídající postel,“ libuje si Jirka a těší se na pracovnu, kam plánuje umístit svoji sbírku starých map. „Žije se nám tady opravdu krásně a jsme moc spokojení,“ tvrdí šťastný pár svorně.

Kuchyň zhotovená podle návrhu designérky Martiny Pištělákové je vybavena...

Kuchyň zhotovená podle návrhu designérky Martiny Pištělákové je vybavena vestavnými spotřebiči v bílé barvě. Trouba je součástí velkého barového pultu. Chladnička je však umístěna v přiléhající komoře, kterou si majitelé velmi pochvalují.

Slovo autorek

Ing. arch. Martina Bartalošová a Martina Pištěláková

Svoji práci máme rády, děláme ji upřímně, čestně a srdcem. Nemáme svůj vyhraněný styl, snažíme se ho najít u každého našeho klienta a navrhnout interiéry tak, aby byly vkusné, stylové a správně řešené. Naše práce nekončí jen u návrhů interiérů, ale provázíme celým průběhem proměny až po zdárnou realizaci. Jsme a chceme být pro naše klienty „parťáky“, o které se mohou opřít.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Autor:



Nejčtenější

Za 45 dnů dokázali s chatrčí zázrak. Luxusní dvojvila je fenomenální

Dům stojí na jednom z ostrovů milionového moderního čínského města Čou-šan.

V čínském městě Čou-šan vyrostla během televizní show unikátní fotogenická vila. Architekt TianQi Guana z designérské a...

Zachránili zchátralý statek, který koupili kvůli třem dcerám a koním

Stylovou kuchyň osvětluje čtveřice oken. Zajímavým prvkem jsou zachovalé...

V době, kdy Hoffmeisterovi koupili zchátralý statek, nebyly v něm zavedeny voda, plyn ani kanalizace a rozvod elektřiny...



Nejlepší česká stavba je z větší části ukrytá pod zemí. Připomíná skály

Česká nominace do soutěže Mies van der Rohe Award 2017: Archeopark Pavlov...

Těžko budete hledat jinou tuzemskou stavbu, která získala tolik vítězství v architektonických soutěžích, a to v Česku i...

Postavili si bungalov. Typový dům skvěle vyladili do nejmenších detailů

Podle místních předpisů musí být v dané lokalitě pouze přízemní domy. Zástavba...

Rostislav s Petruší trénovali svoji fyzičku na schodišti do třetího patra bytového domu dlouhá léta, až jednou pohár...

Trápení s obývací kuchyní vyřešily březová překližka a 200 tisíc korun

Velkou změnou prošla kuchyňská linka. Z původní zůstala jen vestavěná trouba,...

Málo okázalý severský styl je stále oblíbený a dál vítězně táhne Evropou. Líbí se i Veronice a Viktorovi, kteří se...



Další z rubriky

Ze srubu je zlatý důl. Je to fešák, zahrál si ve filmu a vydělá miliony

V americkém Pioneertownu je na prodej vymazlený srub za 120 tisíc dolarů, v...

V americkém Pioneertownu je na prodej vymazlený srub za 120 tisíc dolarů srub, v přepočtu 2,6 milionu korun. Za tuto...

Postavili si bungalov. Typový dům skvěle vyladili do nejmenších detailů

Podle místních předpisů musí být v dané lokalitě pouze přízemní domy. Zástavba...

Rostislav s Petruší trénovali svoji fyzičku na schodišti do třetího patra bytového domu dlouhá léta, až jednou pohár...

Rekonstrukce bytu v činžovním domě si vyžádala půltunovou traverzu

Ze dvou pokojů vznikl pohodový obytný prostor s jasně definovanými zónami. Nové...

Tento byt se liší od většiny zrekonstruovaných interiérů. Nejde až tak o podobu, ale o přístup majitelů. Většinu věcí...



Najdete na iDNES.cz