Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Rekonstrukce kuchyně a obýváku přišla mladou dvojici na 250 tisíc

  1:00aktualizováno  1:00
Půl roku trvala rekonstrukce bytu v panelovém domě v Rakovníku. Mladý pár vzal totiž přestavbu "pěkně od podlahy". Měnila se dispozice jednotlivých místností, okna, upravovaly se podlahy, koupelna i toaleta.

Červená barva funguje jako příjemný akcent k šedé a hnědé. | foto: Tomáš Dittrich

"Od první chvíle jsme jako hlavní přednost bytu viděli výhled na celé město. Proto jsme se rozhodli spojit kuchyň s obývacím pokojem a balkonem, abychom se z výhledu mohli co nejvíce těšit," vysvětluje majitel Matěj.

Rekonstrukce bytu a zařizování kuchyně nebyly rozhodně jednoduché. Matěj a jeho přítelkyně jsou však spokojení, že se rozhodli pro integraci kuchyně do obytného interiéru. Mají tak šanci být co nejvíce spolu, protože v zaměstnání tráví hodně času a vídají se jen po večerech a o víkendech.

Původní obývací pokoj s kuchyňským koutem
Původní obývací pokoj s kuchyňským koutem

Původní obývací pokoj s kuchyňským koutem

Akcenty červené oživily šedou a hnědou

Nejdříve bylo nutné odstranit polopříčku mezi obývacím pokojem a kuchyní. Původní nepříjemně ostrou zelenou a oranžovou barvu mladý pár rychle zavrhl. Použil kombinaci červené, šedé a hnědé barvy.

Živou červenou barvu vyvážily přírodní odstíny kuchyně, nábytku a keramických obkladů. Po náročném výběru, kdy Matěj s Luckou oslovili několik kuchyňských studií, vyhrál nakonec nadčasový návrh kuchyně od architektky Simony Hubáčkové.

Fotogalerie

"Výrobu kuchyně jsme pak zadali Truhlářství Javůrek, na které jsme dostali dobré reference," říká Matěj.

Výrobce je nezklamal. Předností nové kuchyně se stala jak kvalita zpracování, tak použité materiály, praktické vybavení skříněk i posuvné systémy.

"Od samotného zaměření kuchyně až po finální úpravy jsme byli se spoluprací spokojeni. Architektka Hubáčková nám doporučila vhodné výšky pracovních ploch pro maximální pohodlí při práci a také další vychytávky, které teprve teď v praxi dokážu ocenit," dodává Matěj.

Sestava ve tvaru U usnadňuje majitelům práci v kuchyni.

Sestava ve tvaru U usnadňuje majitelům práci v kuchyni.

Řešení kuchyně ve tvaru U se osvědčilo, vše je hned po ruce. "Pracovní plocha je dostatečná a řazení jednotlivých zón či konkrétních skříněk a spotřebičů mi při vaření hodně pomáhá. Kdybych si měla kuchyni sestavit takhle sama, asi bych udělal pár kopanců, je to moje první kuchyň," dodává Lucka.

Elektrospotřebiče v nerezovém provedení (Whirlpool) se dobře doplňují s metalickým povrchem keramického obkladu Defile. Architektka Hubáčková s jeho pomocí elegantně vyřešila i plochu nad kuchyňskou linkou a podlahu v kuchyňské části.

Detail obkladu

Detail obkladu

Pod dřezem nechybí sorter na tříděný odpad.

Pod dřezem je sorter na tříděný odpad.

Ostatní zařízení bytu (sedačka, stěna a kuchyňský stůl) koupil mladý pár v Ikee. Volil je pro praktičnost a rozumnou cenu. Celá rekonstrukce tak včetně vybavení kuchyně přišla na 250 tisíc. Lucka s Matějem totiž do budoucna zvažují vlastní bydlení v rodinném domě. Letošní Vánoce však stráví ve svém prvním společném bytě.

Autoři:




Nejčtenější

Křehkost geometrické industriální stavbě dodávají subtilní prvky kovových...
Sedm rodin na 235 metrech čtverečních. V Japonsku žádný problém

Japonský hudebník Katsuhiro Honda získal starý dům ve městě Saitama na ostrově Honšú. S pomocí architektonického studia Eureka nemovitost přestavěl na moderní...  celý článek

Tenká dlažba se po pěti letech používání „loupe“ jako perník.
Kdo šetří na dlažbě do exteriéru, může se pěkně spálit. Podívejte se

Kupovat levné věci se nevyplácí, o tom se bohužel přesvědčil i čtenář Lubor. Se svým příběhem se tak alespoň přihlásil do naší soutěže Léto na nové terase či s...  celý článek

Kromě „hlavního“ domu si nechala rodina postavit i saunový domek a také dům pro...
Recept na stres z práce? Víkendový dům v lese s výhledem na jezero

Srubový dům si nechal postavit úspěšný helsinský manažer Tuomas na venkově, aby mohl se svoji rodinou trávit volné chvíle v přírodě. Pojal jej pouze jako druhé...  celý článek

Spirály. Dostatek světla, příjemné barvy a ladné křivky jsou potřeba v Nové...
Prozářená architektura. Most v poušti i ladné křivky psychiatrie

Světové stavby posledních let, které si nejlépe poradily se světlem a pohrály si s osvětlením. Většina z nich získala nominaci či zvítězila v prestižních...  celý článek

Dům s přilehlou garáží při pohledu z ulice. Okna nahoře patří třem ložnicím....
Postavili si moderní „perníkovou chaloupku“. Šindele nahradil hliník

Rodinnému domu opláštěnému hliníkovými šablonami přezdívají místní perníková chaloupka. Leží kousek od Brna, v malebné obci obklopené vinicemi. Majitelé v něm...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.