Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Dům mají ve strmém svahu. Jediný vchod je ze střechy, kde i parkují

  1:00aktualizováno  1:00
V Los Angeles stojí dům s parkováním na střeše. Postavila jej kalifornská architektonická kancelář Anonymous Architects. Stavba ve strmém svahu byla dokončena v srpnu 2013.

Majitelé nezvyklého rodinného domu si pro svůj nový život vybrali velmi netradiční parcelu v oblasti Echo Park v Kalifornii. | foto: Steve King /Anonymous Architects Profimedia.cz

Majitelé rodinného domu si pro svůj nový život vybrali velmi netradiční parcelu v oblasti Echo Park v Kalifornii. Kvůli strmému terénu museli architekti z kanceláře Anonymous Architects dům zapustit do svahu a podepřít robustními betonovými sloupy.  

Dům v Los Angeles

Na garáž již ale nezbylo místo, a to byl problém. Místní zákony totiž nařizují, že každý nově postavený dům musí mít parkování minimálně pro dvě auta.

Jediné vhodné místo nabízela střecha. Ta se stala v tomto případě nejen parkovištěm, ale i hlavním vstupem do domu.

Na ni totiž vede z místní komunikace most, který je jediným přístupovým místem k domu. Střecha zároveň nabízí krásné výhledy na pohoří San Gabriel, které leží na severovýchodě Los Angeles.

Jednopodlažní dům nabízí kromě parkování na střeše také tři ložnice, dvě koupelny a obývací kuchyni. Součástí pokojů jsou i balkony. Parcela má rozlohu 130 metrů čtverečních.

Autor:




Nejčtenější

Dům stojí v romantickém prostředí oblíbeného britského národního parku Broads.
Pro štěstí dětí udělají všechno. Dcerám postavili luxusní letní sídlo

Manželé a architekti Patrick a Claire Michellovi postavili pro své dvě dcerky velkorysou vilu, která se zrcadlí ve vodní hladině. Výstavbě vysněného domu v...  celý článek

Plně vestavné myčky vypadají v kuchyni velmi dobře, ovládací panel je umístěný...
U vestavných myček pozor na výběr pantů. Co se vejde do maxi myčky

Řadu let se myčky dělily na samostatně stojící a vestavné, případně podstavné. Jenže to bylo v době, kdy standardní výška kuchyňské pracovní plochy byla 86 cm....  celý článek

Velká koupelna si mohla dovolit i velkou vanu.
Majitelé měli v koupelně jasno: přáli si velkou vanu, ale také pisoár

Mladí manželé se dvěma dětmi si postavili dům v zahrádkářské oblasti s nádherným výhledem do lesa a úžasnou zahradou, kterou postupně dokončují. Poslední v...  celý článek

Rekonstrukce bytu v panelovém domě láká k mnoha změnám, vždy je však nutné...
Chtějí vybourat všechny příčky v bytě. Záleží však na statikovi

Mladý pár si koupil byt 3+1 v panelovém domě a chtěl by jej radikálně změnit, protože počítá s dětmi a současný stav nepovažuje za vhodný. Manželé jsou ochotni...  celý článek

Manželé se nakonec rozhodli pro kompletní modernizaci celého bytu s lodžií.
Perfektní proměna. Zastaralý byt pro pětičlennou rodinu je k nepoznání

Byt 4+kk v deset let starém bytovém komplexu v pražských Vokovicích potřeboval modernizaci. Pětičlenné rodině přestala původní dispozice vyhovovat, potřebovali...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.