Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Mezonet s terasou jim slouží jako dům. Je plný odvážných barev

  1:00aktualizováno  1:00
Lepšího adepta na kompromis mezi bytem a domem, než je tento vzdušný mezonetový byt s velkou terasou na okraji Brna, si manželé Dagmar a Jiří nemohli přát. Návštěva byla fotografována pro časopis Bydlení.

K sedací soupravě od české značky Böhm nechala Dagmar ušít ze stejné potahové látky Caraba (antibakteriální vodoodpudivý povrch, který se snadno udržuje) vak na míru. | foto: Lukáš Hausenblas

Byt z developerského projektu koupili manželé jako holobyt, tudíž si mohli dovolit změnit dispozice místností, vyměnit radiátory a zavést podlahové topení v celém horním patře a do obou koupelen. Teplo zajišťují dvě jednotky, které pracují nezávisle na sobě pro každé patro zvlášť.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

V horním patře je vstup do bytu, kuchyň s jídelnou, obývací pokoj, koupelna a terasa. V místě horní koupelny měla být podle původních plánů spíž, za kterou pak byla umístěna toaleta. Toto řešení se majitelům nezamlouvalo, proto nechali prostor předělat na koupelnu se sprchovým koutem a toaletou.

Prostor celého horního patra sjednocuje podlaha z lité stěrky, která je ideální pro podlahové topení a výborně se udržuje.

Zařízení majitelům i bytu na míru

Kuchyňskou sestavu stejně jako stěnu v obývacím pokoji a vestavné skříně zhotovila na míru podle návrhu Dagmar firma JN interier. Díky velkým oknům proudí z terasy do prostoru hodně denního světla, proto si mohli dovolit použít černou ebenovou dýhu opatřenou třívrstvým lakem. Majitelka miluje béžovou barvu, a protože v kuchyni tráví nejvíce času ona, dopřála si ji na kuchyňské sestavě.

Béžovou a černou skvěle doplňuje kvalitní malba značky Stona stěnách, která...

Béžovou a černou skvěle doplňuje kvalitní malba značky Stona stěnách, která mění svůj vzhled podle úhlu pohledu a dopadajícího světla.

Schody z obývacího pokoje vedou do spodního patra, ve kterém jsou ložnice manželů a dětské pokoje. To je úplně ideální stav, protože teplo stoupá vzhůru do obytné části bytu, kde rodina společně tráví čas, a pokoje na spaní zůstávají chladnější.

Fotogalerie

Do ložnice situované na sever zvolila Dagmar tóny červené barvy, které místnost krásně proteplují. Zároveň jsou to oblíbené barvy Jiřího, v nichž se po náročném dni v zaměstnání cítí dobře. Do ložnice se díky posunutí dveří vešla i velká šatní skříň, vyrobená také na míru.

Na terasu, kterou pro svou ženu vybudoval pan Jiří, jsou manželé právem hrdí. Původní zábradlí terasy zrušili a na jeho místo zabudovali květináče obložené dřevem, které při posezení na terase zajišťují větší soukromí, což kladně hodnotí i sousedé naproti. Zároveň se tak zvýšila bezpečnost dětí.

Pro snazší zalévání květin a venkovní sprchu nechali na terasu vyvést vodu, což si vyžádalo různá povolení, ale námaha s tím spojená stála za to. „Při zařizování našeho bytu jsem vycházela z principů feng-šuej, čímž vzniklo dokonale harmonické místo pro život naší rodiny,“ říká Dagmar.

Stěnu druhého dětského pokoje zdobí pruhovaná tapeta z Habitatu, nábytek je z...

Stěnu druhého dětského pokoje zdobí pruhovaná tapeta z Habitatu, nábytek je z IKEA.

Mezi kuchyňskou a obývací částí vznikl prostor pro klavír, stěnu zdobí rodinné...

Mezi kuchyňskou a obývací částí vznikl prostor pro klavír, stěnu zdobí rodinné fotky

„Vytvořit nejen něco nového a krásného, ale také z dlouhodobého hlediska funkčního, variabilního podle vývoje doby a uživatelů, to považuji za každodenní pracovní výzvu. Řídím se heslem Konfucia: Sto mužů může postavit tábor, ale jenom žena dokáže vytvořit domov,“ dodává.

Designérka

MgA. Dagmar Kabátová
Absolventka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Ateliér designu. V současné době pracuje jako interiérová designérka.

Na zelené terase Dagmar pěstuje oblíbené bylinky. Děti tu často pozorují...

Na zelené terase Dagmar pěstuje oblíbené bylinky. Děti tu často pozorují ptáčky, kteří se na terasu slétají, a v zimě si tu i s dětmi od sousedů staví sněhuláky.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Autor:




Nejčtenější

V obýváku zůstala zachovaná parketová podlaha, stačilo ji jen přebrousit a...
Byt pro rodiče, kterým se odstěhovaly děti: konečně mají pohodlí

Když se z bytu odstěhují dospělé děti, řada lidí se rozhodne pro totální rekonstrukci. Není divu, konečně si mohou dopřát bydlení pouze pro sebe, podle svých...  celý článek

1
Věčně opilý soused je vulgární a vše mu vadí. Z bytu se mu line zápach

Bydlím v brněnském činžáku, do kterého se před rokem nastěhoval starší soused, který chodí domů opilý, je vulgární a vadí mu vše, co je umístěné na společné...  celý článek

Drobné detaily dokázaly interiéru vtisknout „ženský princip“.
Drobné detaily proměnily byt 3+kk přesně podle přání majitelky

Byt s dispozicí 3+kk v novostavbě developerského projektu s krásným výhledem na Prokopské údolí vnímala majitelka jako strohý, ale nechtěla jej zahltit...  celý článek

Novou fasádu si ÚPMD opravdu zasloužil. Výměna oken a střechy již proběhla.
Z luxusního sanatoria je největší porodnice. Ale mohl zde být hotel

Impozantní komplex budov pod hradbami Vyšehradu může někomu připomínat luxusní hotel, jinému palác. Sídlí zde však Ústav pro péči o matku a dítě, kde...  celý článek

Hotel Sook Station je otevřený od začátku léta. Noc za mřížemi vyjde pro...
Úzké cely, kovové mříže a palandy. Thajsko láká na zážitky z vězení

Tematický hostel Sook Station nabízí klientům pobyt ve vězení. Netradiční ubytování v thajském Bangkoku je vybavené úzkými celami, kovovými mřížemi a...  celý článek

Další z rubriky

1
Věčně opilý soused je vulgární a vše mu vadí. Z bytu se mu line zápach

Bydlím v brněnském činžáku, do kterého se před rokem nastěhoval starší soused, který chodí domů opilý, je vulgární a vadí mu vše, co je umístěné na společné...  celý článek

Zbrusu nová jsou na míru vyrobená okna v celém domě a veškeré osvětlení.
Moderna sluší i venkovu. V ikonickém domě se zablácených holínek nebojí

Domek z roku 1964 stojící ve svahu v malé anglické vesničce Ansty je záměrně nenápadný, ale nenudí. Největší pozornost poutá střecha, která skvěle kopíruje...  celý článek

Nový dům je, stejně jako ten původní, poloroubenka.
Na Šumavě koupili ruinu. Dům strhli a postavili jeho perfektní kopii

Na Šumavě, u železniční trati, stojí poloroubenka. Bývala tu již před mnoha lety, pamatovala, když kolem jezdil vlak s uhlákem a parní lokomotivou. Dnes tu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.