Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Z páchnoucí hospody je krásné bydlení. Nejnovější trend skvěle vydělává

  1:00aktualizováno  1:00
Hospoda The Red Lion v londýnské čtvrti Mayfair se z podniku s páchnoucím kobercem přeměnila na prvotřídní bydlení s pěti ložnicemi. Nedávno dům majitel prodal za 875 milionů korun. Hospoda zkrachovala v roce 2009 v době recese a nebyla jediná.

Hospoda The Red Lion v londýnské čtvrti Mayfair zavřela v roce 2009. | foto: Profimedia.cz

Může se hodit

Chystáte se také na rekonstrukci? Poptejte zdarma architekty, projektanty
nebo stavební firmy a řemeslníky z různých oborů na AAAPOPTÁVKA.CZ

Za posledních třicet let zkrachovalo v Británii 20 tisíc hospod. Z toho jen v Londýně muselo zavřít 3 200 podniků. Investoři nyní tyto nemovitosti na dobrých adresách přeměňují na superdrahé domy, píše britský list Daily Mail.

Ukázkovým příkladem je londýnská čtvrť Mayfair a její okolí. Zde bylo 36 zavřených hospod přeměněno na bydlení, nebo byty s podnikem v přízemí, jako například The Black Lion ve čtvrti Bayswater. Rozsáhlá nemovitost se zavřenou hospodou se prodala za 945 milionů korun. Majitele nyní čeká nákladná modernizace celého objektu.

Hospody se mění na byty

Ze zkrachovalých hospod se za poslední roky stal výnosný byznys. Nejlepší je starý dům předělat na byty. Stojí totiž většinou na dobrých adresách, kde je po bydlení velká poptávka. Majitelé podniků to již zjistili a snaží se investorům prodat dům co nejdráž.

V londýnské čtvrti West Brompton se z podniku Redcliffe Arms stal bytový dům o šesti luxusních apartmánech. Krásná historická budova na 268 Fulham Road prošla luxusní rekonstrukcí a nyní se pyšní naleštěnými podlahami a čistě bílými stěnami. Nemovitost vlastní společnost Linton Property Developments. Byty se prodávají od 34 milionů korun, nejdražší je za 103 milionů korun.

Podle údajů britské asociace pivnic a hospod (BBPA) je v současné době ve Velké Británii 49 433 hospod. V roce 2008 to bylo 54 818 a v roce 1982 dokonce 67 800 podniků.

Nejrychleji krachovaly hospody v roce 2009 v době ekonomické krize. Průběžně se zavíralo 52 podniků týdně. Důvodem jsou kromě globální recese také sociální změny ve společnosti, vyšší daně, zákaz kouření a levný alkohol v supermarketech.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.