Kathryn Minchewová si postavila na zahradě za domem grilovací srub. | foto: Profimedia.cz

Na zahradě za domem si postavila dřevěnou chatku. Díky ní vydělává

  • 16
Kathryn Minchewová se stala známou díky oblíbené televizní show o vaření MasterChef, ve které postoupila do semifinále. Svou první restauraci otevřela netradičně na své zahradě v anglickém Gloucesteru. Stačil jí na to malý grilovací srub, tzv. finská kota.

Dvaatřicetiletá Minchewová se účastnila soutěže v roce 2008 a k venkovní kuchyni na zahradě za domem přidala i vaření ve svém obývacím pokoji. Vášnivá kuchařka se rozhodla pro stavbu dřevěné restaurace během výletu do Barcelony, kde několik podobných podniků navštívila.

Zahrada s finskou kotou

Hosté se mohou těšit na venkovské menu za 35 liber, v přepočtu 1 225 korun. Sedí se kolem otevřeného ohniště. K dispozici je šest dřevěných stolků, které dohromady tvoří pravidelný šestiúhelník. Kolem stolu se sedí na dřevěných lavicích pokrytých sobí kůží. Najednou se může najíst pouze šest návštěvníků. Všechny tři chody se konzumují mimo stůl.

Každý host vidí do kuchyně, vaří se přímo před jejich zraky, takže nic nelze ošidit. Tedy přesněji alespoň jedno jídlo se vaří přímo v dřevěné minirestauraci. „Mluvila jsem předem s městkou radou, abych se ujistila, že splňuji všechny předpisy pro veřejné stravování,“ přiznává Kathryn Minchewová pro britský list Daily Mail.

Výhodou malé dřevěné chatky je její útulnost, nenáročnost a autentičnost. Nepůsobí pompézně, ale ani příliš domácky. Spokojená majitelka otevřela podnik na zahradě koncem listopadu 2014 a hosté budou moci zajít vždy každý druhý pátek večer.