Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Koupili nejošklivější byt, který našli. Po rekonstrukci nemá chybu

  1:00aktualizováno  1:00
Přes všechny problémy představují byty v panelových domech velkou šanci pro vytvoření pohodlného bydlení. Vlastně ani nevadí, když je byt v nevábném stavu, stejně jde většinou všechno pryč. To je i případ této rekonstrukce.

Spojením kuchyně a obývacího pokoje získal mladý pár vzdušný prostor. | foto: Archiv majitelů

Další příspěvek do soutěže o nejlepší rekonstrukci s dveřmi Sapeli přišel od čtenářky Heleny z Prahy 6:

Panelákový byt 3+1 jsme s přítelem koupili v létě 2014 a po vystěhování původního majitele, který v bytě bydlel s přítelkyní, malým dítětem a třemi vlčáky, jsme začali s kompletní rekonstrukcí.

Pohled z původního obývacího pokoje do kuchyně

Pohled z původního obývacího pokoje do kuchyně

I když jsme koupili v podstatě nejošklivější byt, který jsme při hledání viděli, tak jeho výhodou je velký balkon a hlavně to, že nemá žádné nosné příčky, proto po schválení statikem začala rekonstrukce bouráním ve velkém.

To, co se vybouralo, se však ve stejném množství, jen v „novém provedení“, navozilo zpět. A začalo se stavět. Na svém místě zůstaly pouze dva pokoje, ložnice a současný pokoj pro hosty neboli budoucí dětský pokoj. Zbourali jsme celou komoru, dále příčku mezi kuchyní a obývacím pokojem a také stěnu mezi ním a chodbou (koupelnou) a nově i záchodem.

Po bourání přišlo na řadu stavění nových příček, dále řezání děr pro nové kabely na elektřinu, což bylo velmi náročné. Zvládli jsme to však pouze s rodinou. Kvůli rovným stropům a ulehčení práce tahání přívodu elektřiny ke světlům jsme se rozhodli pro sádrokartonové stropy, které nám udělala šikovná firma od Klatov.

Fotogalerie

Na doporučení jsme pozvali také firmu na srovnání podlah a položení vinylu. Na radu kamarádky jsme se rozhodli pro dveře od firmy Sapeli, které nám dodal truhlář od Liberce, který nám vyrobil i celou kuchyň a tři vestavěné skříně.

Dveře ve shodném dekoru

V bytě máme čtvery klasické dveře a jedny posuvné do pouzdra. Šesté objednané byly vstupní dveře do bytu, všechny ve stejném designu. Nakonec jsme se kvůli odstínu rozhodli pro CPL strukturovaný dub, protože se nám líbil barevně víc než dubová dýha, která je trochu do žluta.

Dveře v bytě jsou prosklené (mléčné sklo) a bezfalcové (polodrážkové). Posuvné dveře mají takzvaný pomalý dojezd. Vstupní dveře a kování splňují třetí bezpečnostní třídu, jsou protipožární.

Velkou radost jsme měli z toho, když cena na faktuře byla nižší, než jsme čekali, protože firma Sapeli měla ten měsíc slevovou akci, navíc speciální kování na polodrážkové dveře bylo zdarma.

Do nevelkého prostoru je bílá barva ideální.

Do nevelkého prostoru je bílá barva ideální.

Vzhledem k financím, kdy jsme většinu vynaložili na koupi bytu, jsme si náš „nový byt“ naplánovali sami a hlavně s přispěním rodičů v něm udělali spoustu práce. Tímto jim i dalším, co nám pomáhali, moc děkujeme!

Zatím v bytě bydlíme necelý rok, moc se nám tu líbí a doufáme, že to tak i zůstane, pokud tedy nezměníme názor a nerozhodneme se třeba pro jinou barvu kuchyně nebo jiný odstín dveří.

Helena

Posuvné dveře do pouzdra byly kvůli úspoře místa použity mezi obývacím pokojem...

Posuvné dveře do pouzdra byly kvůli úspoře místa použity mezi obývacím pokojem a předsíní.

Nezvykle velký balkon představuje příjemný bonus.

Nezvykle velký balkon představuje příjemný bonus.

Více o soutěži s dveřmi Sapeli

Pokud jste se chtěli zúčastnit naší soutěže O nejlepší rekonstrukci bytu s dveřmi SAPELI, bylo nutné zaslat nejpozději do 31. ledna fotografie vašeho interiéru, nejlépe před a po skončení rekonstrukce, a to včetně textu vztahujícího se k rekonstrukci a jejímu průběhu.

