z knižní nabídky

-
Kuchyně, jak ji známe dnes, se objevila až ve dvacátých letech našeho století v USA, v Evropě pak ještě o několik desetiletí později. Její vývoj směřuje k jedinému: kuchyně se stává centrem bytu, kde se schází rodina a kam se zvou návštěvy. Zcela jiné požadavky na kuchyni pak mají v rodinách, kde se pouze vaří káva nebo peče zmražená pizza. Rady, jak si kuchyni v jednotlivých případech zařídit, nabízí publikace Lenky Lukavské a Jaroslava Harmáčka KUCHYNĚ (Grada Publishing, 1999). Autoři se snaží pomoci těm, kteří nevědí, jak kuchyni uspořádat, jaký zvolit materiál na nábytek i pracovní desku. Jedna kapitola je věnována výhodám a záporům vestavných spotřebičů. Pryč už jsou však doby, kdy dobrý nápad znamenal práci pro kutily. Mizející stolky, žaluzie šetřící místo, příborové zásuvky, úklidové skříně nebo zařízené spíže, které jsou v knize představeny, už totiž nabízejí sami výrobci kuchyní.

Doporučená cena publikace je 99 korun.