Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Rozšíření nové kuchyni prospělo

  23:35aktualizováno  23:35
Při rekonstrukci našeho rodinného domu došlo i na změnu kuchyně. Původní prostor 2,5x2,5 m byl nevyhovující, a tak byla kuchyň přístavbou rozšířena na 4x2,5 m se zkoseným oknem.

Článek je součástí rubriky
Nápady čtenářů.
Pošlete do konce června na e-mail svůj příspěvek na téma - kuchyně.
Třeba právě vy získáte 1000 nebo 500 korun!

Kuchyňské linky poptávané u dodavatelů byly vzhledem k atypickým tvarům neúměrně drahé, tak nezbylo, než linku vyrobit sami.

Navržené řešení bylo několikrát upravované a konzultované nad papírovým modelem až do stávající verze .

Prostor byl omezen tím, že v každé zdi je okno nebo dveře. Linka je tvořena dvěma částmi - varnou a přípravnou a druhou mycí a ukládací. Je vyrobena z lamina tl.18 buk a modrá.

Rozkreslené velikosti potřebných desek byly ve firmě nařezány, frekventované hrany olemovány hranou ABS (dvířka), ostatní hrany jsme nažehlili.

Volili jsme velkoprostorové šuplíkové úložné prostory na plnovýsuvech. Lednice a MW trouba jsou zabudovány ve skříňkách s větráním. Úchytky na čelech šuplíků a horních dvířkách jsou vyrobeny ručně z jasanových lišt 40x8.

Nesnadno přístupný kout byl osazen námi navrženým otočným policovým systémem, který na rozdíl od kupovaných drátěných má velmi vysokou únosnost a vzhledem k rozměrům  průměru 700 mm i velmi vysokou skladnost.

Tvoří jej středová tyč průměru 20 mm se třemi otočnými policemi na kuličkových ložiscích. Vyřezaná místa polic jsou opatřena čely navazujícími na čela šuplíků. V zavřené poloze jsou police zajištěny systémem ručně doma vyrobeným – kulička+pružina+ důlek.

Odsávač krbového tvaru je atypický vyrobený ze zbytků pracovní desky, dřevěných lišt a komín ze sádrokartonu.Ventilátor je využitý z původního odsavače.

Zalomená skříňka s varnou deskou a troubou narušuje strohost přímé linie přípravné části linky. Horní police zvětšují úložné prostory a opticky zvětšují kuchyň. Pod oknem je na konzolách upevněn lichoběžníkový stůl.

Nerezový sloup s policemi rovněž zvětšuje. Na podlaze je položena krytina v imitaci korek, strop je obložen polystyrénovými obklady. Celkové náklady na tuto linku bez elektropřístrojů byly 25 000,- Kč a 300 hod práce.

Náklady na výrobu kuchyňské linky byly celkem 25 000,- korun a 300 hodin práce.

Náklady na výrobu kuchyňské linky byly celkem 25 000,- korun a 300 hodin práce.

Náklady na výrobu kuchyňské linky byly celkem 25 000,- korun a 300 hodin práce.

Náklady na výrobu kuchyňské linky byly celkem 25 000,- korun a 300 hodin práce.

Náklady na výrobu kuchyňské linky byly celkem 25 000,- korun a 300 hodin práce.

Autor:




Nejčtenější

Velká koupelna si mohla dovolit i velkou vanu.
Majitelé měli v koupelně jasno: přáli si velkou vanu, ale také pisoár

Mladí manželé se dvěma dětmi si postavili dům v zahrádkářské oblasti s nádherným výhledem do lesa a úžasnou zahradou, kterou postupně dokončují. Poslední v...  celý článek

Zahradní výzdoba nemusí vždy znamenat tradiční květiny nebo keře...
Neobvyklá zahrada je plná robotů, mimozemšťanů i nahých figurín

Tak jako Karlův most patří k Praze, podobně neoddělitelnou součástí rodinných domů v Kalifornii jsou zelené plochy před budovami i za nimi. Nepodobají se sice...  celý článek

Nejznámější zakázku získal Pei v letech 1983 - 1989, rozšíření a modernizaci...
Geniální architekt Pei. Autor pařížské pyramidy slaví 100. narozeniny

Americký architekt čínského původu Ieoh Ming Pei oslavil 26. dubna 100. narozeniny. Pei patří mezi přední osobnosti svého oboru. V roce 1983 dostal Pritzkerovu...  celý článek

Dům stojí v romantickém prostředí oblíbeného britského národního parku Broads.
Pro štěstí dětí udělají všechno. Dcerám postavili luxusní letní sídlo

Manželé a architekti Patrick a Claire Michellovi postavili pro své dvě dcerky velkorysou vilu, která se zrcadlí ve vodní hladině. Výstavbě vysněného domu v...  celý článek

Rekonstrukce bytu v panelovém domě láká k mnoha změnám, vždy je však nutné...
Chtějí vybourat všechny příčky v bytě. Záleží však na statikovi

Mladý pár si koupil byt 3+1 v panelovém domě a chtěl by jej radikálně změnit, protože počítá s dětmi a současný stav nepovažuje za vhodný. Manželé jsou ochotni...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.