náhledy
Na rozdíl od nedalekého Staroměstského náměstí není Dlouhá turistickou oblastí. A na rozdíl od Pařížské není ulicí snobskou.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Ulice labužníků. Staroměstské náměstí na dohled, přesto se do Dlouhé nehrnou davy turistů. Oblíbili si ji Pražané, kteří se zájmem sledují, co nového se zde zase otevřelo.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Svůj podíl na rychlé proměně Dlouhé mají dvě kulinární pasáže, které vznikly na protilehlých koncích ulice.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Expanze. Dlouhá se rozrůstá i do okolních ulic: tržnice v Dlouhé 14 expandovala do Masné.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Lokál. Restaurace Lokál, to je jiskrná plzeň a hospodské hotovky a chuťovky včetně vyhlášených taliánů.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Pel-mel. Adresa Dlouhá 14 je vlastně takovým trhem pod střechou: najdete tu cokoliv od zeleniny po víno a lahůdky.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Všechno čerstvé. Kunratická stodola je ráj pro ty, kdo touží po čerstvých bylinkách, houbách, ovoci a zelenině.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Jako v Anglii. V první pražské Fish & Chips k rybě dostanete i klasické hráškové pyré či citronovou majonézu.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
La Bottega Bistroteka. K Riccardu Lucquemu se chodí jak na ranní kafe, tak na rychlé středomořské obědy.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Sisters. Chlebíčkárna Hanky Michopulu byla jedním z prvních podniků v Gurmet pasáži.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Naše maso. Maso z českých stračena z přeštických prasat tvoří osu nabídky řeznictví spojeného s bufetem.
Autor: Michal Sváček, MAFRA