Bylo třeba zdůvodnit, proč jste si zvolili dveře příslušné značky a jakou jste s nimi získali zkušenost. Do finále postoupí deset soutěžních příspěvků, které vybere odborná porota z publikovaných příspěvků na iDNES.cz v průběhu od 18. ledna do 29. února 2016.

V anketě od 1.3. do 7. 3. 2016 pak čtenáři iDNES.cz určí vítěze, tedy tři soutěžící s nejvyšším počtem získaných hlasů. Podmínkou účasti v soutěži je použití dveří Sapeli při rekonstrukci.

Vítěz získá poukaz na 25 000 Kč, druhé místo bude oceněno 15 000 Kč, třetí místo znamená výhru 10 000 Kč. Výhercům bude částka proplacena do 30. 4. 2016.

Soutěžní příspěvek měl obsahovat:

  • fotografie (minimálně 10 ks, nejlépe šířkových, dokumentující celý proces rekonstrukce, tedy stav před a po, případně jen výsledný stav, ve velikosti maximálně 1 Mb),
  • text s informacemi vztahujícími se k dané rekonstrukci, v rozsahu alespoň 30 řádek
    kontaktní údaje – jméno a adresu, telefon, e-mail
  • Vítěz získá poukaz na 25 000 Kč, druhé místo bude oceněno 15 000 Kč, třetí místo znamená výhru 10 000 Kč. Výhercům bude částka proplacena do 30. 4. 2016.

Více o podmínkách soutěže zde.

Upozornění: Příspěvky s nekvalitními fotografiemi či neúplnými podklady nemohou být zveřejněny, redakce si vyhrazuje i výběr příspěvků k zařazení.

Autoři:




Nejčtenější

Hned za vstupem je po pravé straně kuchyňská linka, vlevo šatní skříň, které...
Jak se žije v miniaturním bytě o velikosti vagonového kupé

Zařídit byt s plochou 16 metrů čtverečních pro dvě dospělé osoby byl doslova nadlidský úkol. Architekti se však tohoto úkolu zhostili se ctí.  celý článek

1
Věčně opilý soused je vulgární a vše mu vadí. Z bytu se mu line zápach

Bydlím v brněnském činžáku, do kterého se před rokem nastěhoval starší soused, který chodí domů opilý, je vulgární a vadí mu vše, co je umístěné na společné...  celý článek

Drobné detaily dokázaly interiéru vtisknout „ženský princip“.
Drobné detaily proměnily byt 3+kk přesně podle přání majitelky

Byt s dispozicí 3+kk v novostavbě developerského projektu s krásným výhledem na Prokopské údolí vnímala majitelka jako strohý, ale nechtěla jej zahltit...  celý článek

V obýváku zůstala zachovaná parketová podlaha, stačilo ji jen přebrousit a...
Byt pro rodiče, kterým se odstěhovaly děti: konečně mají pohodlí

Když se z bytu odstěhují dospělé děti, řada lidí se rozhodne pro totální rekonstrukci. Není divu, konečně si mohou dopřát bydlení pouze pro sebe, podle svých...  celý článek

Hotel Sook Station je otevřený od začátku léta. Noc za mřížemi vyjde pro...
Úzké cely, kovové mříže a palandy. Thajsko láká na zážitky z vězení

Tematický hostel Sook Station nabízí klientům pobyt ve vězení. Netradiční ubytování v thajském Bangkoku je vybavené úzkými celami, kovovými mřížemi a...  celý článek

Další z rubriky

Oblé stěny dýhované knihovny přidávají interiéru na útulnosti. Majitel chtěl...
Ve velkém bytě si mohli dovolit dvě ložnice i technickou koupelnu

Prostor s plochou 232 metrů čtverečních v bratislavském Starém Městě byl deset let neobývaný. Majitel se nakonec rozhodl pro zásadní rekonstrukci, a to přesto,...  celý článek

Největší pokoj v bytě slouží jako obývací zóna, jídelna, knihovna i domácí...
Proměna malého bytu 3+1 aneb když klient naslouchá architektovi

Byt 3+1 s plochou 68 metrů čtverečních v Ostravě se rozhodli majitelé zrekonstruovat tak, aby byl funkční, měl dostatek úložných prostor a do budoucna sloužil...  celý článek

Z obývací pokoje se vchází dvoukřídlými posuvnými dveřmi do oddělené kuchyně s...
Skvělá proměna. Vybydlený byt celý vymlátili, nový má koupelnu navíc

Nalézt eleganci a dávno ztracenou důstojnost v již značně opotřebovaném bytě není snadné. Architekti Jan Sedláček a Václav Navrátil ze studia SENAA to s...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.