Pochoutky na grilu: to pravé na celé léto!

  • 6
Každý týden po celé léto vám nabídneme pravidelnou rubriku Vaření na grilu. Čekají vás kulinářské tipy z grilování s podrobným popisem přípravy a různými radami. Věříme, že udělají radost celé rodině i případným hostům.
Kořeněná žebírka

Co je potřeba: 1,5 kg vepřových žebírek * sůl pepř * sladká a ostrá mletá paprika * 1 čerstvá čili paprička * 6 stroužků česneku * 2 lžíce cikánské omáčky * 2 lžíce kečupu * 1 lžíce medu * 125 ml oleje * trocha tabaska * 2 až 3 lžíce smetany

Jak na to: Vepřová žebírka rozkrájíme podél kostí tak, abychom oddělili jednotlivá žebra. Omyjeme je pod tekoucí vodou, zbavíme úlomků kostí a osušíme kuchyňským papírem. Do žebírek vetřeme ze všech stran sůl, pepř a sladkou i ostrou papriku. Čili papričku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cikánskou omáčku dobře promícháme s kečupem, čili papričkou, česnekem, medem, olejem a tabaskem. Ochutíme solí, pepřem a přidáme smetanu. Žebírka potřeme marinádou, položíme do grilovacích pekáčů a na dřevěném uhlí pečeme při střední teplotě asi 25 minut. Během grilování žebírka často obracíme.

Kuřecí stehna

Co je potřeba: 12 kuřecích stehen * sůl * mletý bílý pepř * špetka sladké mleté papriky * 1 lžíce hnědého cukru * 2 lžíce tmavé sójové omáčky * šťáva z 1/2 citronu * šťáva z 1 pomeranče * 125 ml oleje * 2 stroužky česneku * špetka kajenského pepře

Jak na to: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Ze všech stran je potřeme solí, pepřem a paprikou. Cukr smícháme se sójovou omáčkou, šťávou z citronu a pomeranče a olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme jej do marinády. Dochutíme kajenským pepřem. Směsí potřeme stehna ze všech stran. Dáme

Garden party - zní to honosně, ale nejde o nic jiného, než o příjemné posezení s přáteli na zahradě.