Prkénko zkroucené horkem namočte na chvíli do vody, potom položte na rovnou plochu a zatěžkejte například velkým hrncem naplněným vodou. Prkénko se opět narovná.
2. USAZENINY V PŘEKAPÁVAČI NA KÁVU
Překapávač na kávu je potřeba čas od času vyčistit. Nejsou nutné drahé přípravky, stejnou službu vám prokáže octová voda v poměru tři díly vody a jeden díl octa, kterou necháte projít překapávačem. Ještě dvakrát nebo třikrát pak nechte prokapat čerstvou vodu, aby se ocet zcela vymyl.
3. HADR NA PODLAHU
Hadr na podlahu namočte před prvním použitím do vařící vody a nechte vychladnout. Zvýší se tak jeho savost.
4. HAVĚŤ VE SKŘÍNI
Proti hmyzu do vymytých zásuvek a přihrádek po několika měsících vždy nasypte novou várku čerstvých bobkových listů - listů vavřínu.
5. ČISTÁ KERAMICKÁ PLOTNA
Vychladlou plotnu sporáku ze sklokeramiky šetrně vyčistěte kůrou z půlky vymačkaného citronu, nechte nějaký čas působit a pak omyjte horkou vodou. Tímto způsobem můžete čistit i kuchyňské kachlíky.
6. SŮL PROTI ZÁPACHU SPÁLENINY
Přeteče-li vám mléko, nasypte na sporák sůl, která vsákne nepříjemný zápach.
7. ZÁPACH V MYČCE NA NÁDOBÍ
Při každém mytí vložte do košíku na příbory kůru z vymačkaného citronu - zamezíte tak vzniku zápachu.
Kuchyně s barovým pultem |